Pesteri cu ape fantastice pe care e musai sa le vezi

Pesteri

Ti-ar placea sa descoperi taramurile misterioase din adancurile marii? Caverne calcaroase cu forme si culori spectaculoase? Sa explorezi zone mai putin vizitate de turisti, ori sa inoti in lacuri paradisiace? Iata cateva dintre cele mai interesante grote subacvatice din lume, de vazut o data in viata. Madalina Isar raporteaza.

 

 

Gradola, pestera albastra din Capri

Cu o lungime de 65 de metri, o adancime de circa 150 de metri si o inaltime de 25 de metri, Grandola este una dintre cele mai vizitate pesteri subacvatice. Grota se afla pe coasta insulei Capri, din Italia si are o vechime de mii de ani. Se presupune ca in anul 27 d.Hr., cand a fost mutata capitala Imperiului Roman pe insula, pestera era piscina personala a Imparatului Tiberius. Apele in albastru cobalt sclipitor atrag si astazi cuplurile de indragostiti din toata lumea.

 

gradola-insula-capri

 

Caverna Santa Marija, din Comino

Insula Comino din arhipelagul maltez gazduieste lagune cu ape turcoaz cristaline. Pasionatii de scuba diving spun ca cele 10 pesteri Santa Marija sunt unele dintre cele mai fascinante din lume. Ele sunt interconectate intre ele prin tuneluri uriase.

 

Comino

Comino

 

Pestera Benagil, de pe coasta Algarve

Zeci de monoliti in nuante de galben-ocru imprejmuiesc regiunea de coasta portugheza, Algarve.

Benagil este simbolul regiunii Algarve. Ea este un dom urias cu o spartura spre cer. El este pe jumatate scufundat in mare si a fost binecuvantata cu o plaja in interiorul sau. Indragostitii din toata lumea vin aici pentru a se relaxa pe nisipul fin si pentru a inota in apele in albastru turcoaz fantastic.

 

Pesteri

Pesteri

Grotele Phang Nga, din Phuket

Thailanda este un taram plin de mister, recunoscuta pentru templele si zonele de coasta fabuloase. Pe insula Phuket, stancile calcaroase intr-un gri inchis rasar din golfurile cu ape smarald, pretutindeni. In Golful Phang Nga se gasesc unele dintre cele mai interesante formatiuni. Grotele au devenit cunoscute in toata lumea, mai ales dupa ce actorul Roger Moore a inotat aici in seria James Bond- The Man With The Golden Gun.

 

phang-nga-phuket

 

Pestera Melissani, din Kefalonia

Descoperita intamplator dupa cutremurul din anul 1953, cand insula greceasca Kefalonia a fost distrusa aproape in intregime, Melissani este o pestera subacvatica. Ea gazduieste un lac cu apa salmastra (o combinatie intre apa dulce si sarata) in culori de albastru schimbator. Tavanul surpat al grotei permite razelor soarelui sa intre, iar la apus, lacul prinde reflexii liliachii si rosiatice hipnotizante.

 

melissani-kefalonia

 

Pesterile Albastre, din Zakynthos

In apropiere de Capul Skinari, de pe insula greceasca Zakynthos, se gasesc unele formatiuni inedite care rasar din Marea Ionica. Pesterile Albastre au fost numite in acest fel datorita culorii inedite a peretilor stancilor care s-au format in decursul a milioane de ani. Apele din aceasta zona au culori nemaivazute de albastru luminos, turcoaz, pana la cobalt.

 

pesterile-albastre-zakynthos

Cenote Dos Ojos, piscinele naturale din Tulum

Se spune ca acum 65 de milioane de ani, un asteroid a lovit Peninsula Yucatan. Astfel, s-au format mii de pesteri si grote in jungla mexicana. Unele dintre aceste pesteri ar fi Centote Dos Ojos – piscinele naturale ale Mexicului. Aceste caverne fac parte dintr-un intreg complex de circa 2400 de astfel de fantani naturale sacre.

 

cenote-dos-ojos-tulum

 

 

Sejur Napoli-Capri

Hotel La Canonica 4*-de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Sejur Malta

Hotel Dolmen 4*- de la 472 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Sejur Algarve

Hotel Atismar 3*- de la 813 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021 794 75 07.

Sejur Thailanda

Novotel Koh Samui 4*- de la 1429 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021 794 75 07.

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*- de la 149 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021 794 75 07.

Sejur Zakynthos  

Hotel Majestic 3*- de la 284 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Sejur Riviera Maya

Hotel Riu Lupita 5*– de la 789 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

 

 

My title page contents