Mărțisor de primăvară. 10 orașe colorate de explorat în luna martie!

Mărțisor de primăvară. 10 orașe colorate de explorat în luna martie!

Un mărțisor de primăvară vestește un alt tip de vacanță, crede Mădălina Isar. E logic: odată cu 1 Martie ne gândim la următoarea călătorie, în care să uităm de vremea rece și de peisajele în nuanțe de cenușiu.

 

Primăvara asta, te rugăm să adaugă pe lista cu locuri de explorat unul dintre cele 10 orașe colorate, considerate adevărate splendori urbane. Sunt destinații unde romantismul plutește în aer cu parcuri și grădini pline de flori parfumate, numai bune pentru plimări boeme în doi …

Mărțisor de primăvară în Istanbul

Un megalopolis de cultură, Istanbul te vrăjește cu arhitectura sa interesantă combinație între Orient și Occident. Admiră coloritul interesant al clădirilor de patrimoniu într-o croazieră pe Bosfor sau bate la pas centrul istoric ticsit de moschei cu mozaicuri pastelate și palate imperiale somptuoase.

 

Istanbul

Istanbul

 

La final, surprinde curcubeul în Marea Moschee Albastră, mai ales la apus când razele de soare se strecoară printre ferestrele cu vitralii. Și surprinde atmosfera tihnită în vechiul cartier evreiesc Balat, considerat un adevărat caleidoscop de culoare.

Mărțisor de primăvară în Istanbul

Circuit Istanbul

199 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. Bonus: croaziera pe Bosfor. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Amsterdam

Cele 7000 de clădiri de patrimoniu în stil tipic flamand formează cel mai colorat centru istoric din Olanda. Orașul vechi din Amsterdam are o formă de potcoavă și se întinde în jurul canalelor șerpuitoare peste care trec mii de poduri îmbrăcate la propriu în flori colorate.  Este o adevărată splendoare să te plimbi cu gondola pe canale în Amsterdam și să surprinzi frumusețea edificiilor de patrimoniu ridicate începând cu secolul al XVII lea.

Amsterdam

Amsterdam

Chiar și atunci când plouă, iar vremea este mohorâtă, Amsterdam te înveselește. Nu rata o plimbare în Piața Dam și o excursie la Keukenhof – cea mai mare grădină de primăvară din lume, ce cuprinde peste 7 milioane de flori parfumate.

Mărțisor de primăvară în Amsterdam

Mărțisor de primăvară în Amsterdam

City Break Amsterdam

Tarife de la 405 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Mărțisor de primăvară în Barcelona

Capitala Cataloniei are un șarm aparte, iar în mare parte se datorează și clădirilor cu arhitectură gotică semnate de geniul Antoni Gaudi. Să te plimbi în cartierul marelui artist este o adevărată experiență artistică și senzorială. Admiră celebrele Casa Batllo, Casa La Petrera sau Casa Vicens – operele gotice ale lui Gaudi, ce te uimesc prin fațadele pline de mozaicuri și picturi inspirate din natură, fiind unice în lume.

 

Mărțisor de primăvară în Barcelona

Mărțisor de primăvară în Barcelona

 

Neobișnuit și extrem de colorat este și Parcul Guell – proiectat tot de Arhitectul lui Dumnezeu, unde micuțele căsuțe din ceramică par a fi din turtă dulce, prezentând o combinație de culori extrem de îndrăzneață.

 

Mărțisor de primăvară în Barcelona

Mărțisor de primăvară în Barcelona

 

City Break Barcelona

Tarife de la 549 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Copenhaga

Danezilor le plac lucrurile frumoase și colorate, iar potrivit raportului emis de ONU, ei ar fi și cei mai fericiți oameni de pe pământ. Capitala Copenhaga este prin definiție cel mai vesel și colorat oraș din Danemarca, găzduind un număr mare de vile pictate în culori puternice de la roșu aprins la galben însorit și albastru luminos, toate înșirate elegant pe coasta Mării Baltice.

 

Copenhaga

Plimbă-te cu bicicleta din centrul istoric și până în cartierul Vestergade ce aparținea cândva fostului sat Havn, înainte ca Copenhaga să se transforme în orașul elegant și cochet de astăzi. Aici vei găsi cea mai mare concentrație de vile neoclasice cu fațade pastelate, fiind un adevărat magnet pentru turiști.

 

Copenhaga

Copenhaga

 

City Break Copenhaga

Tarife de la 399 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Mărțisor de primăvară în Stockholm

Veneția Nordului, Stockholm este considerat unul dintre cele mai frumoase și vesele orașe din întreaga lume. Capitala Suediei ți se dezvăluie treptat abia după ce îi cutreieri străzile pline de istorie și servești creveți pe pâine prăjită într-o cafenea cochetă cu vederi spre lacul Malaren.

 

Mărțisor de primăvară în Stockholm

Mărțisor de primăvară în Stockholm

 

Gamla Stan este centrul vechi al orașului, ce se mândrește cu o istorie de peste 700 de ani, mărturie fiind clădirile din teracotă cu arhitectură specifică țărilor scandinave. Nu rata aici Catedrala Stockholm, Palatul Regal și cel mai lung muzeu de artă monumentală din lume aflat în Tunnelbana (rețeaua de metrou a orașului). Aici vei fi fascinat de pereții decorați în stil fantezist cu mozaicuri în culori hipnotizante, fapt pentru care zona muzeală adună peste 1 milion de turiști anual.

 

Mărțisor de primăvară în Stockholm

Mărțisor de primăvară în Stockholm

 

City Break Stockholm – tarife de la 249 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Gdansk

Departe de hoardele de turiști din orașele mult mai cunoscute ca Roma, Paris sau Viena, în partea nordică a Poloniei având deschidere la Marea Baltică, vei găsi o destinație colorată, cochetă și foarte liniștită numai bună de explorat în luna mărțișorului.

 

Gdansk

Gdansk

Gdansk nu este neapărat cel mai popular oraș polonez, dar este cu siguranță cel mai colorat. Clădirile din orașul vechi sunt adevărate bijuterii gotice pictate în nuanțe de roz delicat, galben pai, roșu cărămiziu și verde crud ce se oglindesc în apele clare ale râului Mottawa. Traversează Drumul Regal  – Strada Lungă unde vei găsi cele mai multe construcții clădite în perioada Ligii Hanseatice, oferindu-ți o vedere de ansamplu asupra locului unde se desfășurau diverse ceremonii și evenimente dedicate regilor (de unde și numele străzii).

 

Gdansk

Gdansk

City Break Gdansk

Tarife de la 379 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Mărțisor de primăvară în Moscova

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Moscova este una dintre cele mai colorate metropole din lume, având un stil unic extrem de atractiv. Capitala Rusiei este expresivă și sombră în același timp, motiv pentru care este atât de vizitată. Piața Roșie, cu emblema sa Kremlinul (una dintre cele mai mari fortificații din lume parte din UNESCO), este cea mai colorată zonă din Moscova.

 

Mărțisor de primăvară în Moscova

Mărțisor de primăvară în Moscova

 

La mică distanță se află o altă construcție simbol a orașului, Catedrala Sfântului Vasile, o bijuterie a renașterii bizantine renumită în toată lumea pentru domurile și cupolele în formă unui bulb de ceapă, fiind un caleidoscop de culoare. Edificiul a fost comandat de Ivan cel Groaznic, iar potrivit legendelor locale el a încercat să-i scoată ochii arhitectului, pentru a se asigura că arhitectul nu va realiza niciodată și nicăieri în lume o capodoperă asemănătoare.

 

Mărțisor de primăvară în Moscova

Mărțisor de primăvară în Moscova

 

City Break Moscova

Tarife de la 449 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Napoli

Vesel, pastelat, cu stăzi strâmte cât întinzi brațele și clădiri pe două etaje pictate în nuanțe jucăușe de galben, portocaliu, roz, verde, bleu. Cu ferestre protejate de obloane maronii și balcoane din lemn ”decorate” cu haine puse la uscat … nu este de mirare de ce Napoli este considerat unul dintre cele mai pastelate orașe din lume.

 

Napoli

Napoli

 

Se spune că odată ce ai văzut Napoli, poți să mori – sintagmă ce i-a aparținut marelui Goethe, și de care napoletanii sunt tare mândri. Centrul istoric al orașului din cizmă găzduiește peste 300 de monumete de patrimoniu, fiind marcat de obeliscuri și coloane din granit, palate imperiale cu mozaicuri fine și catedrale cu interioare grandioase pline de fresce.

 

Napoli

Napoli

 

City Break Napoli

Tarife de la 335 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Mărțisor de primăvară în Timișoara

Chiar dacă pe primul loc al celor mai colorate orașe din România se află Sighișora, merită să îți îndrepți atenția si către alte locuri deosebite de pe plaiuri romînești, iar Timișoara este unul dintre ele.

 

Mărțisor de primăvară în Timișoara

Mărțisor de primăvară în Timișoara

 

Clădirile în stil baroc din centrul orașului sunt asemeni unor bomboane fructate, aici vei descoperi bogatul patrimoniu arhitectural și cultural rămas moșterire din perioada Habsburgică. Admiră Mica Vienă românească la o plimbare pe Canalul de pe Bega.

 

Mărțisor de primăvară în Timișoara

Mărțisor de primăvară în Timișoara

 

City Break Timisoara

Tarife de la 185 euro/persoana, 3 nopti cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Nisa

Nisa te seduce de la prima vedere, Henri Matisse nu a rezistat în fața peisajelor memorabile de pe Coasta de Azur, iar când a realizat că ”nu exista loc mai frumos pe pământ” a hotărât să ”nu mai părăsească niciodată Nisa”.

 

Nisa

Nisa

 

O plimbare pe străzile pline de vile pastel se transformă într-o călătorie fără țintă, pentru că Nisa se laudă cu o mulțime de bijuterii arhitecturale, iar aici arta e în stradă, pe plajă, în gastronomie și stilul de viață al francezilor… Orașul cu o multitudine de chipuri, Nisa freamătă de voie bună, iar temperaturile prietenoase de martie te ademenesc să o descoperi la pas – de la Vieux Nice (centrul istoric) la Promenade des Anglais.

 

Nisa

Nisa

 

City Break Nisa 

Tarife de la 415 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu pensiune completa la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

My title page contents