Comori universale. 10 locuri pe care iubitorii de carti si calatorii trebuie sa le descopere!

Comori universale. 10 locuri pe care iubitorii de carti si calatorii trebuie sa le descopere!

Comori universale sunt la tot pasul. Locuri si locatii unde cititorii se simt minunat. Colturi de lume cu atmosfera de poveste in care pot evada cateva ore bune. Palate, cafenele, universitati sau vechi catedrale care au fost transformate in biblioteci si librarii spre deliciul iubitorilor de carte. Madalina Isar ne dezvaluie cateva locuri din lume realizate parca cu gandul la cititori.

 

Vechea Biblioteca, Dublin

Old Library a Colegiului Trinity din Dublin este cea mai mare biblioteca din Irlanda, dar si una dintre cele mai fascinante din lume. O vizita aici este echivalentul unei calatorii in timp printre cele 5 milioane de volume, manuscrise si jurnale. Saloanele antice decorate cu simboluri irlandeze ascund colectii impresionante de carti reprezentand peste 400 de ani de cercetare stiintifica si dezvoltare academica.

 

Vechea Biblioteca, Dublin

Vechea Biblioteca, Dublin

 

City Break Dublin

Tarife de la 479 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Libraria Acqua Alta, Venetia

Una dintre cele mai originale librarii din Europa se ascunde in romanticul oras Venetia. Cititorii din intreaga lume ajung in fiecare an aici pentru a se pierde printre cele mai bune titluri din toate timpurile, asezate inspirat pe rafturi cu forme de gondole din lemn si decorate cu celebrele masti venetiene.

 

Libraria Acqua Alta, Venetia

Libraria Acqua Alta, Venetia

 

Circuit Venetia

Tarife de la 250 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Cafeneaua Pushkin, Moscova

Scriitoarea Agnes Martin Lugand spune ca ”Oamenii fericiti citesc si beau cafea”, o astfel de experienta poate fi traita intr-un loc cu adevarat spectaculos intr-o cafenea-librarie ruseasca.  In Pushkin Cafe din Moscova este recreata atmosfera aristocratica pariziana. Localul a fost deschis oficial in 1999 de un francez, si dezvoltat intr-un incredibil conac baroc aflat pe bulevardul Tverskoy din Moscova. Vizitatorii se pot delecta aici cu delicioase sortimente de cafea si titluri de carti vechi intr-o atmosfera cu iz antic.

 

Cafeneaua Pushkin, Moscova

Cafeneaua Pushkin, Moscova

 

City Break Moscova

Tarife de la 489 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021. 794. 75. 07.

 

Manastirea Strahov, Praga

Ridicata de Vladislav al II lea in anul 1143 si amplasata intr-un cadru luxuriant din Praga, Manastirea Strahov este a doua cea mai veche din Cehia. Cea mai mare atractie a edificiului de cult este vechea biblioteca renascentista cu peste 130.000 de volume stranse de calugari de-a lungul timpului. In Sala Teologica – celebra pentru tavanul boltit plin de fresce religioase si arhitectura baroca, se gasesc cele mai multe colectii de carti cu tema religioasa.

 

Manastirea Strahov, Praga

Manastirea Strahov, Praga

 

City Break Praga

Tarife de la 269 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Book Benches, Istanbul

Realizate cu scopul de a promova cititul, Book Benches – bancile cu forma de carti sunt raspandite in tot orasul Istanbul. Fiecare bancuta neobisnuita prezinta copertile unora dintre cele mai importante carti ale autorilor turci, iar vizitatorii au ocazia sa citeasca cateva pasaje interesante in timp ce asteapta autobuzul sau se relaxeaza in parc.

 

Book Benches, Istanbul

Book Benches, Istanbul

 

Circuit Istanbul

Tarife de la 160 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, tur de oras, ghid insotitor.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021. 794. 75. 07.

 

Libraria Lello & Irmão Bookstore, Porto

Inclusa de Lonely Planet in topul celor mai frumoase librarii ale lumii, Libraria Lello & Irmão Bookstore este un adevarat paradis pentru pasionatii de citit. Aceasta este deschisa intr-o cladire veche de peste 100 de ani si se remarca prin stilul gotic, scari ce serpuiesc pe langa rafturile de lemn doldora de carti si elemente decorative englezesti. Lello & Irmão Bookstore din Porto a fost o sursa de inspiratie pentru primul volum al seriei Herry Potter, scris de J.K. Rowling, asa ca acest loc te va transpune cu siguranta in lumea tanarului vrajitor.

 

Libraria Lello & Irmão Bookstore, Porto

Libraria Lello & Irmão Bookstore, Porto

 

City Break Porto

Tarife de la 409 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021. 794. 75. 07.

 

Biblioteca Apostolică Vaticană

Una dintre cele mai vechi biblioteci ale lumii se gaseste la Vatican si numara zeci de superlative. Biblioteca Apostolica Vaticana a Sfantului Scaun ascunde 1,1 milioane de carti din toate timpurile, 150.000 de codice manuscrise si documente inclusiv Codex Vaticanus – cel mai vechi manuscris al Bibliei cunoscut. 8.300 de incunabule si pergamente alaturi de aproximativ 20.000 de obiecte de arta, toate expuse intr-o incinta veche de aproape 550 de ani.

Biblioteca Apostolică Vaticană

Biblioteca Apostolică Vaticană

 

City Break Roma

Tarife de la 225 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

American Book Center, Amsterdam

Amsterdam este plin de surprize! Se prea poate sa nu-ti fi imaginat niciodata ca destul de aproape de Cartierul Rosu, ai sa gasesti una dintre cele mai aglomerate librarii din Olanda. ABC din Amsterdam este cea mai mare librarie a orasului, iar in perioada reducerilor, cartile sunt expuse direct in strada in forma de domino spre deliciul vizitatorilor.

 

American Book Center, Amsterdam

American Book Center, Amsterdam

 

City Break Amsterdam

Tarife de la 419 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021. 794. 75. 07.

 

 

Atlantis Books, Santorini

Cel mai relaxant moment de vacanta este sa stai pe plaja cu o carte in mana… Iar cand peisajele sunt asemeni cartilor – desprinse din povesti – experientele vor fi de neuitat. Santorini, cea mai spectaculoasa insula greceasca gazduieste una dintre cele mai uimitoare librarii/biblioteci unde sa te relaxezi printre file de poveste. Atlantis Books este deschisa intr-o viluta neoclasica din Oia, frumos decorata cu elemente marinaresti grecesti, si vederi impresionante spre caldeira vulcanica si Marea Egee.

 Atlantis Books, Santorini


Atlantis Books, Santorini

 

Sejur Santorini

Tarife de la 558 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021. 794. 75. 07.

 

Carturesti Carusel, Bucuresti

Inclusa de ziarul The Thelegraph in top 16 cele mai frumoase librarii din lume, Carturesti Carusel gazduieste peste 10.000 de titluri de carti, albume, filme si obiecte decorative intr-o cladire-monument ce apartine secolului al XIX lea. Elementele arhitecturale deosebite, scarile serpuitoare si pozitia excelenta in inima centrului vechi al capitalei, fac ca aceasta sa fie una dintre cele mai populare librarii din Romania.

 

Carturesti Carusel, Bucuresti

Carturesti Carusel, Bucuresti

 

 

 

Surse foto: pixabay.com; flickr.com

 

 

My title page contents