Piețe de Crăciun din Europa. Topul celor mai colorate locații

Piețe de Crăciun din Europa. Topul celor mai colorate locații

Azi, Mădălina Isar ne povestește despre top Piețe de Crăciun din Europa. Aflăm care sunt cele mai colorate și mai fastuoase locații de acest gen. Pentru că, acum, Europa îmbracă cele mai strălucitoare straie de sărbătoare. Da, încă de la jumătatea lunii noiembrie și pană la Anul Nou, când se deschid oficial Piețele de Crăciun – un obicei care, în unele locuri, are o vechime de sute de ani. Mii de luminițe, ghirlande colorate, steluțe și globuri uriașe împodobesc piețele principale ale marilor orașe europene.

 

 

Din Viena la Helsinki și din Zagreb în Rothenburg vei găsi cele mai frumoase târguri de Advent, unde mirosul de măr copt cu scorțișoară și aromele delicate de vin fiert și turtă dulce te introduc treptat într-o frumoasă poveste de iarnă…

Piețe de Crăciun din Europa. Topul celor mai colorate locații

 

Piețe de Crăciun din Europa. Topul celor mai colorate locații

Piețe de Crăciun din Europa. Topul celor mai colorate locații

 

Zagreb

Chiar dacă nu are o vechime mai mare de 10 ani, Piața de Crăciun din Zagreb a fost votată câțiva ani la rând ca fiind una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Piața Trg Bana Josipa Jelacica se transformă cât ai clipi într-un oraș al lui Moș Crăciun de la început de decembrie și până în primele zile ale Anului Nou. Pe fundalul clădirilor baroce se ridică semețe zeci de căsuțe luminate și decorate cu ghirlande, imensul brad este adus din pădurile Croației, iar caruselul este un adevărat magnet pentru cei mici.

 

Zagreb

Zagreb

Piața de Crăciun Zagreb

Tarife de la 95 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.roBy Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Strasbourg

Capitala de Crăciun a Franței, Strasbourg găzduiește cel mai vechi târg de Advent din țară. Christkindelsmarik s-a organizat pentru prima dată în anul 1570, iar tradiția alsaciană s-a transmis din generație în generație. Chiar și astăzi după 448 de ani, Piața de Crăciun din Strasbourg continuă să fie cea mai spectaculoasă și colorată din Franța, spiritul și tradițiile menținându-se perfect în ciuda timpurilor moderne. În Place Kleber, pe fundalul somptuoasei catedrale gotice, vei găsi sute de cabane elegante de unde îți poți cumpăra păpuși din ceramică și lemn, turtă dulce și praline de ciocolată, vin fiert cu scorțișoară sau mere caramelizate.

 

Strasbourg

Strasbourg

Piata de Craciun Strasbourg

Tarife de la 389 euro/persoana, 3 nopti cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.roBy Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Tallinn

Deschisă oficial de pe 17 noiembrie și până pe 6 ianuarie, Piața de Crăciun din Tallinn este cu siguranță cea mai frumoasă din Estonia, având o vechime de 27 de ani. Durata lungă a târgului se datorează faptului că estonienii sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi … Pe lângă căsuțele din lemn devenite deja celebre în toată lumea, imensul brad ce marchează punctul central al târgului, aici mai are loc și o expoziție de sculpturi în gheață care adună mii de vizitatori străini. Centrul istoric din Tallinn este unul dintre cele mai frumoase din Europa, Piața de Crăciun fiind încadrată între zidurile fortificate ce se întind pe mai bine de 2 km, iar atmosfera medievală și decorațiunile specifice te introduc treptat într-o poveste …

 

Tallinn

Tallinn

 

Piața de Crăciun Tallinn

Tarife de la 455 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Veneția

Piața de Crăciun din Orașul Dogilor nu este neapărat cea mai populară din Europa, însă farmecul său unic îi atrage pe turiștii dornici să exploreze Veneția când efectiv orașul este acaparat de febra sărbătorilor de iarnă, iar vitrinele magazinelor sunt decorate cu luminițe și ghirlande. Târgul are loc în Piața Campo Santo Stefano, iar întreaga zonă se transformă în satul lui Moș Crăciun. Artizanii venețienii își expun pe tarabele din lemn produsele lucrate manual ca sticla de Murano și dantela de Burano, bijuterii din argint, decorațiuni din lemn, produse de patiserie, prăjituri de ciocolată, pizza sau paste.

