Cum sa cresti un copil fericit, independent si echilibrat? Empatia in parenting” ne dezvaluie care sunt ingredientele de care au nevoie copiii nostri pentru a creste frumos si a-si implini potentialul. Pentru a-si urma visurile si a face din aceastalume un loc mai bun.
Shauna Shapiro, cercetator in psihologie si expert in practicile starii de mindfulness, a creat acest ghid extrem de clar, cuprinzator si practic impreunacu pediatrul Chris White. Autorii recomandatipul de parenting constient – mindful –, integrand practicile stravechi din traditiile spirituale ale Orientului in stiinta modernasi folosindu-se de descoperirile din domeniul psihologiei.

Cum sa cresti un copil fericit, independent si echilibrat?

Faraindoiala, disciplina este un ingredient necesar pentru copii. Prin disciplinasi autodisciplinaisi dezvoltacapacitatile esentiale: autocontrolul, controlul impulsurilor si competenta sociala. Insa, in cele mai multe situatii, parintii oscileazaintre a fi exagerat de permisivi sau prea autoritari. Autorii acestui volum ajung la concluzia ca, de fapt, copiii au nevoie saprimeascao combinatie echilibratade iubire si limitari. De aceea, au adaugat o dimensiune de pionierat la semnificatia conceptului de disciplina, propunand ca starea de mindfulness safie un element de bazapentru o abordare plinade iubire in educatia copiilor. Calitatea de a fi prezenti intr-un mod constient este una dintre cele mai importante dimensiuni ale parentingului, iar aceastalucrare ne ajutasao cultivam. Urmand pas cu pas ghidul „Empatia in parenting” – sau disciplina mindful – vom fi mai intelepti si mai plini de compasiune in relatia cu copiii nostri.

 

My title page contents