Idei pentru vacanța de Sfânta Maria

Vine vacanța de Sfânta Maria? Ei bine, e după colț. Iunie și Iulie au trecut mult prea repede și nu ai apucat să mergi în vacanță? ”Nu te îngrijora!”, spune Mădălina Isar. Weekend-ul prelungit de Sfânta Maria te așteaptă cu elan, numai bine dacă vrei să evadezi pentru câteva zile, departe de aglomerația urbană și de stresul cotidian.

 

Încă nu te-ai decis dacă să rămâi în țară sau cauți destinații ceva mai îndepărtate? Iată câteva propuneri de locuri pentru a face alegerea mai ușoară.

Vacanța de Sfânta Maria la Veneția și Lido di Jesolo

Veneția este întotdeauna o bună alegere de vacanță, chiar și în plină vară, mai ales că în acestă perioadă orașul este și ceva mai liber. Nimic nu se compară cu o plimbare în gondolă pe canalele Orașului Plutitor în timp ce admiri vechile bijuterii ale dogilor. După ce traversezi Canal Grande oprește-te pe Podul Rialto, cel mai fotografiat dintre cele peste 300 de poduri aflate în Veneția. Rialto face legătura cu Piazza San Marco, pe care Napoleon o numea „salonul imperial al Europei. Aici se ridică semețe Bazilica San Marco, o comoară bizantină, Palatul Dogilor, cel mai bun exemplu de arhitectură gotic-venețiană și Turnul cu Orologiu, de unde poți capta priveliști memorabile asupra orașului.

 

Vacanța de Sfânta Maria la Veneția și Lido di Jesolo

Vacanța de Sfânta Maria la Veneția și Lido di Jesolo

 

După turul cultural merită să evadezi restul vacanței pe plaja aurie a orășelului de coastă Lido di Jesolo, aflat la circa 20 km distanță de orașul Veneția. Plaja Lido se întinde pe mai bine de 15 km, fiind deținătoarea Steagului Albastru pentru nisipul fin, intrarea lină în Marea Adriatică și facilitățile turistice excelente.

 

Vacanța de Sfânta Maria la Veneția și Lido di Jesolo

Vacanța de Sfânta Maria la Veneția și Lido di Jesolo

 

Circuit Turul Adriaticii

Tarife de la 469 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar + avion, asistenta turistica.  

 

Lisabona și Estoril

Puține capitale europene se mândresc cu un amestec atât de armonios între istorie, arhitectură, atmosfera romantică, artă și tradiție, așa cum o face Lisabona. Capitala Portugaliei este împărțită în străzi labirintice și în pantă, toate pavate cu rocă cubică, pe care stau înlănțuite viluțe, lipite una de alta, cu fațadele lor din ceramică colorată azulejo. Pierde-te pe aleile însuflețite de localnici și turiști ale cartierului Alfama, cel mai vechi din Lisabona, de unde răsună muzica fado. Pornește apoi spre marile atracții ale orașului precum Turnul Belem, de pe malul apei, Mănăstirea Jeronimos, cel mai frumos monument din Epoca Marilor Descoperiri sau Castelul São Jorge, vechiul edificiu al maurilor.

 

Lisabona și Estoril

Lisabona și Estoril

 

La numai 15 km distanță de capitala Lisabona se întinde încântătoarea stațiune Estoril, o perlă de la Oceanul Atlantic cu nisip foarte fin și auriu, unde să te relaxezi departe de aglomerație. Orșelul de coastă este renumit și grație Cazinoului Estoril, care l-a inspirat pe autorul britanic Ian Fleming să scrie romanul „Casino Royale”, urmând ca apoi să fie realizat și filmul cu același nume din seria James Bond.

 

Lisabona și Estoril

Lisabona și Estoril

 

Circuit Portugalia

Tarife de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*,  transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica.

 

Vacanța de Sfânta Maria în Insula Thassos  

Dacă ai mai multe zile libere la dispoziție și plănuiești un concediu fix de Sfânta Maria o bună alegere poate fi Insula Thassos. Este destul de aproape de România, vremea este perfectă pentru plajă, găzduiește o mulțime de obiective istorice și naturale cu care să-ți umpli timpul în vacanță, și în plus, este și o destinație prietenoasă cu cei mici.

 

Vacanța de Sfânta Maria în Insula Thassos  

Vacanța de Sfânta Maria în Insula Thassos

 

Printre plajele sale de top se numără Golden Beach, cu nisipuri de un auriu intens, Paradise Beach, unde Marea Egee are nuanțe turcoaz sau Marble Beach, remarcabilă prin micile pietricele albe din marmură, perfect șlefuite. Poți face turul insulei ce îți descoperă locuri încântătoare precum capitala Limenas, tradiționalul sat din piatră Theologos sau Piscina Sirenelor – Giola, aflată aproape de Astris, Satul Stelelor .

 

Vacanța de Sfânta Maria în Insula Thassos  

Vacanța de Sfânta Maria în Insula Thassos

 

Sejur Thassos

Tarife de la 636 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Vacanța de Sfânta Maria pe Transalpina și Transfăgărășan

Ce zici de un circuit pe cele mai înalte drumuri montane din Europa? Transalpina și Transfăgărășan sunt perfecte de străbătut în mini-vacanța de Sfânta Maria, prilej să te bucuri de peisaje memorabile înțesate de culmi înverzite, cascade spectaculoase și lacuri glaciare. Transalpina face legătura între între Novaci și Sebeș și străbate Carpați Meridionali. Drumul Regelui cu o lungime de 160 km, măsoară în cel mai înalt punct – altitudinea de 2.145 m, în Pasul Urdele.

 

Transalpina și Transfăgărășan

Transalpina și Transfăgărășan

 

Transfăgărășan este cel mai spectaculos drum montan din Europa, presărat cu zeci de serpentine ce îți taie respirația. Drumul dintre nori se unduiește pe crestele Munților Făgăraș și face legătura între județul Argeș și județul Sibiu, pornind din localitatea Bascov și se până în Cârtișoara. Punctul culminant este Lacul glaciar Bâlea, situat la 2.034 metri altitudine.

 

Transalpina și Transfăgărășan

Transalpina și Transfăgărășan

 

Circuit Transalpina-Transfagarasan

Tarife de la 874 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Vacanța de Sfânta Maria în Delta Dunării

Delta Dunării este un adevărat paradis al naturii, cu lacuri pline de nuferi, atmosferă tihnită și o gastronomie lipovenească de te lingi pe degete. Plimbări cu lotca prin labirintul de canale brodate de papură și rogoz. Sesiuni de observare a păsărilor și pescuit la amurg.

 

Vacanța de Sfânta Maria în Delta Dunării

Vacanța de Sfânta Maria în Delta Dunării

 

Urmate de o drumeție în pădurile de nisip Letea și Caraorman sau momente relaxante pe plajele sălbatice din Sulina sau Sfântu Gheorghe…  sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura în Delta Dunării, într-o vacanță de Sfânta Maria.

 

Delta Dunării

Delta Dunării

 

Sejur Delta Dunarii – Gulliver Delta Resort 3* Uzlina

Tarife de la 749 lei/persoana, 3 nopti de cazare cu pensiune completa tip bufet, transport autocar, transfer barca Murighiol-Uzlina-Murighiol.

 

Maramureș și Nordul Moldovei

Ținut al tradițiilor, al pajiștilor nesfârșite pline de căpițe de fân, al bisericilor parte din UNESCO și al liniștii, Maramureș este perfect de explorat în această perioadă, când au loc o mulțime de evenimente culturale: de la Festivalul Hribilor la ateliere de pictură, tradiție și folclor, toate încununate cu muzică și dansuri.

 

Maramureș și Nordul Moldovei

Maramureș și Nordul Moldovei

 

Traversează pitoreasca Vale a Izei ce îți descoperă numeroase case tradiționale prevăzute cu porți maramureșene din lemn pline de basoreliefuri, și oprește-te la Cimitirul Vesel de la Săpânța, unic în lume datorită crucilor albastre ce prezintă viața celui trecut în neființă într-un mod umoristic. Din Maramureș îndreaptă-te spre Nordul Moldovei pentru a te regăsi spiritual în cele mai frumoase biserici pictate din lume: Moldovița, Sucevița, Voroneț sau Putna, parte din UNESCO.

 

Maramureș și Nordul Moldovei

Maramureș și Nordul Moldovei

 

Circuit Maramures & Nordul Moldovei

Tarife de la 899 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Oferte de vacanță pe BestTourism – www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

My title page contents