La vita è bella în Italia. 6 orașe fascinante din nordul țării, de văzut în acest an

La vita è bella în Italia. 6 orașe fascinante din nordul țării, de văzut în acest an

La vita è bella în Itaia, ne spune Mădălina Isar. Și chiar are dreptate. E mai mult ca sigur că, pentru boemi, romantici sau pasionați de cultură nu există țară mai ofertantă ca Italia. Atmosfera febrilă, numărul impresionant de edificii de patrimoniu, arhitectura renascentistă, arta, peisajele pitorești și gastronomia sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale Italiei.

 

Italia e divina. Unde mai pui că vremea este excelentă în această perioadă a anului. Dacă nu ai explorat orașele din nordul cizmei, ești invitat într-o călătorie memorabilă pe meleaguri de poveste…

Veneția – Cetatea Dogilor 

Aflat în topul celor mai romantice orașe din lume, Veneția (Serenissima sau La Domina) a fost dezvoltat pe 118 insulițe, și a devenit rapid unul dintre cele mai rafinate și artistice orașe din Europa. O plimbare cu gondola pe Canal Grande, cu oprire la Piazza San Marco – supranumită de Napoleon ”Salonul Europei”, urmată de o vizită la Bazilica San Marco și Palatul Dogilor, nu ar trebui să lipsească de pe lista cu activități de care trebuie să te bucuri în Orașul Plutitor.

 

Veneția - Cetatea Dogilor 

Veneția – Cetatea Dogilor

 

Paradisul Murano si Burano

La fel de bine, poți face o mică croazieră spre insulițele Murano și Burano, celebre pentru căsuțele ca niște cuburi colorate, ce stau înșirate elegant de-a lungul canalelor, dar și pentru sticlă și dantelă.

 

Paradisul Murano si Burano

Paradisul Murano si Burano

 

Padova – Orașul Îngerilor 

Aflat de cele mai multe ori în umbra Veneției, orașul Padova dispune și el de o rețea complicată de canale, însă nu este la fel de cunoscut din acest punct de vedere. Cei mai mulți dintre vizitatori ajung aici în pelerinaj la Basilica Sfântul Anton, recunoscută pentru Altarul Mare ce poartă semnătura marelui Donatello. Dacă ești pasionat de artă nu poți rata nici Capela Scrovegni, unde poți admira impresionantele fresce realizate de geniul Giotto di Bondone.

 

Padova - Orașul Îngerilor 

Padova – Orașul Îngerilor

 

Cu slavă, să ne închinăm

După ce vizitezi edificiile de cult, poți face o plimbare în Prato della Valle – piața principală a orașului care este înconjurată de 70 de statui din marmură. Nu poți pleca din Padova până nu te bucuri de o cafea în celebra Caffè Pedrocchi zisă și Cafeneaua fără uși, care a fost locul de întâlnire preferat de intelectuali încă din anul 1826.

Padova - La vita e bella

Padova – La vita e bella

 

Milano – Capitala Shopping-ului

Fascinanta metropolă din nordul Italiei, Milano adună anual aproape 8 milioane de vizitatori din toată lumea. Nici nu ne miră acest lucru, ținând cont de faptul că orașul este un important centru de shopping, găzduind unele dintre cele mai importante evenimente de modă din lume. Dincolo de celebrele zone Galeria Vittorio Emanuele II sau artera Oro Quad, unde vei găsi cele mai luxoase magazine, orașul se laudă și cu câteva simboluri arhitecturale. 

 

Milano - Capitala Shopping-ului

Milano – Capitala Shopping-ului

 

La vita e bella – Il Dumo

Dintre acestea se numără Dumo – cea mai mare catedrală în stil gotic-lombard a Italiei, cu fațada sa împodobită cu 2245 de sculpturi din marmură. Însă nu poți rata nici Biserica Santa Maria delle Grazie unde este expusă cea mai faimoasă pictură a marelui Leonardo da Vinci: Cina cea de Taină.

 

Como – Capitala Mătăsurilor

La mai puțin de 2 ore distanță de Milano se află Como – un paradis pentru iubitorul de natură și istorie. Poziționat idilic pe malul Lacului Como și protejat de crestele Munților Alpi, Como este locul perfect unde poți evada pentru câteva zile departe de aglomerația din marile orașe.Pe lângă priveliștile pitorești cu care te răsfață, Como mai este cunoscut și pentru faptul că aici se produce 95% din mătasea italiană, astfel că vei găsi o mulțime de buticuri cochete de unde poți cumpăra eșarfe lucrate manual.

 

Como - Capitala Mătăsurilor

Como – Capitala Mătăsurilor

 

Ce să vezi?

O plimbare pe Lungolago – faleza înțesată de cafenele boeme ce pornește din zona portului și se încheie la Tempio Veltiano, nu trebuie să lipsească din itinerariul tău. După ce explorezi centrul istoric dominat de Duomo, poți urca cu funicularul spre Brunate, o mică așezare cocoțată pe un deal luxuriant, de unde ai cele mai impresionante vederi spre oraș și lacul Como.

 

Como - Capitala Mătăsurilor

Como – Capitala Mătăsurilor

 

Verona – Orașul Iubirii

Asociat cu Opera lui Shakespeare Romeo și Julieta, Verona este unul dintre cele mai încântătoare orașe medievale din Italia. Pe lângă palatele somptuoase și bisericile din cărămidă roșie, aici vei mai găsi și unele dintre cele mai frumoase grădini în stil renascentist din partea de nord a țării – Giardino dei Giusti. Pierde-te prin labirintul de potecuțe umbrite de chiparoși și pline de sculpturi și fântâni, și urcă în vechiul turn de unde ai parte de priveliști de excepție asupra parcului.

 

Verona - Orașul Iubirii

Verona – Orașul Iubirii

 

Romeo, tu ești?

Bineînțeles că nu poți pleca din Verona până nu vizitezi Casa Capuleti cu celebrul Balcon al Julietei, unde romanticii strecoară între ziduri bilețele de dragoste sau poezii.

 

Verona - Orașul Iubirii

Verona – Orașul Iubirii

 

Genova – La Superba

Capitala Liguriei și punct de plecare spre insula Sardinia, Genova nu este la fel de vizitată precum Roma, Veneția sau Florența, dar în ultimii ani a devenit o destinație tot mai atractivă pentru turiștii din Europa. Cochetul oraș-portuar seamănă puțin cu Napoli, mai ales prin coloritul viluțelor neoclasice înșirate elegant de-a lungul mării.

 

Genova - La Superba

Genova – La Superba

 

La vita e bella în piață

După ce te pierzi pe străduțele abrupte pline de palate renascentiste și vile pastelate, poți urca în Turnul La Lanterna ce îți oferă o imagine panoramică asupra orașului. Cel mai vibrant loc din Genova este Piazza De Ferrari, unde se adună localnicii și turiștii deopotrivă, aici aflându-se atât cele mai vechi clădiri în stil neo-baroc, cât și cafenele cochete și magazine de suveniruri.

 

Genova - La Superba

Genova – La Superba

 

Oferte de vacanță Italia

*Circuite pentru Toti – Nordul Italiei – tarif redus: 305 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: Croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

*City Break Genova – tarife de la 415 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

*City Break Como – tarife de la 223 euro/persoana,  4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

My title page contents