Insula Skiathos - un paradis pentru familiile cu copii

”Insula Skiathos – o escapadă pe fosta Insulă a Piraților vine întotdeauna la pachet cu cele mai tari experiențe de vacanță”, ne explică cu convingere Mădălina Isar. Pentru că Skiathos este o insulă verde și cosmopolită din Sporadele de Nord, ce nu depășește 50 de kmp, dar care însumează peste 69 de plaje cu nisip fin, perfect încadrate de apele clare ale Mării Egee.

 

Pădurile dese de pini cu arii protejate de stat, cetățile medievale, capitala boemă cu arhitectură tipic grecească și gastronomia excelentă, transformă Insula Skiathos în una dintre destinațiile ce nu pot fi ratate în acestă vară, de către familiile în căutare de relaxare.

 

Plaja Koukounaries - Insula Skiatos

Plaja Koukounaries – Insula Skiatos

 

Într-un sejur în Skiathos, cea mai mare parte a timpului o poți petrece la plajă, mai ales că paleta este una foarte bogată aici, iar dacă ai chef de drumeții, croaziere sau vizite culturale poți opta pentru numeroase excursii atât pe insulă, cât și în împrejurimile sale pline de splendoare.

Croazieră în jurul insulei Skiatos

Cel mai bun mod prin care poți descoperi Skiathos poate fi o croazieră pe vaporul piraților ce îți face înconjurul insulei, pornind din portul vechi al capitalei, și incluzând câteva opriri pentru plajă și înot în zone cheie. Descoperă vedeta locului, Plaja Koukounaries, cu nisipul său moale și auriu datorită căruia a fost catalogată drept „plaja cu cel mai fin nisip din Grecia”, fiind împrejmuită de o pădure deasă de conifere declarată arie protejată. Vizitele în familie sunt perfecte aici, intrarea în mare este lină, iar apele de mici adâncimi, clare și calme.

 

Croazieră în jurul insulei Skiatos

Croazieră în jurul insulei Skiatos

 

De pe mare vei vedea și alte plaje populare precum Banana Beach, Troulos sau Vromolimnos. Croaziera se încheie cu o oprire la celebra Plajă Lalaria, care este accesibilă doar cu barca, fiind considerată cea mai spectaculoasă din Skiathos datorită peretelui calcaros și a formațiunilor stâncoase ivite din marea de un turcoaz neverosimil.

 

Plajă Lalaria - insula Skiatos

Plajă Lalaria – insula Skiatos

 

Vizită istorică la Kastro

Skiathos nu este o insulă mare și nici la fel de bogată în artefacte sau situri arheologice, așa cum este Creta spre exemplu. Însă, și aici vei găsi câteva locuri încântătoare pe care merită să le descoperi, mai ales dacă ești pasionat de istorie.

 

Vizită istorică la Kastro

Vizită istorică la Kastro

 

Vechea capitală Kastro este cel mai izolat loc din Sporadele de Nord, ce îți dezvăluie priveliști memorabile asupra mării. Cetatea medievală, călcată de bizantini, venețieni și pirații conduși de Barbarossa, se află pe culmea unui recif în partea de nord a insulei.

Între secolele XII și XVIII, Kastro a fost cel mai mare oraș din Skiathos și adăpostea 300 de case și 25 de biserici din piatră, întreaga cetate fiind înconjurată de ziduri fortificate. La poalele dealului stâncos vei găsi o mică plajă, cu nisip fin și încadrată de roci spectaculoase, unde poți lua o pauză de la istorie.

Escapadă gastronomică în Skiathos Town

Capitala alb-albastră, Skiathos este precum un labirint de străduțe înguste, pietruite, în trepte sau în pantă, fiecare mărginită de viluțe neo-clasice brodate de flori mediteraneene. O plimbare de-a lungul portului vechi îți scoate în cale cele mai autentice localuri tradiționale, unde vei avea parte de cea mai autentică experiență gastronomică.

 

Escapadă gastronomică în Skiathos Town

Escapadă gastronomică în Skiathos Town

 

Încearcă pastele mici cu bob rotund, ca orezul, cu carne de capră fragedă și gătite în vase de lut – o rețetă realizată doar în Skiathos și pe insula vechină, Skopelos. La mare căutare rămân fructele de mare și peștele, așa că poți încerca supa groasă de pește, dar și preparate ca dorada proaspătă, calamar, creveți, langustine și sepie – pregătite la grătar și servite cu sos tzatziki.

Scufundări în peșterile Skotini și Galazia

Pe coasta de nord a insulei Skiathos se întind plajele din prundiș și pietre, accesibile doar cu barca. Dacă ești pasionat de scufundări poți practica sportul preferat în numeroase golfuri sau lagune, însă, destul de aproape de plaja Lalaria se află două peșteri impresionante, pe jumătate scufundate: Skotini Spilia, numită și Peștera Întunecată și Galazia Spilia, cunoscută ca Peștera Albastră.

 

Scufundări în peșterile Skotini și Galazia

Scufundări în peșterile Skotini și Galazia

 

Petrece o zi relaxantă în Skopelos!

Considerată a fi cea mai verde insulă grecească, Skopelos este binecuvântată prin peisajele luxuriante – o combinație între dealuri molcome acoperite de păduri de pini în proporție de 80%, golfuri cu apă ca smaraldul și plaje generoase din prundiș argintiu. Spectaculoasa insulă din Marea Egee este locul unde s-au filmat cele mai multe scene din musicalul de dragoste – Mamma Mia!, cu Pierce Brosnan, Amanda Seyfried și Meryl Streep în rolurile principale.

 

Petrece o zi relaxantă în Skopelos!

Petrece o zi relaxantă în Skopelos!

 

Filme celebre în insula Skiatos

Dacă vrei să calci pe urmele Sophiei, îmbarcă-te într-o croazieră ce îți face turul locurilor prezentate în film. Urcă la mica bisericuță Agios Ioannis (unde s-a turnat scena căsătoriei), bate la pas capitala alb-albastră, renumită pentru numărul mare de capele și bisericuțe și relaxează-te pe celebra Plajă Kastani, unde răsună iubitele melodiile ale formației ABBA.

 

Filme celebre în insula Skiatos

Filme celebre în insula Skiatos

Oferte de vacanta Insula Skiathos

Hotel Stellina 3* – tarife de la 251 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica.

Vila program Rullette tarife de la 352 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, taxe aeroport, asistenta turistica.

Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents