Destinații de shopping. Cele mai bune locații pentru o vacanță la cumparaturi

Destinații de shopping. Cele mai bune locații pentru o vacanță la cumparaturi in toata lumea.

Destinații de shopping in sezonul reducerilor? Iata formula perfecta a fericirii. Madalina Isar ne indruma spre cele mai populare orașe de shopping ale lumii. Acestea devin un magnet pentru amatoarele de cumparaturi. Ianuarie și februarie sunt cele mai bune luni din an pentru cumpărături de tot felul. Fie că ești în căutare de ținute haute couture la tarife accesibile,fie ca vrei piese vintage, a pantofi, parfumuri sau chiar bijuterii.  Iată câteva destinații unde shopping-ul este considerat un fel de sport național.

 

Dubai

Probabil cele mai multe mall-uri din întreaga lume le găsești în orașul viitorului – Dubai. În primele luni ale anului are loc Festivalul Cumpărăturilor când îți poți achiziționa haine de firmă reduse cu până la 80%. Ca întregul oraș și marile centre comerciale din Dubai sunt demne de Guinness World Records. Te poți pierde la propriu în cel mai mare mall din lume – Dubai Mall care găzduiește un patinoar de dimensiuni olimpice, dar și o grădină zoo subacvatică. La fel de bine, poți explora țări precum Spania, Tunisia sau Egipt într-o vizită la Ibnn Batuta Mall – cel mai mare mall tematic din lume.  Dacă vrei să faci o pauză de la shopping, în The Emirates Mall poți schia pe cea mai mare pârtie indoor din Orientul Mijlociu.

 

Destinatii de shopping in Dubai

Destinatii de shopping in Dubai

Sejur Dubai

Tarife de la 622 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Destinatii de shopping in Dubai

Destinatii de shopping in Dubai

 

Milano

Când vine vorba de modă, Milano nu mai are nevoie de nicio introducere. Este gazda unora dintre cele mai importante evenimente de modă, dar și a numeroase centre comerciale. La fel de bine, popularul oraș se luptă de câțiva ani buni cu Paris și Londra pentru titlul de ”capitala europeană a shoppingului”.

 

Destinatii de shopping: Milano

Destinatii de shopping: Milano

 

Dacă pe străduțele labirintice din Milano găsești ateliere de creație și magazine ca Versace, Guci, Massimo Dutti, Valentino, Dolce and Gabana, Prada sau Missoni. În Piazza del Duomo se întinde cel mai popular centru de shopping și de promenadă din  Milano – Galerie Vittorio Emmanuele II, unde găsești pe lângă buticurile cu haine de firmă, magazine cu ținute vintage sau bijuterii și gelaterii și cafenele pentru odihnă.

 

Destinatii de shopping: Milano

Destinatii de shopping: Milano

 

City Break Milano

Tarife de la 439 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, excursiile prevazute in program. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Paris

Capitala Franței și cel mai romantic oraș al lumii – Paris respiră modă și eleganță prin toți porii. Nu puteam să fac un top al celor mai populare destinații pentru shopping fără să includ acest oraș al eleganței. De la popularele Galerii Lafayette și Printemps cu magazine ale clasicilor Versace, Hermes sau Yves Saint Laurent și până la buticurile de pe Champs-Élysées ori parfumeriile de pe Bulevardul Haussmann, în Paris shopping-ul este ridicat la nivel de artă. Viața pariziană o să-ți priască cu siguranță …

 

Locatii de shopping in Paris

Locatii de shopping in Paris

 

City Break Paris

Tarife de la 225 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Locatii de shopping in Paris

Locatii de shopping in Paris

 

Istanbul

Când vine vorba de reduceri și târguieli, Istanbul se află în fruntea locurilor pe care nu ar trebui să le ratezi într-o vizită de shopping. Marele Bazar este una dintre cele mai mari piețe acoperite din întreaga lume ce se întinde pe mai mult de 60 de străzi și cuprinde circa 4000 de magazine de tot felul. În fiecare an, bazarul este vizitat de aproximativ 91 de milioane de turiști, fiind cea mai populară atracție a seducătorului Istanbul. Dacă nu-ți place să negociezi pentru produsele pe care le cumperi și cauți produse ceva mai calitative, pe bulevardul Abdi Ipekci găsești magazinele de lux, în timp ce în zona Bagdat se întind atelierele de antichități și cele cu produse de artizanat.

 

Destinatii de shopping Istanbul, Turcia

Destinatii de shopping Istanbul, Turcia

 

City Break Istanbul

Tarife de la 280 euro/persoana,  4 nopti de cazare cu mic dejun si alte mese la hotel 4*, transport avion, vizite mentionate in program, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Destinatii de shopping Istanbul, Turcia

Destinatii de shopping Istanbul, Turcia

 

Londra

Londra este cunoscută pentru reducerile foarte mari desfășurate în perioada ianuarie-februarie. Cea mai cunoscută zonă de shopping este Oxford Street, unde găsești magazinelele populare H&M, Primark sau Dorothy Perkins, în timp ce pe High Street Kensington se întind casele de modă celebre. Harrods este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din Londra, unde ai de ales dintr-o gamă variată de produse de la rochii de mireasă până la colecții Burberry, Stella McCartney sau Alexander McQueen.

 

Destinatii de shopping Londra

Destinatii de shopping Londra

 

City Break Londra

Tarife de la 259 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Destinatii de shopping Londra

Destinatii de shopping Londra

 

Florența

Orașul lui Dante și Leaganul Renașterii, Florența este reprezentativă pentru numeroase nume sonore din industria modei și a artei. În anul 1921 în Florența s-a lansat firma Gucci ce avea să devină unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din întreaga lume. Shopping-ul în Florența poate fi destul de costisitor în afara perioadei de reduceri, dar și extrem de antrenant. Pe străzile pietruite ale centrului istoric găsești marile magazine de firmă – Emporio Armani, Jean Paul Gaultier, Enrico Coveri sau Versace. În Piazza Pitti poți să cumperi pantofi de piele semnați de Salvatore Ferragamo. Iar la o plimbare pe Ponte Vecchio îți poți alege bijuterii din aur și argint.

 

Shopping la Florenta

Shopping la Florenta

 

City Break Florenta

Tarife de la 320 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Shopping in Florenta

Shopping in Florenta

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents