Metropole futuriste. Descoperă orașele desprinse din viitor

Metropole futuriste. Descoperă orașele desprinse din viitor

Metropole futuriste? Ce îți vine în minte?  Orașe precum Seul, New York sau Hong Kong. Ei bine, Mădălina Isar ne explică că ele nu sunt singurele locuri din lume unde se pune mare preț pe inovație și tehnologie. Există multe alte orașe care s-au reinventat, atrăgând investitori și arhitecți, ce au dezvoltat turnuri futuriste și clădiri ce se învârt după soare.

 

Azi, descoperă destinații ca Dubai, Kuala Lumpur, Rotterdam sau Oslo se află în topul celor mai moderne și avansate metropole din întreaga lume.

Metropole futuriste care îți iau ochii

Descoperă în acest an, metropole tehnologizate ce se remarcă prin diversitatea culturală și atmosfera cosmopolită, iată câteva destinații ce îți vor da impresia că ai călătorit cumva în viitor.

Dubai, emiratul de aur

Considerat locul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, Dubai este condus de Șeicul Mohammed despre care se spune că refuză să înțeleagă cuvântul ”Nu”. Răsărit practic din mijlocul deșertului și dezvoltat fix pe malul sud-estic al Golfului Persic, emiratul arab s-a schimbat extrem de mult în ultimii 50 de ani, devenind practic un megalopolis cu zgârie nori impozanți.

 

Dubai, emiratul de aur

Dubai, emiratul de aur

 

Definit prin detaliile arhitecturale futuriste, Dubai poate părea uneori exagerat, dat fiind că aici totul este la superlativ. Aici găsești cel mai înalt turn din lume (Burj Khalifa), cea mai dezvoltată linie de metrou computerizată, cea mai mare structură plutitoare locuită din lume (Dubai Marina cu 200 de zgârie-nori), cea mai mare insulă artificială cu formă de palmier (The Palm Jumeirah). În fiecare zi, în Dubai sunt propuse noi proiecte menite să scoată din tiparele obișnuitului, această metropolă futuristă. În 2020 se dorește realizarea primului  zgârie-nori din lume care se învârte fix după soare (turnul se va roti 360 de grade astfel încât locuitorii să vadă atât răsăritul, cât și apusul).

 

Metropole futuriste. Dubai

Metropole futuriste. Dubai

Sejur Dubai

Tarife de la 562 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Singapore, Orașul Leilor

Singapore, zis și ”orașul-stat perfect” este de departe cel mai scump și extravagant loc din Asia, înțesat de numeroase recorduri arhitecturale, unde cei 15 milioane de vizitatori, care ajung anual aici, au parte de cele mai tari experiențe. În Singapore poți capta cele mai interesante panorame de la înălțimile amețitoare ale zgârie norilor sau să te relaxezi în cel mai scump complex hotelier din istorie: Marina Bay. Aici se află și cea mai lunga piscina infinity din lume, ce măsoară de la un capăt la altul 146 de metri.

 

Singapore, Orașul Leilor

Singapore, Orașul Leilor

 

Metropole futuriste – lux și armonie

Singapore se află în topul orașelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, iar o vacanță aici nu este deloc ieftină, însă merită cu desăvârșire. Cea mai mare atracție a locului este complexul Grădinilor Verticale (cele mai futuriste grădini botanice din lume), un proiect fabulos unde natura se amestecă cu tehnologia, ce  cuprinde alei futuriste și poduri suspendate printre copacii artificiali cu arhitectură SF, ce au mai multe funcții  „eco”, fiind meniți să colecteze apa de ploaie sau lumina solară.

 

Metropole futuriste - lux și armonie

 

Sejur Singaporetarife de la 1490 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun conform programului, transport avion, tururi si transferuri autocar local, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Kuala Lumpur, Capitala Luminilor

Orașul principal al Malaeziei, Kuala Lumpur se traduce prin ”capitala noroioasă” dar ce găsești aici întrece cu mult limita imaginației … Metropola malaeziană pare desprinsă din viitor datorită numeroaselor construcții cu arhitectură modernă pe care le găzduiește, așa cum sunt Turnurile Petronas, cele mai înalte turnuri gemene din lume. Capodoperă inginerească a arhitectului Cesar Pelli Argentina, a fost realizată cu scopul de a clasa Kuala Lumpur în topul celor mai moderne orașe din întreaga lume.

 

Kuala Lumpur, Capitala Luminilor

Kuala Lumpur, Capitala Luminilor

 

O altă construcție futuristă pe care nu o poți rata în Kuala Lumpur este Turnul Menara, cel mai important turn de  telecomunicații din țară, ce domină zona numită ”Triunghiul de Aur”, de la înălțimea de 421 metri.

Circuit Malaezia 

Tarife de la 1490 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun si alte mese, transport avion, tururi si transferuri conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Rotterdam, orașul care s-a reinventat

Unul dintre cele mai mari porturi din lume și cel mai modern oraș al Olandei, Rotterdam s-a reinventat devenind un centru internațional de mare anvergură, cu o cultură bogată, o atmosferă cosmopolită și o arhitectură cu note futuriste.

 

Rotterdam, orașul care s-a reinventat

Rotterdam, orașul care s-a reinventat

 

Distrus aproape în totalitate în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Rotterdam este astăzi un oraș dominat de zgârie nori și turnuri din sticlă, cele mai bune panorame putând fi captate din Turnul Euromast (care te duce cu gândul la o lansare de rachete) de la înălțimea de 185 de metri. Cea mai populară zonă de promenadă este Podul basculant Erasmus, de peste râul Maas, însă cartierul Kijk-Kubus este fără îndoială cel mai futurist loc din Rotterdam, aici aflându-se 38 de case Piet Blom cu forma lor ciudată de rubik cub.

 

Metropole futuriste. Rotterdam.

Metropole futuriste. Rotterdam.

 

City Break Rotterdam 

Tarife de la 399 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3* conform programului, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Tokyo, metropola viitorului

Cea mai mare și avansată metropolă a lumii, hubul inovației tehnologice și IT, Tokyo este locul de văzut măcar o dată în viață. Important centru financiar unde se trăiește bine, dar se muncește pe brânci, Tokyo este ticsit de zgârie nori futuriști cu fațade pline de reclame luminoase și de cartiere contemporane, însă dincolo de avântul atât de mare al tehnologiei, aici încă se mai simte spiritul tradițional al Japoniei.

 

Tokyo, metropola viitorului

Tokyo, metropola viitorului

 

Cartierul Roppongi Hills este centrul IT al metropolei unde se îngrămădesc cele mai moderne construcții, cum este Turnul Mori ce găzduiește expoziții de artă contemporană, de pe platforma căruia vei putea surprinde panorame asupra orașului.

Simbolul orașului este Turnul Tokyo ce măsoară 333 metri înălțime stabilind astfel recordul ca fiind cel mai înalt turn pe structură de oțel din lume. În zilele senine de vară, de aici poți surprinde crestele bătrânului Munte Fuji San.

Tokyo, metropola viitorului

Tokyo, metropola viitorului

 

Circuit Japonia 

Tarife de la 1799 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transferuri si tururi cu autocar conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Oslo, cel mai scump oraș norvegian

Oslo este un oraș modern dintre dealuri și fiorduri, unde cosmopolitismul se întrepătrunde perfect cu vechile tradiții ale vikingilor.

 

Oslo, cel mai scump oraș norvegian

Oslo, cel mai scump oraș norvegian

 

Capitala Norvegiei se remarcă prin progresul tehnologic semnificativ, aici găsindu-se construcții cu arhitectură modernistă cum sunt Opera de Stat (una dintre cele mai futuriste și prestigioase din lume), Podul Aker (una dintre cele mai cosmopolite zone de promenadă plină de localuri și baruri elegante, unde poți simți cel mai bine pulsul orașului), Centrul Premiului Nobel pentru Pace sau Primăria Radhus.

 

Oslo, cel mai scump oraș norvegian

Oslo, cel mai scump oraș norvegian

 

City Break Oslo 

Tarife de la 350 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents