Luna mai. Cele mai frumoase și mai colorate locuri pe care trebuie să le explorezi!

Luna mai a năvălit peste noi ca gândul și ca vântul. Mădălina Isar crede că, în ultima lună de primăvară, vremea este excelentă atât pentru vizite culturale și istorice, cât și pentru relaxare la plajă. Musai în ținuturi de poveste. Fă-ți planuri de vacanță pentru această perioadă și bucură-te alături de cei dragi de cele mai tari experiențe!

 

Franța: Paris și Cannes

Cea mai bună lună din an pentru a surprinde farmecul parizian al capitalei Franței este fără îndoială mai. Vremea este plăcută, magnoliile sunt în floare, iar oferta de petrecere a timpului liber este una generoasă: vizite la muzee și catedrale, shopping pe Champs Elysées, relaxare în Grădinile Palatului Versailles sau spectacole la celebrul Teatru de Dans Moulin Rouge – cel mai cunoscut cabaret din belle epoque.

Minuni pariziene

Parisul este fabulos în această perioadă, mai ales dacă alegi o plimbare în Jardin des Tuileries – impresionante grădini ale Caterinei de’ Medici, fiind unul dintre locurile preferate de aristocrații parizieni. Grădinile se întind între Muzeul Luvru și Piața Concordiei și este locul unde se îmbină perfect natura cu arhitectura.

 

Paris

Paris

City Break Paris

Tarife de la 489 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Cunoscut mai ales pentru Festivalul Internațional de Film, Cannes este fără îndoială cel mai elegant și boem oraș de pe Riviera Franceză, perfect de explorat în mai când vremea este prielnică pentru relaxare la soare și plimbări cu iahtul. Cândva un vechi sat de pescari, astăzi o destinație de lux, Cannes te surprinde cu atmosfera elitară ce se combină excelent cu istoria. Plimbă-te pe Aleea Stelelor, fă shopping pe Rue Meynadier sau pornește într-o croazieră până la Insulele Lerins – celebre pentru natura luxuriantă și numeroasele specii de plante care în această perioadă înfloresc într-o simfonie de culoare.

 Franta - Cannes

Franta – Cannes

City Break Cannes

Tarife de la 459 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Elveția: Interlaken și Berna

În țara ciocolatei și a ceasurilor precise, ultima lună de primăvară aduce vreme plăcută, pajiști alpine înverzite și o atmosferă vibrantă în orice loc îți dorești să poposești. O variantă interesantă de vacanță poate fi Interlaken supranumit și ”Capitala Aventurilor Elvețiene”. Aici poți zbura cu parapanta de pe coastele montane, să faci bungee jumping ori să practici rafting pe apele cristaline ale celor două lacuri alpine Thun și Brienz.

 

 Elvetia - Interlaken

Elvetia – Interlaken

 

Povești în Berna

Iar dacă vrei să combini sportul cu vizitele istorice și relaxarea poți să mergi în Berna, capitala ticsită de obiective turistice și binecuvântată cu cele mai frumoase peisaje. Vizitează Palatul Federal, Catedrala Sf. Vincent ce îți oferă cele mai bune vederi asupra râului Aare, dar și Turnul cu Ceas Astronomic – un simbol al orașului. Relaxarea o poți găsi foarte ușor în Grădina Rosengarten, celebră pentru numeroasele alei cu trandafiri.

 

Elvetia - Berna

Elvetia – Berna

Circuit Elvetia

Tarife de la 375 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Italia: Taormina și Sorrento

Italia te încântă de la prima vedere cu peisaje pitorești și o bogăție istorică unică. Dacă ți-ai propus un sejur în Sicilia în ultima lună de primăvară, este musai să vizitezi Taormina. Mica stațiune de pe coasta Mării Ionice este locul ce îți predă lecții lungi de istorie, dar în același timp rămâne pitorească și tradițională. Admiră întreaga panoramă a mării și dealurile învelite în flori, din Teatrul Antic Grecesc – unde pe tot parcursul sezonului de vârf au loc spectacole de teatru și dans. După vizita istorică poți să te relaxezi la soare și chiar să te bălăcești în apele turcoaz, pe mica plajă argintată arcuită în jurul dealului Castelului Sarazin.

