Lagunele cu cele mai albastre ape

Tu stii care sunt lagunele cu cele mai albastre ape din lume? Ne spune Madalina Isar. Ea stie golfuri cu ape in nuante diverse de albastru inconjurate de plaje idilice, cocotieri si palmieri batrani. Un decor paradisiac presarat cu munti inveliti in vegetatie si stanci de corali. Asa arata paradisul pentru multi dintre noi. Daca esti in cautare locurilor incredibile, iata un top al celor mai frumoase lagune din lume.

 

  1. Blue Lagoon – Islanda

Cea mai fantastica dintre lagunele lumii se afla in Islanda. Minunea naturala este o piscina cu apa geotermala si este pozitionata intr-un camp stancos format de lava depusa in urma activitatilor vulcanice. Se afla la aproximativ 40 de minute distanta de capitala Reykjavik. Apele termale ating temperatura de 40 de grade Celsius. Ele sunt bogate in saruri minerale, silicati, sulf si alge blue-vert, recunoscute pentru proprietatile benefice asupra trupului. Blue Lagoon se intinde pe o suprafata de circa 5000 de metri patrati, iar apa are o nuanta uluitoare de albastru-bleu.

 

Blue Lagoon, Islanda

Blue Lagoon, Islanda

Cat te costa?

Sejur Islanda – tarife de la 1450 euro/persoana, 7 nopti de cazare la hotel de 3* cu mic dejun, transport avion, transferuri, asistenta turistica, ghid local. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Blue Lagoon, Islanda

Blue Lagoon, Islanda

 

  1. Laguna Kanoï – Thailanda

Thailanda este renumita in lume pentru golfurile sale cu ape azurii incredibile. Una dintre minunile naturale pe care le gazduieste ”Tara Surasului” este laguna Kanoï. Ea se afla pe insulita Phuket, una dintre cele mai populare destinatii. Golful este un loc important de scufundari, binecuvantat cu peisaje unice si inconjurat de paduri de mangrove, cocotieri si palmieri.

Cat te costa?

Sejur Thailandatarife de la 985 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, call center  021.270.00.99.

 

Laguna Kanoï, Thailanda

Laguna Kanoï, Thailanda

 

  1. Laguna Turcoaz – Insula Comino

Comino nu depaseste 4 km patrati, fiind a treia insula ca marime din arhipelagul maltez. Aici traiesc numai trei locuitori permaneti, dar cu toate astea este vizitata de un numar foarte mare de turisti in fiecare an. Principala sa atractie este incredibila Laguna Turcoaz (Blue Lagoon). Aceasta este recunoscuta pentru albastrul neverosimil al marii. Golful cristalin este inconjurat de stanci in nuante de galben-ocru, pentru care insulele arhipelagului Malta au primit denumirea de La MelitaInsulele de Miere.

Cat te costa?

Sejur Maltatarife de la 321 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, la hotel de 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Laguna Turcoaz – Insula Comino

Laguna Turcoaz – Insula Comino

 

  1. Balos Lagoon – Creta

Creta, taramul zeilor, ascunde o sumedenie de minuni ale naturii. Printre acestea se numara  Laguna Balos aflata la 50 de kilometri nord-vest de Chania. Golful s-a format intre Cape Gramvousa si Cape Tigani si este intrerupt de o plaja cu nisip alb care in capete prinde nuante de roz pastel. Apele lagunei sunt atat de albastre incat ai impresia ca visezi. Balos este cel mai fotografiat loc din Creta, si a fost pentru o perioada lunga de timp, destinatia favorita de vacanta a Printul Charles si a Printesei Diana.

Cat te costa?

Sejur Creta – tarife de la 557 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel de 5*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 0735.314.742.

Lagunele cu cele mai albastre ape

Lagunele cu cele mai albastre ape

 

  1. Laguna azurie Ölüdeniz – Turcia

Apele precum safirul ale Lagunei Ölüdeniz i-a inspirat de-a lungul vremii pe numerosi artisti ai lumii. Zona declarata arie nationala este protejata prin lege, iar accesul turistilor se face numai contra unei taxe de aproximativ 3 euro de persoana. Apa din laguna este cu 10 grade mai scazuta decat in Marea Mediterana, dar cu toate astea ii recompenseaza pe vizitatori cu o claritate neintalnita in niciun alt loc din Turcia. Laguna Ölüdeniz este intrerupta de o limba de nisip alb plina de vegetatie luxurianta, considerata una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume.

Cat te costa?

Sejur Oludeniztarife de la  615 euro/persoana, 7 nopti de cazare la hotel de 5*, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 0735.314.742.

 

Laguna azurie Ölüdeniz, Turcia

Laguna azurie Ölüdeniz, Turcia

 

  1. Lacul Laguna Albastra – Romania

Langa Aghiresu, judetul Cluj, la circa 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, se afla o minune a naturii mai putin cunoscuta de turistii romani – Lacul Laguna Albastra. El s-a format pe locul unei foste mine de caolin, intr-o zona de unde se extragea argila alba. Din pacate in anul 1995, apa lacului a secat. Dar natura a avut alte planuri cu acest loc, iar apa turcoaz a umplut bazinul din nou, la scurt timp. Laguna Albastra este inconjurata de stanci galbene si vegetatie. In 2015, a intrat in posesia unui om de afaceri care isi propune sa amenajeze aici o zona turistica pentru cei care vor sa se bucure de proprietatile benefice ale apelor.

Curse turistice cu autocarul in Romania. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

Lacul Laguna Albastra, Romania

Lacul Laguna Albastra, Romania

 

  1. Dudu Blue Lagoon – Republica Dominicana

Una dintre cele mai spectaculoase lagune din lume se afla in Cabrera, Republica Dominicana. Dudu Blue Lagoon este o piscina naturala inconjurata de stanci argintii si vegetatie exotica. Apele golfului au o nuanta de verde-smarald incredibila. Ele sunt preferate indeosebi de catre pasionatii de scuba diving datorita pesterilor subacvatice aflate aici.

Cat te costa?

Sejur Punta Cana – tarife de la 1350 euro/persoana, 7 nopti de cazare la hotel de 4* cu all inclusive, transport avion, transferuri, asistenta turistica.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Dudu Blue Lagoon, Republica Dominicana

Dudu Blue Lagoon, Republica Dominicana

 

  1. Blue Lagoon – Corfu

In largul insulei Corfu, nu departe de Pesterile Albastre, se afla magica Blue Lagoon, unde s-au turnat cateva scene din filmul cu acelasi nume, care i-a avut ca protagonisti pe Brooke Shields si Christopher Atkins. Golful are ape turcoaz cu reflexii violet, iar in jurul sau se intinde o plaja foarte lata cu nisip fin alb.

Cat te costa?

Sejur Corfu – tarife de la 195 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, call center  021.270.00.99.

 

Blue Lagoon, Corfu

Blue Lagoon, Corfu

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents