Crăciun alb pe meleaguri de poveste!

Crăciun alb alături de Mădălina Isar Crăciun alb în lume! Știm deja: Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă din an, iar frigul de afară poate fi tolerat mai ușor cu o cană mare de ciocolată caldă cu bezea în fața șemineului, în timp ce ne facem planuri pentru următoarea vacanță.

 

În toată lumea, de Advent au loc o mulțime de evenimente magice: marile orașe sunt îmbrăcate în straie sclipitoare, Târgurile de Crăciun își deschid porțile întâmpinând vizitatorii cu mere caramelizate, turtă dulce și castane coapte, pe fundal răsună coruri de colindători, iar atmosfera este una desprinsă din basme, în ciuda mâinilor înghețate și a nasului roșu. De altfel, în perioada sărbătorilor de iarnă chiar și vremea aspră are farmecul său… așa că iată câteva locuri pe care le poți lua în calcul dacă visezi la un Crăciun Alb!

Crăciun alb

Crăciun alb

 

Laponia

Cred că nu există copil care să nu-și dorească să-l întâlnească pe Moș Crăciun fix la el acasă. Crăciunul este cea mai potrivită perioadă pentru o vizită în Santa Claus Village – cel mai mare parc cu tematică christmas din lume, aflat foarte aproape de Rovaniemi.

 

Crăciun alb în Laponia

Crăciun alb în Laponia

 

Țara lui Moș Crăciun, Laponia este fabuloasă, cu troiene mari de zăpadă, nopți petrecute în iglu în timp ce admirăm spectacolul de culoare dat de Aurora Borealis. Plimbat cu sania trasă de câinii husky sau hrănit renii. Să pescuim la copcă ori să împachetăm cadouri în Fabrica Spriridușilor … cum să nu visezi la un Crăciun alb în Laponia?

Crăciun alb în Laponia

Crăciun alb în Laponia

 

Crăciun în Laponia

Tarife de la 1299 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun + bonuri valorice pentru alte mese, cina festiva de Ajun si Craciun, transport avion, transferuri cu autocar local si vizite mentionate in program, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Crăciun alb în Sankt Petersburg

Chiar dacă în Rusia, Crăciunul se celebrează pe rit vechi în data de 7 ianuarie, poți lua în calcul o escapadă în Sankt Petersburg pe 25 decembrie, pentru că întregul oraș vibrează de voie bună și tradiții. Sankt Petersburg este cel mai nordic oraș european aflat foarte aproape de Cercul Polar de Nord, astfel că stratul de zăpadă este unul generos pus în valoare de superbele palate imperiale cu arhitectură barocă sau neo-clasică.

 

Sankt Petersburg

 

Piața de Crăciun din orașul  supranumit ”Fereastra către Europa”, are loc la fel ca în fiecare an în zona Ploshchad Ostrovskogo. În mijlocul târgului cu circa 70 de standuri și căsuțe de lemn, se află un imens patinoar, fiind atracția locului în această perioadă. Dacă vrei să-ți dezmorțești mâinile atunci poți participa la slujba în noaptea de Ajun din Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel, cel mai vechi și impresionant edificiu de cult din oraș.

 

Crăciun alb în Sankt Petersburg

Crăciun alb în Sankt Petersburg

Circuit Rusia

Tarife de la 699 euro/persoana, 7 nopti de cazare conform programului cu mic dejun la hoteluri de 7*, transport avion, transferuri si tururi de orase, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Crăciun alb în Graz

Dacă ți-ai propus să explorezi Austria în perioada Crăciunului, dar vrei să eviți orașele populare și aglomerate ca Viena, Salzburg sau Innsbruck, poți lua în calcul o escapadă în Graz. Acesta este un oraș tip muzeu în aer liber, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Centrul vechi Altstadt, cu moștenirea sa hasburgică, te introduce treptat într-o frumoasă poveste de iarnă.

 

Crăciun alb în Graz

Crăciun alb în Graz

 

Lasă-te fermecat de luminițele și aromele din Piețele de Crăciun ale orașului, pe fundalul cărora dansează fulgii de nea. Cel mai frumos dintre târguri se organizează în Piața Primăriei, o zonă romantică cu standuri elegante, un imens Calendar de Advent, o iesle de gheață și o roată uriașă, plus numeroase tarabe cu delicatese tradiționale.

 

Crăciun alb în Graz

Crăciun alb în Graz

 

City Break Graz

Tarife de la 360 euro/persoană, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Praga

Orașul de Aur este fascinant sub pătura groasă de omăt. În preajma Crăciunului, când luminile și decorațiunile te hipnotizează, iar cel mai lung târg din Europa te ademenește cu mirosul preparatelor tradiționale, Praga pare desprinsă din basmele medievale.

 

Praga

Praga

 

Plimbă-te în cel mai mare complex medieval din Europa, iar apoi urcă în gotica Catedrală Tyn pentru a admira de sus Piață Staromestske namesti și Castelul Medieval. În ziua de Crăciun poți asista la cel mai impresionant concert dedicat Nașterii Domnului, ce are loc în fiecare an în somptuoasa Catedrală Sfântul Vitus. Masa festivă de sărbători o poți servi într-un local tradițional deschis într-o fostă fabrică de bere, iar apoi ziua poate fi încheiată tot într-un mod unic, într-un centru SPA unde doritorii pot să facă tratamente de relaxare cu … bere!

 

Praga

Praga

 

Circuit Praga

Tarife de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transferuri si vizite conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Glasgow

Un Crăciun alb cu iz medieval și povești cu elfi, spiriduși și Harry Potter … pune degetul pe hartă fix unde se află orașul scoțian Glasgow, mai ales dacă visezi la sărbători unice cum nu ai mai experimentat până acum …

 

Crăciun în Glasgow

Crăciun în Glasgow

 

Dacă ajungi în Glasgow vizitează Castelele gotice Dumbarton, Bothwell și Crookston, decorate cu ghirlande și luminițe multicolore, oprește-te în Piața de Crăciun din inima orașului pentru a surprinde atmosfera tipic scoțiană, iar la final fă o degustare de preparate locale și scotch în Distileria Glengoyne.

Dacă ești pasionat de fotografii și vrei să surprinzi peisajele pitorești acoperite de un strat gros de omăt, atunci te poți îndrepta către Fort William dezvoltat la baza lacului Linnhe, unde văile se pierd în munți. În acest punct oprește și celebrul tren The Jacobite care nu te duce la Hogwarts ca în Harry Potter, dar parcurge o distanță de circa 66 de km până la Mallaig. Plimbarea cu trenul în plină iarnă este o experiență memorabilă, așa că nu o rata!

 

Crăciun în Glasgow

Crăciun în Glasgow

 

City Break Glasgow

Tarife de la 445 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Crăciun alb în Interlaken

Așezată idilic între două lacuri alpine, Thun și Brienz, stațiunea elvețiană Interlaken este un paradis al turiștilor pasionați de sporturi de iarnă. În plus, sărbătorile de Crăciun sunt cu atât mai fascinante mai ales că întregul oraș este decorat cu luminițe, brăduți naturali, un patinoar uriaș și un Târg de Crăciun cu adevărat magic.

 

Crăciun alb în Interlaken

Crăciun alb în Interlaken

 

Circuit Elvetia

Tarife de la 954 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport avion, bilet de tren “ Glacier Express”, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

 

 

 

 

 

My title page contents