Halloween! 9 idei unde sa petreci cea mai infricosatoare noapte din an

Halloween, cea mai infricosatoare noapte din an! Inca un pic si e aici. Si cum Madalina Isar e prevazatoare, iata idei pentru unde, ce si cum sa faci de cea mai diferita noapte din an. Se pare ca nu sunt multi turistii care isi fac curaj sa mearga de Halloween in locuri precum Irlanda, Cehia sau Scotia. Ce sa faca acolo? Sa viziteze castele bantuite sau cimitire in miez de noapte. In aceasta perioada, unele constructii istorice devin si mai atractive pentru vizitatorii din intreaga lume, prilej excelent pentru o escapada terifianta la final de octombrie.

 

 

Catedrala San Bernardino delle Ossa

Putine constructii din lume au peretii decorati cu oseminte, asa cum se intampla in cazul Bisericii San Bednandino din Milano. Edificiul de cult este unul destul de bizar avand peretii si tavanele boltite acoperite cu cranii si oseminte. Povestea spune ca in anul 1145 in apropierea catedralei de la acea vreme, Santo Stefano Maggiore se gasea un cimitir unde odihneau trupurile muribunzilor spitalului.

Cand au inceput lucrarile de extindere a cimitirului, trupurile neinsufletite au fost depozitate intr-o anexa care mai tarziu a fost transformat in capela. Astazi, acest edificiu de cult poarta numele de San Bernardino delle Ossa si este renumit in intreaga lume pentru decoratiunile din cranii. Imagineaza-ti cat de inspaimantatoare poate fi o vizita aici in noaptea de 31 octombrie.

 

Catedrala San Bernardino delle Ossa

Catedrala San Bernardino delle Ossa

 

City Break Milano 

Tarife de la 245 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Turnul Londrei

Intre zidurile fortificate ale castelului regal londonez s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase batalii. Aici au fost executati regi sau regine, precum Anne Boleyn si Lady Jane Grey, iar Richard II si Elizabeth I au fost incarcerati in camere de tortura inspaimantatoare. Fondat de William Cuceritorul, Turnul Londrei este fara indoiala cel mai bun loc pe care-l poti vizita cu prilejul Halloween-ului. Se spune ca acest castel este bantuit de sufletele persoanelor torturate care nu-si gasesc pacea.

 

Turnul Londrei

Turnul Londrei

 

City Break Londra 

Tarife de la 359 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Castelul Bran

Unul dintre cele mai populare castele din Transilvania si-a castigat renumele mondial ca fiind lacasul lui Dracula. Poti experimenta mitul vampirului prin vizitarea edificiului cocotat pe colina din Pasul Bran-Rucar. Chiar daca adevaratul palat al lui Vlad Tepes este Cetatea Poenari cunoscuta pentru cele 1480 de trepte in panta unde invadatorii erau trasi in teapa, la Castelul Bran vei putea experimenta cele mai horror activitati, precum o noapte dormita in cosciug alaturi de vampirii Transilvaniei.

 

Castelul Bran

Castelul Bran

 

Sejur Bran 

Tarife de la 330 lei/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la vila 3*, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Castelul Edinburgh

Daca ti-e frica de fantome, atunci nu ar trebui sa planifici o vizita in Scotia in aceasta perioada. Taramul castelelor bantuite si a fratiilor secrete este principala destinatie de explorat in perioada Halloween-ului.

Iti poti incepe incursiunea cu impozantul castel Edinburgh – un gigant adormit, cu ziduri de aparare groase, ce a fost ridicat de picti incepand cu secolul al III lea. Legenda spune ca Fortareata Edinburgh-ului este unul dintre cele mai bantuite locuri din Scotia, aici fiind zarit trupul fara cap a unui tobosar ce continua sa bata toba. Se spune ca in noaptea de 31 octombrie sunetele sunt si mai puternice si tot acum pot fi zarite fantomele bolnavilor de ciuma ce au fost inmormantati pe strada castelului.

