Plaje grecești cu iz exotic. Unde mergi vara asta dacă ești în căutarea peisajelor spectaculoase?

Plaje grecești cu iz exotic. Unde mergi vara asta dacă ești în căutarea peisajelor spectaculoase?

Plaje grecești cu iz exotic? Ba bine că da. Mădălina Isar știe bine ce spune. Află că plajele din Grecia sunt unele dintre cele mai diverse și spectaculoase din Europa. Acum știi că nu trebuie să mergi până în Bahamas pentru nisipuri roz sau să călătorești în Bali dacă vrei să te bronzezi pe plaje negre … Grecia te așteaptă cu peisaje unice și o atmosferă tihnită numai bine dacă mergi în vacanță alături de cei mici.

 

Elafonissi și Vai – Creta

Cea mai mare insulă grecească, Creta găzduiește o seamă de plaje de top. Dintre acestea se numără Elafonissi din sud-vest, arcuită în jurul unei lagune turcoaz. Unicitatea locului constă în nisipul său roz, culoare ce se intensifică în zilele fierbinți de vară datorită milioanelor de scoici roz sfărâmate ce se amestecă cu nisipul foarte fin, de un alb strălucitor. Elafonissi se aseamănă cu plajele din Bahamas, fiind preferata familiilor cu copii dornici de relaxare.

 

 Creta - Plaja Elafonissi

Creta – Plaja Elafonissi

 

Plaja Vai

La fel de spectaculoasă este Plaja Vai, înconjurată de cea mai mare pădure de palmieri din Europa, ce îi dau locului un aer de … Tahiti. Vai Beach este compusă din dune de nisip auriu ce se pierd în ape clare ca lacrima, pline de bancuri de pești multicolori și stânci de corali, ceea ce o transformă într-un magnet pentru pasionații de scufundări.

 

 Creta - Plaja Vai

Creta – Plaja Vai

 

Sejur Insula Creta

Tarife de la 529 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Plajele micului arhipelag Lichadonisia – Evia

O escapadă pe Insula Evia, a doua cea mai mare insulă grecească trebuie să includă obligatoriu și o croazieră spre Lichadonisia, un mic arhipelag vulcanic cu plaje gri și negre, perfect încadrate de ape de un albastru-safir. Odată ce ai ajuns aici vei avea impresia că ai călătorit în insulele Seychelles, de altfel Lichadonisia poartă supranumele de „Seychelles de Grecia”!

 

Plajele micului arhipelag Lichadonisia - Evia

Plajele micului arhipelag Lichadonisia – Evia

 

Sejur Insula Evia

 

Plajele micului arhipelag Lichadonisia - Evia

Plajele micului arhipelag Lichadonisia – Evia

 

Tarife de la 219 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Papafragas Beach – Milos

Când vrei să evadezi din aglomerația urbană și cauți locuri cu adevărat unice atunci o vacanță în Milos, una dintre insulele din Ciclade, pare să fie cea mai bună alegere. Plaja Papafragas îți taie la propriu respirația, fiind efectiv izolată între pereți masivi de calcar, Marea Egee strecurându-se delicat printr-un tunel mic.

 

Papafragas Beach - Milos

Papafragas Beach – Milos

 

Fâșia de coastă este compusă din pietricele de un alb pur ce intra în contrast cu apa turcoaz, în care să te bălăcești în voie. Să ajungi aici este o adevărată aventură, acest paradis aflându-se la circa 4 km distanță de Plakka, într-un golf izvolat, fiind mai puțin vizitată de turiști, ceea ce o face cu atât mai interesantă.

 

Papafragas Beach - Milos

Papafragas Beach – Milos

 

Plaja Xi – Kefalonia

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să te relaxezi pe nisipuri de un portocaliu intens? Plaja Xi, din muntoasa insulă Kefalonia este cel mai bun exemplu în acest sens și poți ajunge aici foarte ușor din Lixouri, traversând satul Mantzavinata.

 

Plaja Xi - Kefalonia

Plaja Xi – Kefalonia

 

Fâșia de nisip cărămiziu ocupă 3 km de coastă având o lățime cuprinsă între 10-20 metri, în unele locuri, iar intrarea este foarte lină în Marea Ionică, ce capătă aici o nuanță delicată de azuriu.

 

Plaja Xi - Kefalonia

Plaja Xi – Kefalonia

 

Sejur Insula Kefalonia

Tarife de la 307 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Plaja Roșie – Santorini

Considerată a fi cea mai romantică destinație europeană, insula Santorini cucerește vizitatorii și la capitolul plaje. Pe lângă vestitele sale fâșii de nisip negre precum Kamari sau Perissa, aici vei mai găsi și nisipuri albe sau în nuanțe intense de roșu.

 

Plaja Roșie - Santorini

Plaja Roșie – Santorini

 

Red Beach este, fără îndoială, cea mai căutată dintre plajele de pe Insula Iubirii, aceasta aflându-se foarte aproape de situl arheologic Akrotiri. Plaja este compusă din nisip grunjos roșu, presărată pe alocuri cu stânci negre și păzită de un perete vulcanic în nuanțe de cărămiziu, ce îi dau locului un aer selenar.

 

Plaja Roșie - Santorini

Plaja Roșie – Santorini

 

Sejur Insula Santorini

Tarife de la 651 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Plaja Pahia Ammos – Samothraki

Dacă iubești și marea și muntele, natura sălbatică și liniștea, una dintre plajele pe care trebuie să le descoperi vara aceasta este Pahia Ammos din insula Samothraki. Compusă din nisip și pietre albe, zona de coastă este umbrită de coline acoperite de vegetație deasă, iar apele clare ale Mării Egee încadrează perfect plaja în formă de semilună.

 

Plaja Pahia Ammos - Samothraki

Plaja Pahia Ammos – Samothraki

 

Sejur Insula Samothraki

Tarife de la 302 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Plaja Pahia Ammos - Samothraki

Plaja Pahia Ammos – Samothraki

 

Oferte de vacanta pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

My title page contents