drumeții pe munte cu copii

Dacă vreți să organizați câteva drumeții pe munte cu copii ar fi bine să mergeți cu un bagaj bine pregătit. Nu se știe niciodată când se schimbă vreme sau când cei mici au nevoie de haine de schimb!

Drumețiile pe munte sunt o idee grozavă prin care vă puteți petrecere ultimele zile de concediu, după ce ați venit de la mare. Într-un articol trecut vă povesteam și despre destinațiile montane și activitățile pe care le puteți face cu cei mici, iar azi avem câteva sugestii și idei pentru rucsacul pe care să îl luați cu voi pe munte într-o excursie cu familia.

Dacă te-ai gândi să pleci alături de familie și cei mici în câteva drumeții pe munte, ar fi bine să te gândești și la câteva lucruri care să nu vă lipsească din rucsac. Mai mult decât atât, te sfătuim să nu vă abateți de la traseele montane marcate și să nu ignori avertismentele legate de animale sălbatice, drumuri închise sau condițiile meteo.

În timpul unor drumeții la munte cu copii ar fi bine să nu îți lipsească din rucsac următoarele lucruri:

O baterie externă încărcată – în cazul în care cineva rămâne fără baterie la telefon, ar fi bine să fii pregătită. Este important ca cel puțin o persoană să aibă telefonul încărcat atunci când mergeți într-o drumeți. Astfel, în cazul unor evenimente neplăcute puteți lua legătura mai ușor cu cei dragi sau cu autoritățile.

O trusă mică de primajutor – o rolă de tifon, betadină, plasturi și câteva medicamente împotriva febrei sunt un minim necesar pentru o drumeție pe munte. Cei mici sunt în general neatenți așa că micile accidente pot apărea la tot pasul. Tocmai de aceea ar fi bine să fii pregătită, iar dacă copilul se lovește într-o rădăcină de copac să ai la îndemână obiectele necesare cu care să cureți și să pansezi rapid rana.

Haine de schimb – un tricou și o pereche de șosete de schimb pot fi mereu folositoare. În cazul în care copilu transpiră sau se udă la picioare îl vei putea schimba și vei evita o posibilă răceală.

O umbrelă sau o pelerină de ploaie – așa cum spuneam și la început, trebuie să țineți cont de avertizările și de prognoza meteo înainte să plecați într-o drumeție pe munte. Însă, ar fi bine și să ai în rucsac o umbrelă mică sau o pelerină de ploaie, potrivite pentru momentele în care apare o ploaie neanunțată.

Gustări și apă – drumețiile pe munte pot fi lungi și obositoare pentru cei mici, așa că cel mai bine ar fi să ai la tine câteva gustări care să îi potolească foamea. Și apa este necesară în timpul unei drumeții pe munte, atât pentru copii cât și pentru adulți.

Șervețele umede și uscate – acestea nu lipsesc în general din geanta nimănui și nu ar trebui să lipsească nici din rucsacul de munte. Astfel, în cazul în care voi sau cei mici au nevoie, vei fi pregătită. Copii se pot murdări, mai ales dacă sunteți în pădure, iar șervețele umede sunt perfecte pentru a-i curăța rapid pe mâini sau pentru a îndepărta noroiul de pe ghete.

Haine groase – nu e musai să le pui în rucsac, fiecare își poate ține jacheta lui. Însă este bine să le aveți la voi. La munte este mai frig, iar în pădure temperaturile scad și mai mult așa că ar fi bine să fiți pregătiți pentru un vânt răcoros.

 

 

 

 

 

My title page contents