 

 Italia - Taormina

Italia – Taormina

Sejur Sicilia

Tarife de la 345 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Mângâiat de soare pentru 300 de zile pe an, Sorrento este o perlă turistică de la Marea Tireniană, la numai câteva minute distanță de Coasta Amalfitană. Acesta poate fi refugiul perfect pentru o lună mai de neuitat în perfectă armonie cu natura. Stațiunea este una de poveste, înconjurată de grădini pline de lămâi și portocali parfumați. Cu ale sale case pastelate ce par că năvălesc în mare, priveliștile unice spre Vezuviu și insula Capri, atmosfera boemă și porturile pline de iahturi luxoase, nu este de mirare de ce Sorrento este unul dintre cele mai fermecătoare orășele din Italia.

 

Italia - Sorrento

Italia – Sorrento

Sejur Sorrento

Tarife de la 430 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Grecia: Corfu și Rhodos

Tărâmul Zeilor, Grecia are cu ce să se mândrească în materie de plaje, peisaje, istorie și legende. Iar ultima lună de primăvară este cu adevărat de poveste aici. Descoperă Corfu, supranumită și Insula de Smarald a Mării Ionice, unde privirea îți va fi bucurată de dealurile învelite în lămâi sălbatici, măslini și leandri roz ce îi dau locului un farmec aparte. O vizită la Palatul lui Sissi din Gastouri, cu impresionantele sale grădini exotice. Plajă la Canal d’Amour din Sidari. Prânzul luat pe terasa Bella Vista cu priveliști unice spre golful Paleokastritsa. Sau plimbări boeme în orașul istoric Kekryra … sunt doar câteva dintre experiențele de care te poți bucura în Corfu, în această perioadă.

 

Grecia - Corfu

Grecia – Corfu

Sejur Corfu

Tarife de la 111 euro/persoana, 6 nopti de cazare la vila fara masa, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Cea mai însorită insulă din Mediterană, Rhodos a fost binecuvântată de zeul Helios cu vreme bună tot timpul anului, așa că dacă ajungi aici în luna mai, poți să faci baie în Marea Egee, să te bucuri de plajă în golful lui Anthony Quinn sau să captezi cele mai frumoase priveliști din inima Acropolelor Antice, aflate pe dealul orășelui Lindos.

 

Grecia - Rhodos

Grecia – Rhodos

 

Sejur Rhodos

Tarife de la 399 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

România: Delta Dunării și Maramureș

Dacă-ți planifici vacanța în luna mai pe meleaguri pitorești, atunci poți lua în calcul Delta Dunării. În această perioadă, vremea este perfectă pentru plimbări cu lotca pe canale, nuferii și lotușii sunt la prima înflorire pe anul acesta, iar păsările sălbatice revin în rezervație într-un număr foarte mare. Fă o drumeție la Letea – cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, pentru a vedea păturile uriașe de orhidee sălbatice și florile de mărgăritar, dunele de nisip ce amintesc de locurile exotice și caii sălbatici. Sau te poți relaxa pe cea mai lată plajă sălbatică de la Marea Neagră, aflată în vechea capitală a piraților, Sulina.

 

România, Delta Dunării

România, Delta Dunării

 

Sejur Delta Dunarii 

Gulliver Delta Resort 3*, Uzlina – tarife de la 597 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, transfer barca Murighiol-Uzlina-Murighiol. *Oferta Speciala de Rusalii! Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07, 0784.215.628.

Maramureș, plai cu flori, este locul de poveste al României care adună din ce în ce mai mulți vizitatori străini. Câmpurile înmiresmate cu rapiță, maci și flori sălbatice, plimbările cu Mocănița sau descoperirea bisericilor din lemn, parte din UNESCO, se combină excelent cu festivalurile locale și vizite la Cimitirul Vesel de la Săpânța – un obiectiv unic în lume, ce face parte din patrimoniul mondial.

 

 Romania - Maramures

Romania – Maramures

 

Sejur Maramures

Tarife de la 179 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com si flickr.com

 

My title page contents