Ischia – tentația acestei veri. Ce e musai să vezi pe Insula Sănătății?

Ischia - tentația acestei veri. Ce e musai să vezi pe Insula Sănătății?

Ischia este o destinație extrem de ofertantă, însă cei mai mulți dintre turiști aleg să descopere această insulă vulcanică în excursii de o zi cu plecare din Napoli. Odată ce ajung aici constată că acest paradis din Marea Tireniană merită chiar mai mult decât o săptămână… Iată și de ce, ne explică Mădălina Isar.

 

Aflată foarte aproape de locuri mult mai populare și vizitate de turiști, precum Napoli, Insula Capri, Vulcanul Vezuviu, Insula Procida, Cinque Terre sau situl arheologic Pompeii, Ischia este un excelent punct de plecare în croaziere și în excursii culturale, așa că într-un sejur aici nu ai cum să te plictisești.

 

Ischia - tentația acestei veri.

Ischia – tentația acestei veri.

 

Destinația ideală pentru toate categoriile de turiști

Ischia este cea mai mare insulă din Marea Tireniană, o destinație de neuitat mai ales prin peisajele desăvârșite: combinație între munți acoperiți de vegetație, stânci vulcanice, izvoare termale, golfuri de un albastru precum safirul și plantații de lămâi și portocali cât vezi cu ochii. Numeroasele fenomene vulcanice petrecute de-a lungul timpului, au dat naștere acestui relief accidentat, cu izvoare minerale și nămoluri cu proprietăți terapeutice. Motiv pentru care, Ischia a devenit destinația preferată a artiștilor și aristocraților europeni încă din secolul al XIX lea, fiind supranumită și „Insula Sănătății”.

 

Ischia - „Insula Sănătății”

Ischia – „Insula Sănătății”

 

Ischia – „Insula Sănătății”

În plus, Ischia se laudă cu unele dintre cele mai moderne resorturi, majoritatea dintre ele deținând centre SPA cu ape termale și piscine infinity, ce garantează relaxarea în cele mai bune condiții turistice.

Plaje paradiziace

Ischia este o destinație excelentă pentru plajă încă din luna mai – având un sezon turistic lung, până în octombrie. Plajele sale sunt unele dintre cele mai bune și mai spectaculoase din Italia, așa că îți va fi destul de greu să îți alegi preferata.

 

Ischia - Plaja Cava Grado

Ischia – Plaja Cava Grado

Plaja Citara

Cea mai populară dintre ele este Plaja Citara ce se arcuiește ca o semilună la poalele Muntelui Epomeo (cel mai înalt de pe insulă), unde nisipul alb se pierde în apele de un albastru lăptos, datorită izvoarelor termale din apropiere. O mare parte din plajă este privată, aici aflându-se și Termele Giardini Poseidon cu superbele grădini mediteraneene, motiv pentru care locul este cu atât mai aglomerat mai ales în plin sezon estival.

Plaja Cava Grado

Un magnet pentru familiile cu copii este Golful Saint Montano, protejat de crestele Munților Vico și Zaro, unde plaja lată are nisip fin, iar intrarea este lină în marea precum cristalul. De asemenea, Plaja Cava Grado este una dintre cele mai spectaculoase din Ischia, fiind compusă din nisip fin și umbrită de stânci vulcanice, foarte aproape de pitorescul sat Sant’Angelo.

Parcul Termal Afrodita și Apolo

Tot în Sant’Angelo vei găsi și celebrul Parc Termal Afrodita și Apolo ce dispune de 12 piscine cu ape termale, amplasat într-un cadru luxuriant, pe fundalul lămâilor, palmierilor și florilor mediteraneene.

 

Ischia - Termele Poseidon

Ischia – Termele Poseidon

 

Locuri populare și obiective de neratat

Capitala Ischia este unul dintre locurile pe care trebuie să le descoperi în tihnă. Cochetul oraș este împărțit în Ischia Porto și Ischia Ponte, având o parte modernă și una medievală ce fascinează călătorul de la prima vedere. Pierde-te pe străzile în pantă în Ischia Ponte și urcă până la Castelul Aragonese, aflat pe vârful unei stânci legată de oraș printr-un istm îngust. Fortăreața a fost construită în jurul anului 474 î.Hr. și găzuia sute de case și zeci de biserici din piatră, unele dintre ele putând fi admirate și astăzi.

 

Ischia - Castelul Aragonese

Ischia – Castelul Aragonese

Forio

Al doilea cel mai mare oraș din Ischia este Forio, aflat pe coasta de vest a insulei, ce îți dă plăcuta impresie că te afli de fapt în Capri. Vilele pe două etaje cu fațade colorate, bisericuțele cu turnulețe ce domină orizontul, portul pitoresc plin de vase de croazieră și veliere, plajele cu nisip fin, bazinele termale, grădinile luxuriante și atmosfera medievală, transformă Forio într-o destinație de poveste.

Lacco Ameno

Rustic și mult mai liniștit decât Forio este micul orășel Lacco Ameno, unde ajung în special turiștii care vor să se deconecteze de la grijile cotidiene. Peisajele sunt îmbogățite de plantații de lămâi, dealuri acoperite de viță de vie și păduri dese de conifere ce asigură răcoarea în zilele fierbinți de vară. Urbea este cunoscută mai ales pentru stânca cu formă neobișnuită de ciupercă, ce răsare din apele ca safirul ale Mării Tireniene. Însă, aici se află și Parcul Termal Negombo ce ocupă mai bine de 4 ha, cuprinzând un centru de sănătate, unul de frumusețe și mai multe bazine cu ape termale și nămol terapeutic.

 

Ischia - Lacco Ameno

Ischia – Lacco Ameno

 

Serrara Fontana

Este un sat de munte încântător, aflat în cel mai înalt punct de pe insulă. Aici vei putea face cunoștință cu obiceiurile și tradițiile locului, atmosfera fiind una tihnită, iar peisajele luxuriante îți vor tăia respirația. Dacă ești pasionat de drumeții acesta este cel mai bun loc de pornire pe traseele aventuroase ale Muntelui Epomeo, din vârful căruia marea ți se dezvăluie în toată splendoarea sa.

Sejur Insula Ischia

Tarife de la 615 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion Bucuresti-Bari-Bucuresti, transferuri conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

My title page contents