O vară fără de sfârșit. Locuri scăldate de soare, unde pare că e vară mereu

O vară fără de sfârșit e de găsit în locuri doar de Mădălina Isar știute. Chiar dacă la noi vara este pe final, ea știe o mulțime de locuri unde soarele strălucește până târziu în toamnă. Ținuturi unde tu te poți relaxa la plajă, să înoți în mare și să te bucuri încă de atmosfera de vacanță ...

 

Dacă nu ai reușit încă să mergi în vacanță și plănuiești o escapadă la final de august, iată câteva destinații binecuvântate cu cel puțin 300 de zile senine pe an.

O vară fără de sfârșit în Rhodos – Insula Soarelui

Mai aproape de țărmul turcesc decât de cel al patriei mamă, Grecia – Rhodos este o insulă încântătoare ce își întâmpină turiștii cu o vreme prietenoasă până în octombrie. Adică, sezonul turistic aici este unul lung, cu șanse minime de ploaie, cu atmosferă vibrantă și o mulțime de evenimente culturale. Născută din dragostea zeului Helios pentru nimfa Roda, cea mai mare insulă din arhipelagul Dodecaneze adună anual peste 2 milioane de turiști atrași de povestea magnificului Colos – una dintre cele 7 minuni a lumii antice, care străjuia intrarea în portul orașului Rodos, pe urmele sale afându-se astăzi două statui cu cerb.

 

O vară fără de sfârșit în Rhodos - Insula Soarelui

O vară fără de sfârșit în Rhodos – Insula Soarelui

 

Rhodos are o linie de coastă lungă de 220 de km, fiing gazda a numeroase plaje însorite din nisip fin sau prundiș, unde să te răsfeți la final de vară. Plaja din Lindos, Faliraki, Ixia din capitala Rodos, Prasonissi – fâșia ce desparte Mediterana de Egee, sau Tsambika sunt doar câteva dintre plajele de top pe care merită să le vezi în Rhodos.

 

O vară fără de sfârșit în Rhodos - Insula Soarelui

O vară fără de sfârșit în Rhodos – Insula Soarelui

 

Sejur Rhodos

Tarife de la 371 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

O vară fără de sfârșit în Cipru – Insula Afroditei

Cipru este a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană dupa Sicilia și Sardinia, având o climă prietenoasă pe toată perioada anului ceea ce face ca sezonul turistic să dureze până la final de octombrie.

 

Cipru - Insula Afroditei

Cipru – Insula Afroditei

 

Limassol, Larnaca și Ayia Napa sunt cele mai populare stațiuni din Cipru, luate cu asalt de către iubitorii de soare și mare. Plajele lor sunt lungi din nisip fin – auriu și gri, iar cea mai populară dintre ele este Nissi – o limbă de nisip alb foarte fin ce „sparge” un golfuleț cu apă cristalină, considerată o adevărată oază de relaxare mai ales pentru familiile cu copii.

 

Cipru - Insula Afroditei

Cipru – Insula Afroditei

 

Sejur Cipru-Larnaca

Tarife de la 588 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

O vară fără de sfârșit în Sicilia – insula lămâilor

Sicilia se află în vârful cizmei italiene și este separată de continent prin strâmtoarea Messina. Cea mai mare insulă din Mediterană te așteaptă cu mai mult de 300 de zile însorite pe an, fiind locul perfect unde să îmbini relaxarea la soare cu vizitele culturale, până târziu în toamnă.

 

O vară fără de sfârșit în Sicilia - insula lămâilor

O vară fără de sfârșit în Sicilia – insula lămâilor

 

Dacă pentru cinefili acesta este locul unde s-a turnat celebra serie Nașul, pentru iubitorul de natură Sicilia este destinația ideală pentru drumeții pe Muntele Etna (cel mai înalt vulcan activ al Europei).

Prelungește vara pe plajele din Giardini Naxos, la Cala Pulcino, Marinello sau la Cala Rossa, vizitează magnifica Taormina – orașul muzeu de pe culmile înverzite ale Monte Tauro, și pierde-te pe străzile labirintice ale capitalei Palermo.

 

O vară fără de sfârșit în Sicilia - insula lămâilor

O vară fără de sfârșit în Sicilia – insula lămâilor

 

Sejur Sicilia

Tarife de la 469 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Tenerife – Insula Eternei Primăveri

Cu sudul modern și nordul sălbatic, peisaje selenare asigurate de bătrânul vulcan El Teide și sute de plaje spectaculoase, nu este de mirare de ce insula Tenerife adună peste 6 milioane de turiști în fiecare an. În plus, sezonul turistic este unul lung, cu vreme plăcută pe toată perioada anului motiv pentru care Tenerife poartă supranumele de Insula Eternei Primăveri.

 

Tenerife - Insula Eternei Primăveri

Tenerife – Insula Eternei Primăveri

 

Relaxează-te pe nisipurile aurii ale celebrei Playa de Las Teresitas (cea mai mare plajă artificială din Tenerife), aflată la mică distanță de capitala Santa Cruz. Dacă ești dornic de petreceri sub clar de lună nu rata cosmopolitele stațiuni Los Cristianos și Las Americas, însă dacă ești în căutare de liniște și obiceiuri locale cel mai bun loc unde să evadezi este pitorescul Icod de los Vinos. Micul sat stă ghemuit între culmi acoperite cu viță de vie, și este un excelent punct de plecare spre Parcul Del Drago. Aici se află Copacul Dragonului, despre care se crede că este cel mai vechi din lume, având venerabila vârstă de 3000 de ani.

 

Tenerife - Insula Eternei Primăveri

Tenerife – Insula Eternei Primăveri

 

Sejur Tenerife

Tarife de la 671 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Malta – Țara de Miere

Micul arhipelag maltez nu este neapărat cea mai bună destinație europeană pentru plajă, însă cele trei insule principale ale sale: Malta, Gozo și Comino ascund peisaje mediteraneene încântătoare, o mulțime de obiective de patrimoniu și sunt scăldate de soare tot timpul anului.

 

Malta - Țara de Miere

Malta – Țara de Miere

 

Bate la pas capitala Valletta, ticsită de biserici și construcții ce poartă semnătura Cavalerilor Ioaniți, ia parte la coloratele festas tradiționale, plimbă-te cu bărcuța luzzu în pitorescul port Marsaxlokk și vizitează satul lui Popeye din Golful Anchor. Nu poți pleca din Malta până nu faci o croazieră la Blue Lagoon din Comino, care te așteaptă cu nisipuri galbene ca mierea și ape turcoaz, foarte clare.

 

Malta - Țara de Miere

Malta – Țara de Miere

 

Sejur Malta

Tarife de la 308 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

O vară fără de sfârșit în Costa del Sol – vacanță pe Coasta Soarelui

Cea mai însorită destinație spaniolă, Costa del Sol se întinde pe circa 160 km de-a lungul Mediteranei, cuprinzând 12 stațiuni cochete și sate pescărești autentice. Dacă ești dornic de relaxare sub razele soarelui mediteranean, Costa del Sol reprezintă cea mai bună alegere pentru petrecerea finalului sezonului estival. Descoperă Marbella, cea mai boemă stațiune frecventată din cele mai vechi timpuri de cuplurile de aristocrați.

 

O vară fără de sfârșit în Costa del Sol - vacanță pe Coasta Soarelui

O vară fără de sfârșit în Costa del Sol – vacanță pe Coasta Soarelui

 

Mergi în Torremolinos  dacă ești pasionat de istorie, stațiunea fiind dominată de magnificul Castel Santa Clara. Iar pentru plajă, liniște, sporturi nautice și relaxare în familie, Fuengirola nu poate fi ratată.

 

O vară fără de sfârșit în Costa del Sol - vacanță pe Coasta Soarelui

O vară fără de sfârșit în Costa del Sol – vacanță pe Coasta Soarelui

 

Sejur Costa del Sol

Tarife de la 539 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Kefalonia – între munte și mare

Cea mai muntoasă insulă din Marea Ionică, Kefalonia este o adevărată încântare pentru turistul în căutarea peisajelor pitorești. Acest colț de paradis găzduiește un număr mare de plaje sălbatice, sate pescărești autentice și orașe cu farmec venețian pe care să le descoperi la pas.

 

Kefalonia - între munte și mare

Kefalonia – între munte și mare

 

Simbolul locului este misterioasa Peșteră cu lac subteran Melissani, unde să te plimbi cu gondola pe cele mai cristaline ape salmastre ce prind reflexii violet când razele soarelui se strecoară prin acoperișul surpat al grotei. Pentru relaxare la soare pe nisipuri albe și înot în marea turcoaz, nu rata Myrtos, ce face parte din top 10 cele mai spectaculoase plaje din Europa.

 

Kefalonia - între munte și mare

Kefalonia – între munte și mare

 

Sejur Kefalonia

Tarife de la 289 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Oferte de vacanță pe BestTourism – Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

My title page contents