Muntenegru. 5 locuri spectaculoase pe care e musai să le vezi în mai, în Perla Balcanilor

Muntenegru. 5 locuri spectaculoase pe care e musai să le vezi în mai, în Perla Balcanilor

Muntenegru. Mare și munte, orașe medievale și stațiuni cosmopolite, plaje intime și parcuri naturale luxuriante: toate în același loc. Vino sa descoperi, Secretul bine păstrat al Europei, Muntenegru, te îndeamnă Mădălina Isar. Muntenegru este destinația pe care o poți explora în ultima luna de primăvară, moment oportun atât pentru vizite culturale, cât și pentru relaxare la plajă.

 

”Când Dumnezeu a aruncat perlele pe pământ, cele mai multe dintre ele au căzut în Muntenegru” … declarația i-a aparținut poetului englez Lord Byron care s-a îndrăgostit la prima vedere de acest ținut cu fiorduri cristaline, canioane adânci și orașe cu iz venețian. Muntenegru este locul pe care ești obligat să-l descoperi mai ales dacă vrei să ieși din clasicul itinerariu al escapadelor de tip city break sau al sejururilor la mare.

Podgorica

Montenegro sau Țara Munților Negri își are capitala la Podgorica și chiar dacă orașul este relativ nou, aici vei găsi un centru istoric fermecător ce păstrează urmele turcilor, cu străzi labirntice, vechi moschei, turnuri cu ceas și case din piatră.

 

Podgorica

Podgorica

 

Dar Podgorica este cunoscută însă pentru plantațiile sale vaste de viță de vie (aici regăsindu-se unele dintre cele mai mari podgorii din Europa). Oprește-te în una dintre cramele medievale din Stara Varos (zona veche) sau în Nova Varos (orașul nou) pentru a degusta băutura simbol a orașului: brandy-ul din struguri, numit local și ”apa vieții”.

Podgorica

Podgorica

Parcul Naţional Durmitor

Ideal pentru vizite în familie, și numai bine de explorat în luna mai, când natura este verde, Parcul Naţional Durmitor este monument de patrimoniu mondial UNESCO.

 

Parcul Naţional Durmitor

Parcul Naţional Durmitor

 

Întins pe 390 kmp, Durmitor este un loc al superlativelor naturale însumând, printre altele, 48 de vârfuri montane cu înălțimi ce depășesc 2000 metri, 18 lacuri glaciare, păduri de pin negru (specie rară), plus numeroase arii cu protecție specială precum Cheile Susice sau Pârâul Mill.

 

Parcul Naţional Durmitor

Parcul Naţional Durmitor

 

Marea atracție a parcului este Canionul Tara – al doilea cel mai adânc canion din întreaga lume, după cel din Arizona, un loc ce îți taie respirația, cu hăuri și prăpastii spectaculoase ce se adâncesc tot mai mult cu cât înaintezi, închizându-se în cele mai spectaculoase chei.

 

Parcul Naţional Durmitor

Parcul Naţional Durmitor

 

Kotor și cel mai spectaculos fiord

Muntenegru a fost binecuvântat prin cele mai spectaculoase peisaje, îngemănare între munte și mare, iar spectacolul naturii poate fi admirat cel mai bine într-o croazieră pe Golful Kotor – o bijuterie parte din UNESCO, unde munții par că năvălesc în apele precum smaraldul.

 

Kotor și cel mai spectaculos fiord

Kotor și cel mai spectaculos fiord

 

Orașul Kotor are deschidere la cel mai sudic fiord european. Atmosfera venețiană, zidurile fortificate ce îmbrățișează întregul oraș, bisericile romane din piatră, casele ce păstrează arhitectura specifică secolelor XII – XIV și piețele precum un furnicar, au făcut ca orașul Kotor să fie declarat monument de patrimoniu UNESCO și supranumit ”Veneția de Muntenegru”.

 

Kotor și cel mai spectaculos fiord

Kotor și cel mai spectaculos fiord

 

Budva

Cel mai popular loc pentru răsfăț la soare este Budva, așezat la umbra Munților Lovcen și Pastrovici și cu deschidere la Marea Adriatică. Orașul are o vechime de 3000 de ani, fiind precum un muzeu în aer liber, împărțit într-un păienjeniș de străzi înguste și pavate cu rocă cubică, case în stil venețian și bulevarde ticsite de restaurante și localuri tradiționale.

 

Budva

Budva

 

Riviera Budvanska găzduiește aproape 40 de plaje spectaculoase scăldate de ape ca smaraldul, clare și adânci, unde poți practica scuba diving, windsurfing sau parasailing.

 

Budva

Budva

 

Cea mai populară fâșie de nisip este Plaja Mogren la care vei putea ajunge abia după ce traversezi un tunel stâncos, fiind practic cea mai izolată dintre ele. De aici ai parte de cele mai bune priveliști asupra orașului vechi și spre Balerina Mării – cel mai fotografiat monument din Budva.

 

Budva

Budva

 

Sveti Stefan

Considerată cea mai exclusivistă locație din Muntenegru, mica insuliță Sveti Stefan se află la mică distanță de Budva, însă odată ce ai ajuns aici vei avea impresia că ai călătorit cumva într-o destinație exotică. Plaja sa, una dintre cele mai spectaculoase din Europa, este compusă din pietre albe și nisip, arcuindu-se elegant în jurul unui golf cu ape liniștite și azurii.

 

Sveti Stefan

Sveti Stefan

 

Luxoasa stațiune este dominată de o veche fortăreață din secolul XV și găzduiește cele mai cochete vile venețiene din Muntenegru, fiind un loc preferat de celebrități și vedete de-a lungul anilor. Aici obișnuia să își petreacă vacanța chiar și frumoasa Marilyn Monroe.

 

Sveti Stefan

Sveti Stefan

Oferte de vacanță

*Circuite pentru Toti: Muntenegru-Croatia – tarif special: 269 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

*Circuit Muntenegru – tarif:  320 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.gullivertours.ro, by besttourism, call center 021.794.75.07.

My title page contents