Dubai – o destinație perfectă pentru vacanțele în familie!

Dubai - o destinație perfectă pentru vacanțele în familie!

Dubai este o destinație excelentă de explorat la început de toamnă în familie, crede Mădălina Isar. Definit prin numeroase superlative arhitecturale menite să-l scoată din tipare, emiratul de pe malul sud-estic al Golfului Persic găzduiește cel mai înalt turn, singurul hotel declarat de 7 stele. În Dubai, găsim unica insulă artificială cu formă de palmier, cel mai mare parc de distracții sau cel mai mare mall din lume, iar lista superlativelor poate continua …

Orașul family-friendly

Dubai - o destinație perfectă pentru vacanțele în familie!

Dubai – o destinație perfectă pentru vacanțele în familie!

 

Dincolo de luxul și exuberanța cu care te întâmpină, Dubai este totuși o locație prietenoasă cu numeroase atracții dedicate familiilor și locuri special amenajate pentru copii în funcție de vârste și dorințe. În plus, în miez de vară sau târziu în iarnă, în Dubai poți să faci ski pe cea mai mare pârtie acoperită din Orientul Mijlociu sau să te relaxezi la soare pe plajele generoase de la Golful Persic.

 

Orașul family-friendly

Orașul family-friendly

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru ultimele zile de vacanță până când cel mic începe școala, Dubai poate fi o alegere inspirată mai ales dacă cauți și altceva în afară de Grecia, Turcia sau Bulgaria. Alături de cei mici te poți aventura în cel mai rapid roller coaster din lume, să aluneci pe cele mai tari tobogane ori să pășești în Lumea Jurassic de acum 155 mil. de ani… orice ai alege, Dubai asigură întotdeauna distracția în familie!

Cele mai tari parcuri

Emiratul Dubai găzduiește un număr foarte mare de parcuri tematice, iar cel mai vizitat dintre ele este IMG Worlds of Adventure care adună peste 20 de atracții fantastice pe o suprafață de până la 120 ha. În plus, părinții găsesc aici 25 de magazine și 30 de restaurante unde să se oprească pentru câteva momente de relaxare după atâta distracție alături de cei mici. Copiii pot pătrunde în lumea fantastică din Cartoon Network și Marvel, pot ”zbura” cu Velociraptor – un roller coaster ce atinge viteza de 100 km/h în doar 3 secunde, să intre în Lumea Interzisă în căutarea creaturilor terifiante ori să se aventureze în Fortăreața ce protejează orașul de dinozaurii din Valea Pierdută.

 

 IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure

 

Wild Wadi Waterpark

Cel mai mare aqua-park din Orientul Mijlociu, Wild Wadi Waterpark este concentrat în jurul temei Juha, un personaj năzdrăvan din folclorul arab și cuprinde 30 de atracții dedicate familiilor cu copii de toate vârstele. Cel mic poate pătrunde în cetatea Wadi Was ca să asculte poveștile lui Juha, să alunece pe uriașul tobogan-pâlnie care te aruncă în cea mai mare piscină cu valuri, iar tu poți să lenevești pe cel mai lung râu leneș…

 

Wild Wadi Waterpark

Wild Wadi Waterpark

 

Dubai Parks and Resorts

Dubai Parks and Resorts este unul dintre cele mai mari parcuri tematice de pe mapamond, fiind împărțit în 5 lumi diferite și distractive. Dintre acestea, Legoland este cel mai nou parc tematic cu 15.000 de modele realizate integral din piese LEGO. În plus, cei mai mari pot pătrunde în lumea Bollywood – singurul parc de acest gen din lume, inspirat din filmele de la Bollywood.

 

Dubai Parks and Resorts

Dubai Parks and Resorts

 

Aventuri în familie

Dacă cel mic nu se teme de înălțime poți urca alături de el în Burj Khalifa – cel mai înalt turn, cu cel mai rapid lift din lume, pentru a vedea de la etajul 125 întreaga panoramă a Dubaiului, dar și spectacolul Fântânilor Dansatoare – cel mai luminos punct din Orientul Mijlociul.

 

Burj Kalifa

Burj Kalifa

 

La fel de căutată de familiile cu copii este și excursia desert safari ce include o plimbare pe cămilă sau cu o mașină 4×4 pe dunele aurii de nisip și oprire într-un trib de beduini unde are loc un spectacol de dans din buric, foc de tabără cu preparate specifice locului și tatuaje cu henna.

La plajă cu cei mici

Dubai este o destinație excelentă și pentru plajă, așa că poți combina vacanța în parcurile tematice și cu lenevitul la soare.

 

Plaja Dubai

Plaja Dubai

 

Palm Jumeirah este singura insulă artificială cu formă de palmier din lume, găzduind un număr mare de plaje cu nisip auriu adus tocmai din Maldive, pentru experiențe memorabile.

 

Dubai - safari

Dubai – safari

 

Un alt loc dedicat relaxării alături de cei mici este plaja Al Mamzar care se aflat în cadrul unui parc luxuriant cu terenuri de joacă și sport, bungalow-uri pitorești și terase elegante.

 

Oferte de vacanta Sejur Dubai

Tarife de la 583 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Sursa foto: pixabay.com/ dubaiparks.

 

My title page contents