Copilul meu și tehnologiile: 90% dintre elevi au un profil de Facebook, iar 41.2% susțin că acesta este public*

Copilul meu și tehnologiile: 90% dintre elevi au un profil de Facebook, iar 41.2% susțin că acesta este public*

Pe 15 septembrie a avut loc la București evenimentul Copilul meu și tehnologiile. Oportunități și riscuri. Organizat de English Kids Academy și International House.

 

Evenimentul a adus laolaltă un număr impresionant de părinți interesați de subiectul tehnologiei în viața copilului lor. Evenimentul a fost moderat de Virgil Ianțu și i-a avut ca vorbitori pe:

  • Mihai Laurenţiu Gânj – Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
  • Georgiana Rosculeţ – Coordonator Programe Educaţionale „Salvaţi Copiii”
  • Raluca Teleanu – Doctor Neurochirurg, Director al Secției de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
  • Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Evenimentul a pus pe agenda părinților informații importante și relevante despre pericolele, dar și oportunitățile pe care le poate aduce tehnologia în viața copilului lor. Specialiștii au discutat despre vârsta la care putem permite accesul copiilor la televizor, telefon sau tabletă, despre legătura dintre jocurile online şi ADHD la copiii mici, despre dependența de internet și rețelele de socializare. Nu în ultimul rând, s-au prezentat studii de caz și cercetări recente efectuate de neurologi, ciberpsihologi și cercetători din domeniu, precum și despre soluțiile pe care le avem la îndemână pentru a ne proteja, pe noi și pe copiii noștri.

Peste 200 de părinți au discutat despre tehnologie, cu bune și rele

Învăţarea şi metodele de educaţie se schimbă, iar tehnologia este parte din schimbare. Specialiștii avertizează însă că utilizarea în exces sau într-un mod eronat a tehnologiei poate face mai mult rău decât bine:

  • Obişnuinţele, tendinţele şi preferinţele de alocare a timpului devin cu totul altele, nu neapărat într-un sens pozitiv
  • Atenţia şi modul de a depune efort susţinut se reduce, prin utilizarea în exces a tabletei sau a telefonului
  • Dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor copilului scade pe unele zone, dar poate crește pe altele
  • Valorile legate de identităţii şi reputaţiei scad, de cele mai multe ori, mai ales în perioada adolescenței.

Nu putem opri și poate nici nu este indicat, accesul copiilor la tehnologie. Dar este foarte important ca paărinți să fim alerți, să comunicăm deschis cu copilul încă de la vârste fragede, să îi alocăm timpul nostru pentru el, în locul oricăror dispozitive și să fim alături de el, atunci când are nevoie să fie înțeles, dar și să i se explice ceea ce se întâmplă în jur.

Evenimentul Copilul meu și tehnologia. Oportunități și riscuri face parte din seria evenimentelor #conferințeleEKA, o serie de evenimente socio-educative, un concept unic care vine în sprijinul părinților cu instrumentele necesare pentru a crea o relație deschisă între copil și părinte, precum și pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cum întrețin relația cu copilul meu adolescent?

Adolescența este o perioadă dificilă din viața fiecărui părinte și, cu siguranță, din viața fiecărui copil aflat în plină ascensiune. Obstacolele nu trebuie să fie neapărat de netrecut, de aceea este încurajată o relație deschisă de comunicare între părinte și copil. Este bine de știut că în perioada adolescenței relațiile dintre părinți și copii se răcesc deseori, iar acest aspect poate avea un impact negativ asupra dezvoltării tinerilor. English Kids Academy vă invită să aflați mai multe într-un nou eveniment marca #conferințeleEKA: Reușita copilului meu adolescent – care sunt soluțiile în astfel de cazuri, cum putem aborda relația cu adolescentul la liceu, ce abilități se pot dezvolta cu ajutorul nostru pentru maturitate sau ce mai putem face, atunci când credem că nu mai e nimic de făcut. Detalii aici, evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie.

Despre English Kids Academy

English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.

*Conform Institutului de Prevenire a Criminalității, Studiul „Siguranța Copiilor în mediul online”, 2017

 

 

My title page contents