Destinații balneare unde să te răsfeți vara asta

Destinații balneare? Desigur, spune Mădălina Isar! Ce ai zice de câteva zile petrecute într-un complex termal? Ei bine, pot fi mai mult decât relaxante. Efectele terapeutice ale apelor bogate în minerale se resimt pentru o lungă perioadă de timp după ce ai terminat „cura de sănătate” așa că este indicat ca măcar o dată pe an să te bucuri de o vacanță la SPA.

 

Destinațiile balneo-climaterice au început să fie tot mai căutate de către tinerii care vor să evadeze din aglomerația marilor orașe și să scape de stres, iar Europa găzduiește o mulțime de băi termale unde răsfățul este asigurat tot anul. Vara asta este despre sănătate și relaxare în ape termale!

Giardini Poseidon – Insula Ischia

Insula vulcanică Ischia a fost binecuvântată cu peste 30 de grupuri de izvoare termale, proprietățile lor curative fiind recunoscute încă din Antichitate. Aici vei găsi unele dintre cele mai frumoase grădini-termale din lume, piscinele cu apă caldă fiind înconjurate de flori mediteraneene și dezvoltate pe coline cu vederi spre Marea Tireniană.

 

Giardini Poseidon - Insula Ischia

Giardini Poseidon – Insula Ischia

 

Giardini Poseidon este cel mai mare și renumit dintre centrele balneo ale insulei italiene, numărând 22 de piscine cu o temperatură constantă a apei între 20-40 grade Celsius, fiind dispuse pe 6 ha. Complexul se află în boemul oraș Forio d’Ischia, îmbrățișând practic întreaga plajă din nisip cenușiu. Printre terapiile pe care le poți urma aici se numără masajul ayuveda cu uleiuri aromatice calde sau pietre vulcanice, băile bogate în iod, magneziu și fier, sau împachetările cu nămol terapeutic.

 

Giardini Poseidon - Insula Ischia

Giardini Poseidon – Insula Ischia

 

Sejur Insula Ischia

Tarife de la 677 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 3*, transport avion, transferuri, asistenta turistica.

 

Terme di Saturnia –  Toscana

Deschise pe toată perioada anului, Terme di Saturnia, Toscana sunt unele dintre cele mai cunoscute din toată lumea. Romanii și etruscii obișnuiau să vină aici pentru a-și trata problemele de la nivelul pielii, scufundându-se în apele termale bogate în sulf. Pentru că au o temperatură constantă de 37,5 grade Celsius, aici poți face baie chiar și în timpul ierii. Izvoarele mai conțin și cantități considerabile de calciu, magneziu, ioni de bicarbonat și carbon, ce sunt absorbite foarte repede în organism.

 

Terme di Saturnia -  Toscana

Terme di Saturnia –  Toscana

 

Terme di Saturnia mai sunt cunoscute și datorită peisajelor. Apele izvorăsc de la o adâncime de 200 de metri, din Monte Amiata, călătorind pe o distanță de 500 de metri, iar apoi se revarsă rapid sub forma unor mici cascade, pe terasele din travertin.

 

Terme di Saturnia -  Toscana

Terme di Saturnia –  Toscana

 

Circuit Toscana

Tarife de la 359 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Aire de Sevilla – Andaluzia

Aflate în inima orașului Sevilla, capiala regiunii spaniole Andaluzia, Băile Arăbești Aire sunt unele dintre cele mai căutate din Spania. Complexul termal este deschis într-un palat din secolul XVI, iar băile tipic arăbești sunt realizate din marmură cu mozaicuri fine ce prezintă detalii maure.

 

Aire de Sevilla - Andaluzia

Aire de Sevilla – Andaluzia

 

Apele termale au temperaturi cuprinse între 36-38 grade Celsius, însă mai găsești în complex și piscine cu apă rece sau sărată. De asemenea, te poți bucura de masaje, terapie cu sare de Himalaya, aromaterapie, saună umedă sau uscată, baie în vin care se completează excelent cu masajul cu ulei de struguri, dar și de ritualuri mediteraneene, arăbești și holistice.

 

Aire de Sevilla - Andaluzia

Aire de Sevilla – Andaluzia

 

Circuit Andaluzia

Tarife de la 599 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*,  transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica.

Therme Vals – Elveția

Ascuns în peisajul sublim al Alpilor, Complexul termal Vals din Valea Grionese, Elveția, este un adevărat colț de rai, perfect pentru o vacanță de relaxare și detox în plină vară. Băile sunt adevărate capodopere arhitecturale realizate din 60.000 de bucăți de cuarțit, operă a arhitectului Peter Zumthor care a și câștigat premiul: Pritzker Architecture Prize, în 2009.

 

Therme Vals - Elveția

Therme Vals – Elveția

 

Complexul Vals găzduiește mai multe piscine, unele interioare cu ape minerale de temperaturi ce ating 30 grade Celsius, altele exterioare cu temperaturi ce ating 42 grade Celsius. La mare căutare sunt băile în gheață și piscinele cu apă sărată sau sulfuroasă. Izvoarele sunt bogate în minerale și ajută la tratarea afecțiunilor de la nivelul pielii, combate stresul, reumatismul etc.

 

Therme Vals - Elveția

Therme Vals – Elveția

 

Circuit Elvetia

Tarife de la 690 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Spa-urile din Karlovy Vary – Cehia

Cea mai mare și cunoscută stațiune balneară din Cehia este Karlovy Vary, unde se găsesc numeroase centre balneo, unde poți face tratamente cu minerale. Stațiunea a fost pentru multă vreme locația preferată a Împăraților Romani, Regilor Boemiei și Președinților Cehoslovaciei, atrăgând, de asemenea, și numeroase celebrități sau vedete.

 

Spa-urile din Karlovy Vary - Cehia

Spa-urile din Karlovy Vary – Cehia

 

Elisabeta Bath este una dintre cele mai cunoscute băi din Karlovy Vary, unde te poți bucura de 60 de tipuri de tratamente. La fel de căutată de către turiști este Zamecke Lazne, aflată în centrul vechi, imediat lângă castel. SPA-ul este unul de lux cu 7 saune și 5 piscine, unde poți face circa 250 de tipuri de tratamente wellness.

 

Spa-urile din Karlovy Vary - Cehia

Spa-urile din Karlovy Vary – Cehia

 

Circuit Cehia

Tarife de la 398 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, ghid. 

 

Băile termale din Bad Ischl – Austria

Orașul-Spa al Austriei, Bad Ischl numără zeci de centre termale, acesta fiind și locul unde preafrumoasa Împărăteasă Sisi obișnuia să se relaxeze. Printre centrele balneo de top ale orașului se numără Salzkammergut Thermal Spa. Piscinele cu ape termale cu temperaturi de până la 34 grade Celsius, se află în mijlocul naturii, înconjurate de creste montane.

 

Băile termale din Bad Ischl - Austria

Băile termale din Bad Ischl – Austria

 

Aici te mai poți relaxa în Râul Leneș, să înoți în Grotă, învăluit într-o atmosferă magică (mai ales pe timp de iarnă) sau să faci terapie cu sare ce include jeturi de apă sărată sau masaje cu diverse săruri.

 

Băile termale din Bad Ischl - Austria

Băile termale din Bad Ischl – Austria

Circuit Austria

Tarife de la 508 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, ghid.

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

 

 

 

 

 

 

My title page contents