Plaje pentru copii în Croația. Cele mai frumoase și potrivite plaje pentru copii

Plaje pentru copii în Croația. Croația este cu adevărat o destinație fantastică pentru o vacanță cu copiii: accesibilă cu mașina, cu prețuri bune, cu o mare minunată și peisaje de vis.

 

1. Plaje pentru copii în Croația: regiunea Istria

Plaja din Medulin – Medulin este o destinație populară pentru familiile care aleg să meargă la mare în Croația. În oraș, chiar în fața campingului există o bandă subțire de nisip care formează un golf destul de mare, parțial echipat cu șezlonguri și apă puțin adâncă.

Premantura – Există o plajă îngustă, cu pietriș și acces ușor la apă.

Cape Kamenjak – Este unul dintre locurile de vizitat în Istria, pentru că aici veți găsi unele dintre cele mai frumoase plaje din Croația. Dar și trasee montane și o natură nealterate. O pereche de plaje potrivite pentru copii de la Cape Kamenjak sunt cele aproape de „Urme de dinozauri”, din dreapta imediat după intrarea în parc. Acestea sunt două golfuri mici cu pietriș și apă cristalină. Pădurea de pin din spatele plajei oferă multă umbră pentru un pui de somn sau pentru un prânz în natură.

Plajele din Liznjan

Liznjan este un mic sat nu departe de Medulin (Istria), la câteva minute cu mașina sau cu bicicleta, unde există niște golfuri frumoase cu apă limpede.

Mativec Pisak: este prima plajă pe care o veți întâlni de-a lungul drumului. O pădure de pini frumoasă oferă adăpost atunci când iei o pauză de la soare.

Plaja Palera: această plajă din Liznjan este situată puțin mai departe. Este o plajă frumoasă, cu pietre mici, dar fără umbră. Continuând de-a lungul drumului, alte golfuri mici alternează cu rocile. Apa este minunată, chiar dacă nu toate plajele sunt potrivite pentru copii.

Sabunike: În schimb, plaja Sabunike este de-a lungul drumului principal dotată cu un bar, un gazon, jocuri pentru copii, pietriș și mici stânci.

2. Plaje pentru copii în Croația: regiunea Kvarner

Plaja Icici (Ičići)- Prima plajă din regiunea Kvarner este Icici. Aici veți găsi o plajă parțial echipată cu umbrele și locuri de joacă pentru copii. Partea liberă este aproape de port, există pietre și nisip, iar intrarea în mare este lină.

Insula Krk – Krk este una dintre cele mai faimoase insule din Croația. Vei descoperi golfuri minunate și o mare de un albastru impresionant. Pentru o vacanță cu copiii la Krk, plaja din Baska Voda este potrivită pentru familii.

Insula Rab – cu plajele sale prietenoase cu familia. Lopar este destinația perfectă pe insula Rab (pentru familiile cu copii), datorită plajelor sale liniștite, cu nisip.

3. Plaje pentru copii în Croația: regiunea Dalmația de Nord

Iată cele mai frumoase plaje pentru copii în acest colț al Croației:

Insula Vir – Aici, plaja din Put Pedinke este foarte ocupată, cu pietricele netede, cu intrare ușoară în mare și potrivită și pentru copii. Plaja din Vir este împărțită în două: pe partea dreaptă, o parte a plajei a fost transformată într-o piscină cu un zid de beton. În spatele ei există un loc de joacă pentru copii. În stânga, în schimb, există pietricele, intrarea în mare este lină și intrarea în apă este lină. Copacii din zonă asigură umbra necesară.

Plaja din Nin – O altă plajă Dalmațiană pentru copii este situată în Nin, unul dintre locurile care trebuie văzute în Croația. Vechiul oraș lagună este centrul său istoric, foarte bine conservat și merită vizitat, cu case albe, magazine și vechile biserici. Plaja Nin este nisipoasă, iar apa este foarte mică. Dar este o întindere a lagunei maritime, deci nu este la fel de transparentă ca restul mării croate! Dar aceasta este o plajă potrivită pentru cei care doresc sa meargă în mare și să lase copiii să se joace în nisip.

Petrcane – Este un oraș mic din Croația, odată un sat de pescari, unde astăzi există numeroase complexe turistice și este frecventat de turiști. Deoarece este bine legat de Zadar chiar și de transportul public. Plajele din Petrcane nu sunt uriașe: în sat vei găsi o limbă subțire de pietre și roci, multă umbră și loc pentru plimbare de-a lungul țărmului. Intrarea în mare este presărată cu pietricele mici, potrivite chiar și pentru copiii mai mici. Complexele turistice au deseori plaje private și bazine cu apă de mare.

 

My title page contents