Veneția

Veneția

Piata de Craciun Venetia

Tarife de la 395 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.roBy Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Bruxelles

Spiritul Crăciunului se simte poate cel mai bine la Târgul din Bruxelles deschis oficial de pe 24 noiembrie. Piața de Crăciun este amenajată în fiecare an în Grand-Place ce este înconjurată de cele mai de seamă edificii din Belgia: Primaria, Casa Regală și de breslele medievale. Pe străzile pietruite poți să faci o plimbare în caleașca de epocă, să asculți corurile de cântăreți, să evadezi la târgurile de ciocolată și turtă dulce, ori pur și simplu să te lași purtat de atmosfera de basm a Piețe de Crăciun Winter Wonders.

 

Bruxelles

Bruxelles

Piata de Craciun Bruxelles

Tarife de la 325 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Helsinki

Cel mai apropiat loc de casa lui Moș Crăciun, Helsinki nu poate fi ratat în această perioadă a anului. Târgul St. Thomas Christmas Market organizat în fiecare an în Piața Senatului din capitala Finlandei este fără îndoială cel mai magic loc din Europa. Întreaga zonă este amenajată feeric, cele 180 de căsuțe decorate și luminate adăpostesc bunătățuri finlandeze, jucării și decorațiuni incredibile. Tot aici te poți plimba cu sania trasă de reni, poți experimenta luminine Aurorei Boreale dintr-un iglu, să faci saună în timp ce asculți poveștile despre Familia Crăciun sau să iei lecții de gătit în Fabrica de Prăjituri a Doamnei Crăciun.

 

Helsinki

Helsinki

Piata de Craciun Helsinki

Tarife de la 499 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.roBy Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Rothenburg ob der Tauber

Desprins parcă din basmele Fraților Grimm, Rothenburg ob der Tauber este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Germania, cu atât mai mult în preajma sărbătorilor de iarnă. Piața de Crăciun din Rothenburg a fost organizată pentru prima dată în secolul al XV lea, atmosfera fiind una tipic medievală, iar deliciile servite în cadrul târgului sunt pregătite după vechile rețete locale. Întreaga zonă este amenajată feeric, zeci de căsuțe din lemn cu ghirlande, un imens brad împodobit cu lumini și globuri, peste 100 de Moși Crăciuni, spiriduși și elfi ce străbat târgul și un Muzeu al Crăciunului sunt doar câteva dintre surprizele cu care te întâmpină Rothenburg ob der Tauber în această perioadă a anului.

 

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

 

Piata de Craciun Rothenburg

Tarife de la 205 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.roBy Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

 

Cele mai populare Piețe de Crăciun

Praga

Cel mai lung târg organizat cu prilejul sărbătorilor de iarnă are loc în Praga – Orașul de Aur al Cehiei. Centrul vechi Staroměstské Náměstí se transformă în Winter Wonderland de la începutul lunii noiembrie și până în primele zile ale noului an. Căsuțele din lemn cu acoperișuri roșii vând preparate locale precum cârnații groși, covrigi cu mac, produse de patiserie, vin fiert sau delicioasa bere caldă, așa cum se servea în perioada medievală a orașului.

 

Praga

Praga

Piata de Craciun Praga

Tarife de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, tur de oras, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Viena

Viennese Christmas Market este cea mai mare Piață de Crăciun organizată în Viena, orașul muzicii clasice are loc în fiecare an în Piața Primăriei. În cele aproximativ 100 de căsuțe din lemn decorate cu elemente specifice, găsești de la mâncăruri tradiționale la decorațiuni și obiecte specifice locului lucrate manual. La parterul primăriei, copiii vor găsi Căsuța lui Moș Crăciun, unde alături de spiriduși pot învăța să facă fursecuri, lumânări sau să împacheteze cadouri, într-o atmosferă desprinsă din Laponia – ținutul de gheață. Dacă ești un romantic incurabil și vrei să pătrunzi și mai mult în atmosfera specifică a sărbătorilor de iarnă, dar în același timp să simți puțin și din cultura și eleganța orașului Viena, atunci nu poți rata Vienna Magic of Adven, Piața de Crăciun ce are loc în fața Palatului Schonbrunn.

 

Viena

Viena

Piata de Craciun Viena

Tarife de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, tur de oras, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Budapesta

4 milioane de vizitatori adună în fiecare an, Piața de Crăciun din Budapesta, unul dintre cele mai fascinante orașe europene de explorat în această perioadă a anului. În Piața Vörösmarty se strâng cei mai mulți comercianți locali, unde își expun mărfurile pe cele 100 de tarabe ce împrejmuiesc un imens patinoar deschis încă de pe 25 noiembrie. Atmosfera este una vibrantă întreținută de corurile de copii care fredonează colinde de Crăciun și de dansatorii în straie tradiționale.

Budapesta

Budapesta

Piata de Craciun Budapesta

Tarife de la 180 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport autocar, tur de oras, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Budapesta

Budapesta

 

Sursa foto: flickr.com/pixabay.com

 

 

 

 

My title page contents