Descoperiri si vestigii istorice pe care trebuie sa le vezi o data in viata

Descoperiri si vestigii istorice pe care trebuie sa le vezi o data in viata

Azi, ai descoperiri si vestigii istorice pe care trebuie sa le vezi o data in viata. Asa te indeamna Madalina Isar. Sa mergi sa vezi orasele stravechi ale lumii. Locatiile care au fost intotdeauna atractive pentru vanatorii de comori antice.

 

Daca vrei sa descoperi orasele pierdute si regasite peste care domnesc legende despre zei sau povesti cu gladiatori te poti aventura intr-o calatorie istorica pe urmele vechilor egipteni, spre tinutul rosu al nabateenilor sau in orasul marilor navigatori.

 

Descoperiri si vestigii istorice pe care trebuie sa le vezi o data in viata

Acropolele din Atena

Cu o istorie intinsa pe mai bine de 3000 de ani, Atena este orasul cu cele mai multe scene de teatru din lume. Leaganul culturii si al civilizatiei occidentale este totodata si locul unde s-a nascut democratia si arta. Exploreaza Piatra Sfanta a Atenei ce adaposteste unele dintre cele mai importante comori antice din intreaga lume.

 

Acropolele din Atena

Acropolele din Atena

 

Zei si zeite

Pe dealul Acropolelor, pe circa 3 ha se intind temple inchinate zeilor si coline semete ce domina orizontul. Dintre acestea se identifica Parthenon-ul ridicat in cinstea maretei zeite Atena. O bijuterie doriana realizata din marmura pentelica pe peretii carora pot fi observate scene antice si lupta zeilor Olimpului cu titanii.

Situl Olympia, Peloponez

Aflat in peninsula Peloponez, Olympia Antica era locul unde se desfasurau Jocurile Olimpice. Situl arheologic cuprindea Templele inchinate lui Pelops,  Hera si Zeus. Tot asa, sanctuare sacre ce dovedesc faptul ca acesta era unul dintre centrele religioase importante din Grecia. In sezonul estival, la Teatrul vechi Olympia au loc mai multe evenimente culturale interesante si festivaluri de muzica si arta

 

 Situl Olympia, Peloponez

Situl Olympia, Peloponez

 

Circuit Atena – Peloponez

Tarife de la 325 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport avion, transferuri, excursii prevazute in program. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

 

Vechiul Pompei

In regiunea italiana Campania, foarte aproape de orasul Napoli poti porni pe urmele ”orasului pierdut” Pompeii. Acesta este unul dintre cele mai valoroase orase romane antice. Acesta a fost acoperit integral de lava si cenusa in timpul eruptiei vulcanului Vezuviu din anul 79 d.Hr. Vechiul Pompeii face astazi parte din patrimoniul mondial UNESCO, cele mai multe dintre structurile antice ridicate aici inca pot fi observate si astazi.

Minuni istorice

In vremea cand era colonie romana, Pompeii gazduia un Amfiteatru cu 20.000 de locuri, un Teatrul Antic ce gazduia 5000 de persoane, bai romane complexe cu sisteme de incalzire a apei, temple inchinate zeilor, coloane doriene impresionante si vile elegante cu mozaicuri unice.

 

Vechiul Pompei

Vechiul Pompei

 

Sejur Seniori Napoli

Tarife de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Luxor, maretia Egiptului

Daca esti interesat de legendele Egiptului Antic si de istoria faraonilor atunci trebuie sa faci neaparat o vizita in Luxor, cel mai mare muzeu in aer liber din intreaga lume. Fosta Theba si capitala Egiptului in perioada Regatului de Mijloc si Nou, Luxor gazduieste un complex impresionant de temple ce sfideaza regulile timpului.

Nilul

Templul Luxor ce domina malurile fertile ale Nilului iti taie respiratia la propriu, datorita coloanelor ce par fara sfarsit si a aleilor pazite de sfincsi imperesionanti cu obeliscuri pline de hieroglife. Pe malul celalalt al Luxorului se intinde vestita Vale a Regilor care adaposteste mormintele faraonilor, printre care si cel al tanarului Tutankhamon, singurul mormant de faraon care a fost gasit in stare intacta.

