Iubește românește de Dragobete și fugi în lume cu drăguțul tău

Iubește românește de Dragobete și fugi în lume cu drăguțul tău

Iubește românește de Dragobete și ia aminte la Mădălina Isar. Nu ai uitat, da? Pe 24 februarie, îndrăgostiții din România sărbătoresc Dragobetele – așa numitul Valentine`s Day tradițional românesc, ziua simbolică a dragostei trainice. Ce ai de făcut? Să fugi în lume alături de drăguța sau drăguțul tău.

 

În legendele românești, Dragobete este fiul Babei Dochia cunoscut și sub numele de Cap de Primăvară care a devenit în timp protectorul cuplurilor și un fel de vestitor al primăverii.

Iubește românește de Dragobete

În multe locuri din țară în această zi, fetele îmbrăcate în straie populare, sunt fugărite de junii dornici să le dea o sărutare, de unde vine și sintagma de ”Dragobete pupă fete”! Dacă ai chef de scurte escapade romantice, iată câteva destinații numai bune de vizitat de Dragobete!

Iubește românește de Dragobete la Oradea – Viena românească

Oradea ascunde o mulțime de frumuseți la orice colț de stradă, iar ce altă ocazie mai potrivită să explorezi orașul, dacă nu de Dragobete? O plimbare cu caleașca de epocă, o cină romantică într-un restaurant deschis într-un palat medieval sau o zi de răsfăț la Spa, sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura alături de jumătatea ta …

 

Oradea – Viena românească

Iubește românește de Dragobete la Oradea – Viena românească

 

Oradea te ademenește cu atmosfera sa de poveste, dar și cu centrul istoric împărțit în străzi labirintice dominate de clădiri medievale în stil baroc – de la care și-a primit supranumele de Viena României. Nu rata simbolul orașului: Biserica cu Lună – în turla căreia se află o sferă în negru și auriu cu un diametru de 3 m în formă de lună. Mecanismul arată fazele Lunii, făcând ca Biserica Adormirea Maicii Domnului să fie unică în Europa.

City Break Oradea 

Tarife de la 269 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Amalfi – perla Italiei

Așezat idilic pe Coasta Amalfitană – cel mai pastelat ținut italian ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, Amalfi este un oraș romantic numai bun de bătut la pas în doi. Spectaculosul drum de coastă șerpuiește pe lângă stâncile maronii și apele ca safirul ale Marii Tireniene, și se întinde pe o portiune de aproximativ 60 de km.

O plimbare boemă în Piazza del Duomo cu mozaicurile în alb și negru, priveliști captate din Castelul Arechi aflat în cel mai înalt punct al orașului, și relaxare la soare pe Plaja Spiaggia Grande, sunt doar câteva experiențe romantice de care te poți bucura în Amalfi, alături de persoana iubită.

 

Amalfi – perla Italiei

Amalfi – perla Italiei

 

Circuit Coasta Amalfitana 

Tarife de la 649 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism.ro, call center 021.794.75.07.

 

Budapesta – Regina Dunării

Supranumit Parisul Estului, orașul Budapesta te întâmpină cu o atmosferă romantică pe toată perioada anului și o mulțime de obiective turistice perfecte de bifat, într-o escapadă romantică în cuplu.

Lin, la plimbare, pe Dunăre

O croazieră pe Dunăre, la ceas de seară, cu o cină tradițională la lumina lumânărilor, îți dezvăluie priveliști excelente asupra celor două maluri ale orașului cu ale lor edificiile etalon frumos luminate – Podul cu Lanțuri, Castelul Buda sau Palatul Parlamentului.

 

Budapesta – Regina Dunării

Budapesta – Regina Dunării

 

City Break Budapesta 

Tarife de la 289 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism.ro, call center 021.794.75.07.

 

Bruxelles – ciocolată fină și atmosferă cu iz parizian

Multicultural, istoric și vibrant, orașul Bruxelles poate fi cea mai bună alegere pentru un city break romantic în weekendul de Dragobete. În această perioadă, Marea Piață Grand Place, înconjurată de cele mai importante clădiri flamande în stil Art Nouveau și gotic, este decorată cu un imens covor de flori de primăvară, ce îi atrage pe îndrăgostiții și romanticii din toate colțurile Europei.

Cea mai fină și mai aromată ciocolată

Plimbă-te în centrul medieval ce păstrează atmosfera cu iz parizian, oprește-te în una din numeroasele ciocolaterii și cofetării pentru o escapadă culinară sau urcă în Turnul Palatului Bruxelles pentru a capta cele mai bune panorame asupra orașului.

 

Bruxelles – ciocolată fină și atmosferă cu iz parizian

Bruxelles – ciocolată fină și atmosferă cu iz parizian

 

City Break Bruxelles 

Tarife de la 419 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Paphos – locul unde s-a născut zeița dragostei, Afrodita

Paphos este un pitoresc orășel de pe coasta Mediteranei, unde istoria se intersectează cu modernitatea și legendele grecești. Vremea este foarte prietenoasă în Cipru, la final de februarie prilej excelent pentru vizite romantice sau culturale în boemul oraș Paphos.

Situl arheologic din Paphos face parte din patrimoniul mondial UNESCO, și păstrează monumente din piatră ridicate încă din secolul al III lea cum sunt Casa lui Dyonisos sau Vila lui Tezeu. Dacă ajungi în Paphos cu ocazia Dragotelor, nu rata celebra Plajă Afrodita – un loc de poveste unde se spune că din spuma mării s-a născut Zeița Frumuseții și a Iubirii, Afrodita.

 

Paphos – locul unde s-a născut zeița dragostei, Afrodita

Paphos – locul unde s-a născut zeița dragostei, Afrodita

City Break Paphos 

Tarife de la 205 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism.ro, call center 021.794.75.07.

 

Sighișoara – cetatea medievală a României

Orașul desprins din basmele lui Ispirescu, Sighișoara este fără îndoială cea mai bine păstrată cetate medievală încă locuită din Europa, fiind parte din patrimoniul mondial UNESCO. Dacă vrei să evadezi departe de agitația marilor orașe, într-un loc boem și tihnit, Sighișoara poate fi cea mai bună alegere pentru vacanța de Dragobete.

Întoarce-te în timp la Sighișoara

Plimbă-te pe străzile pavate cu rocă cubică, dominate de vechile case săsești zugrăvite în culori pastel, urcă în turnurile fortificate ale fostelor bresle ale meșterilor locali pentru panorame unice, surprinde apusurile magice de pe Delul Cetății, iar la finalul zilei, servește cina la lumina lumânărilor într-un restaurant medieval din cetate.

 

Sighișoara – cetatea medievală a României

Sighișoara – cetatea medievală a României

 

Sejur individual Sighisoara 

Tarife de la 247 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents