Fiecare mama are un parinte-model pe care-l admira, iar Nico este eroina mea. Intamplarea a adus-o in viata mea si ne-a facut vecine intr-o perioada in care interactiunile sociale nu erau punctul meu forte. Nico e insa calda, umana si de neinvins si se descurca cu atat de multa gratie, incat si datorita aerului ei adolescentin, uneori uiti ca are 3 copii si un serviciu full-time si te intrebi ce potiune magica o fi baut, sa sorbi si tu, care abia faci fata programului, cu un singur copil la activ.

Maria si Calin au venit pe lume la doar un an distanta, acum 11 (respectiv, 10  ani), iar Matei a fost supriza pe care Nico a primit-o in anul in care implinea 40 de ani. Mezinul familiei si-a serbat deja a doua aniversare, exploreaza casa in lung si-n lat si zambeste cu tot cu gropite fratilor lui, care merg la scoala, la cursuri de desen si ore de engleza, in parc, la colindat, in tabere si oriunde mai afla mami de vreo activitate interesanta. Si asta nu pentru ca ar avea un salariu cu multe zerouri, ci pentru ca Nico se documenteaza mai ceva ca un jurnalist de investigatie cu privire la toate cursurile de pe raza cartierului, in viata caruia se implica, de altfel, cu un simt civic de invidiat. Borduri roz, scoli renovate in mijlocul semestrului si al iernii, garduri trantite aiurea pe alei de parc – toate sunt observate si puse pe lista lucrurilor pentru care merita sa militezi.

 

De Craciun e mama Nico si da adunarea pentru copiii vecinilor din cartier care ies la colindat, de Paste face prajiturele cu toti juniorii prietenilor, martie nu trece fara martisoare handmade din fimo, iar cand incepe scoala, Nico aranjeaza buchetele pentru doamnele invatatoare din jumatate de Bucuresti (n-am mentionat mica afacere cu flori, inceputa in joaca impreuna cu o prietena, nu?). Seara, dupa birou, cel mai probabil o gasesti in parc, desi marturiseste ca si-ar dori sa ajunga cat mai repede in pat si, daca ar fi sa pariez, as estima ca sunt cel putin 8 ani de cand n-a mai dormit 8 ore pe noapte:)

foto: Caius Bololoi, arhiva personala

LATER EDIT

Daca ai in jur mame cool si vrei sa le lauzi public, da-mi un semn pe simona@9vremparinti.ro. Noi vrem sa le cunoastem si sa le apreciem! Iar tu ne vei ajuta sa votam mama cool a saptamanii si sa o rasfatam:)

 

 

 

My title page contents