 

Luxor, maretia Egiptului

Luxor, maretia Egiptului

 

Sejur Egipt

Tarife de la 560 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 5*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Forumul si Colosseum-ul din Roma

Cetatea Eterna, Roma este probabil cel mai vizitat oras european pentru city break-uri incarcate de istorie. Fosta Citadela a Imperiului Roman pastreaza astazi vechile structuri ridicate de romani in urma cu mai bine de 2000 de ani. Cel mai mare Amfiteatru Antic, Colosseum-ul ridicat intre anii 72-80 din porunca Imparatul Vespasian era folosit pe vremuri ca arena de lupta intre sclavi si gladiatori. Roma este intesata de edificii de patrimoniu pastrate foarte bine in ciuda timpurilor moderne.

Forumul si Colosseum-ul din Roma

Forumul si Colosseum-ul din Roma

 

Templu dedicat lui Saturn

In apropiere de amfiteatru se intinde Foro Romano – centrul vietii politice in timpul Imperiului Roman unde pot fi observate numeroase vestigii, ruine ale templelor si ramasite ale bisericilor crestine. In centrul Forumului Roman aveau loc procesiunile triumfale. In acest sit vei gasi primul Templu dedicat lui Saturn ce dateaza din anul 42 i.Hr. La fel de important este si Arcul de Triumf al lui Titus care comemoreaza victoria din ”Razboiul din Iudeea”.

City Break Roma

Tarife de la 225 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transferuri, tur de oras, insotitor de grup. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Cartagina, minunea antica a Tunisiei

Orasul marilor navigatori, Cartagina a fost intemeiat de fenicieni in anul 814 i.Hr. pe colina Byrsa – astazi localizata in orasul Tunis din Tunisia. Cartagina a fost una una dintre cele mai puternice asezari din lume. Situl Arheologic este parte din UNESCO, datorita numeroaselor constructii istorice romane dintre care cel mai important este Amfiteatrul Roman ridicat in secolul al II lea.

 

 Cartagina, minunea antica a Tunisiei


Cartagina, minunea antica a Tunisiei

 

Sejur Tunisia

Tarife de la 363 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Anticul Efes, Izmir

Intemeiat de colonistii ionieni, orasul vechi Efes se afla in provincia Izmir, Turcia si este renumit in intreaga lume pentru colectia impresionanta de ruine romane, desi cele mai multe dintre ramasitele antice inca nu au fost excavate. Anticul Efes era renumit in lume pentru Templul lui Artemis – considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. O vizita la Efes este obligatorie pentru orice pasionat de istorie si arheologie si poate fi facuta chiar si intr-o excursie optionala din Kusadasi.

Biblioteca lui Celsus

Un alt simbol antic al Efesului este Biblioteca lui Celsus ridicata initial ca monument mortuar in anul 117 d.Hr. Constructia adapostea in nisele peretilor fortificati peste 12.000 de manuscrie, fiind a treia cea mai complexa biblioteca din toate timpurile.

 

Anticul Efes, Izmir

Anticul Efes, Izmir

Sejur Kusadasi

Tarife de la 187 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 5*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Petra, orasul roz din Iordania

In pustiul desertului iordanian vei gasi un oras din piatra unic, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Construit de  nabateeni in peretii rosiatici ai unui canion, orasul antic Petra  stat ascuns sub nisip pana in anul 1812. Atunci a fost descoperit de exploratorul Johann Burckhardt care l-a descris in una dintre scrierile sale drept ”cel mai frumos oras-trandafiriu”. Structurile din piatra de la Petra si strazile sculptate in peretii canionului, se intind de la poalele muntelui Hor si pana la Valea Wadi Araba.

 

 Petra, orasul roz din Iordania


Petra, orasul roz din Iordania

Circuit Iordania-Israel

Tarife de la 799 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun si alte mese la hoteluri 4*, transport avion, transferuri, vizite prevazute in program, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

 

My title page contents