 

Castelul Edinburgh

Castelul Edinburgh

 

Circuit Scotia 

Tarife de la 1075 euro/persoana, 10 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Biserica Sfantul Michan

Cel mai inspaimantator Halloween s-ar putea sa-l experimentezi in Irlanda. Aceasta tara respira istorie la orice colt de strada si tot aici pacalelile trick or treat au o alta semnificatie decat la americani. Daca vrei sa calci pe urmele lui Jack of the Lantern poposeste in una dintre cele mai bantuite biserici ale lumii: Biserica Sfantul Michan din Dublin. Acest lacas de cult medieval gazduieste cea mai mare orga din lume, ramasa nefunctionala, dar si una dintre cele mai inspaimantatoare cripte. Aici sunt adapostite numeroase trupuri mumificate, despre care se spune ca bantuie Irlanda in fiecare noapte a mortilor.

 

Biserica Sfantul Michan

Biserica Sfantul Michan

 

City Break Dublin 

Tarife de la 479 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Osuarul din Sedlec si Cimitirul vechi Evreiesc

Sarbatorit de cehi ca un fel de priveghi, Halloween-ul nu este nici pe departe la fel de colorat sau de distractiv in Cehia asa cum se intampla in statele americane. Mii de turisti veniti din toata lumea se simt atrasi de edificiile gotice ale Cehiei.

Unul dintre acestea este Cimitirul vechi Evreiesc din Praga despre care se spune ca adaposteste trupurile unor evrei ce au fost inmormantati la un loc, pe mai multe straturi. Din acest motiv, acest loc ar fi bantuit de sufletele celor neodihniti.

Mult mai infricosator decat cimitirul evreiesc este Osuarul din Sedlec. Aceasta biserica ar fi fost ridicata in timpul unei mari epidemii numita ”Moartea Neagra”, pe locul unui cimitir vechi. Osemintele gasite in urma lucrarilor de constructie a catedralei, au fost expuse in biserica. Peste 70.000 de schelete umane decoreaza interiorul gotic al Osuarului din Sedlec, infiorand orice calator.

 

Osuarul din Sedlec

Osuarul din Sedlec

 

City Break Praga 

Tarife de la 269 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Notre Dame de Paris

13 milioane de turisti viziteaza in fiecare an cea mai cunoscuta catedrala a Parisului. Notre Dame de Paris nu este neaparat cel mai inspaimantator loc, insa daca ajungi aici in perioada Halloween-ului, catedrala gotica cu simboluri oculte pazita de gargui uriasi, o sa iti para fara indoiala desprinsa din filmele de groaza.

 

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris

 

City Break Paris 

Tarife de la 329 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris

 

Muzeul Medicinei Varna

Legenda spune ca acum sute de ani in Bulgaria, unii doctori ii supuneau pe muribunzi unor ritualuri extreme in care craniul le era perforat pe viu. Instrumentele medicale folosite pentru experimentele sinistre si craniile pacientilor sunt expuse astazi, in Muzeul Medicinei din orasul Varna. Prilej excelent sa-l vizitezi in ultima zi a lunii octombrie.

 

 Muzeul Medicinei Varna


Muzeul Medicinei Varna

 

City Break Varna 

Tarife de la 79 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Gradina Monstrilor Sacro Bosco

Numit si Garden Of Bomarzo, Parcul Monstrilor din Bomarzo, Viterbo, Italia, este unul dintre cele mai inspaimantatoare din Europa. Acest complex monumental realizat incepand cu secolul al XVI lea este intesat de sculpturi si statuete ce infatiseaza monstrii si fiinte supranaturale, ceea ce il face si mai potrivit pentru o vizita de Halloween.

 

Gradina Monstrilor Sacro Bosco

Gradina Monstrilor Sacro Bosco

 

Circuit Italia 

Tarife de la 620 euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-4*, transport autocar, ghid roman si local. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

 

My title page contents