Priveliști ce îți taie respirația. Top orașe de explorat cu funicularul

Priveliști ce îți taie respirația. Top orașe de explorat cu funicularul

Există priveliști ce îți taie respirația, știai? Unde? Ia aminte la ce spune Mădălina Isar. Vrei un mod unic prin care să descoperi orașele populare ale Europei? Atunci aventurează-te la o plimbare cu funicularul pe cele mai abrupte căi ferate care îți vor descoperi atât peisaje spectaculoase, cât și un strop de istorie. Iată câteva destinații străbătute de telecabine urbane, pentru cele mai tari experiențe de vacanță în familie.

 

Azi avem pentru tine propuneri de priveliști ce îți taie respirația. Iată un top al orașelor pe care le poți explora cu funicularul.

Berna

Una dintre experiențele de care trebuie să te bucuri măcar o dată în viață este plimbarea cu funicularul Marzilibahn, ce traversează capitala Elveției, Berna. Chiar dacă  măsoară puțin peste 100 de metri, linia ferată face legătura între centrul istoric și cartierul  Marzili, două dintre cele mai populare locuri.

Berna

Berna

 

Berna este considerat cel mai frumos oraș medieval din Elveția și a fost fondat în anul 1191 de către Ducele de Bertold V de Zahringen. Străzile pietruite sunt dominate de turnuri cu ceasuri elegante și case din piatră dispuse de-a lungul  râului Aare, oferind orașului un aer de poveste.

 

Priveliști ce îți taie respirația. Berna

Priveliști ce îți taie respirația. Berna

Circuit Elvetia

Tarife de la 829 euro/persoana, 8 nopti de cazare la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi si excursii cu autocar conform programului, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Priveliști ce îți taie respirația. Como și Brunate

Considerat unul dintre cele mai pitorești orășele din Italia, dezvoltat pe marginea lacului Como și dominat de crestele înzăpezite ale Munților Alpi, Como este un adevărat paradis pentru iubitorul de natură.

 

Priveliști ce îți taie respirația. Como și Brunate

Priveliști ce îți taie respirația. Como și Brunate

 

Din centrul orașului poți să ajungi în numai 7 minute în Brunate cu funicularul, unul dintre cele mai abrupte din Europa. Mica comună Brunate poartă supranumele de ”balconul Alpilo”, datorită priveliștilor minunate pe care ți le oferă spre lac și munți!

 

Priveliști ce îți taie respirația. Como și Brunate

Priveliști ce îți taie respirația. Como și Brunate

 

Duo City Break Milano-Como

Tarife de la  429 euro/persoana, 2 nopti in Milano + 2 nopti in Como, cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transoport avion, transfer tren. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Lisabona

Capitala Portugaliei este traversată de mai multe linii de funicular care te poartă parcă într-o călătorie în timp. Dintre toate orașele țării, Lisabona este cel mai artistic și colorat, iar plimbare în funicularul Glória care face legătura între cele mai populare cartiere: Bairro Alto și Baixa, nu poate fi ratată.

 

Lisabona

Lisabona

 

Dacă Bairro Alto este zona cea mai vibrantă a orașului, Baixa este inima culturală a Lisabonei dezvoltată foarte aproape de Alfama, cel mai vechi cartier. Aici poți vizita Arcul de Triumf, Catedrala Se, Castelul Sao Jorge și cosmopolita piață Praca Rocio, împrejmuită de numeroase clădiri baroce cu fațade pavate cu celebrele azulejos.

 

Priveliști ce îți taie respirația.. Lisabona

Priveliști ce îți taie respirația.. Lisabona

 

Circuit Portugalia

Tarife de la 870 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, transferuri si tururi autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Priveliști ce îți taie respirația. Budapesta

Un mod unic prin care să admiri Dunărea și cele două părți ale capitalei Ungariei: Buda și Pesta este în funicularul Siklo pe care îl poți lua din Piața Adam Clark, aproape de simbolul locului Podul cu Lanțuri.

 

Priveliști ce îți taie respirația. Budapesta

Priveliști ce îți taie respirația. Budapesta

 

Funicularul te duce până la Castelul Buda, edificiu parte din UNESCO. Pe dealul castelului încă mai poti fi observate ruinele clădirilor ridicate în timpul când locuitorii s-au retras aici din calea hoardelor mongole, și tot aici s-a stabilit și Matei Corvin alături de soția sa, Beatrice de Napole.

 

Priveliști ce îți taie respirația. Budapesta

Priveliști ce îți taie respirația. Budapesta

 

City Break Budapesta

Tarife de la 255 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Salzburg

Orașul lui Mozart, Salzburg te întâmpină cu o atmosferă elegantă și o mulțime de edificii istorice pe care merită să le explorezi. În plus, acest oraș din nordul Austriei poate fi admirat și într-o experiență plină de adrenalină, urcând cu funicularul FestungsBahn care te duce la Castelul Hohensalzburg în numai 60 de secunde.

 

Salzburg

Salzburg

 

Fortăreața din Salzburgul de Sus este considerată unul dintre cele mai mari construcții medievale din Europa, aflată în cel mai înalt punct al Muntelui Festungsberg, de unde priveliștile asupra orașului sunt memorabile.

 

Salzburg

Salzburg

 

Circuit Austria

Tarife de la 299 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, tururi de orase, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Paris

Orașul iubirii, Paris  este locul care respiră artă la orice pas, fiind una dintre cele mai vizitate metropole din lume. Capitala Franței iese în evidență prin celebrul Turn Eiffel, cosmopolitul bulevard Champs-Élysées, Muzeul Luvru dar și prin atmosfera romantică care îți intră în suflet.

 

Paris

Paris

 

Cartierul istoric al Parisului, Montmartre este un alt loc pe care nu-l poți rata odată ce ai ajuns aici. Dacă nu îți place să urci zeci de scări până la celebra Catedrală a Inimilor, Sacré-Cœur poți să iei funicularul Montmartre. Linia a fost  inaugurată în anul 1900, reconstruită în 1935 și 1991, iar astăzi transportă mai bine de 2 milioane de turiști pe an.

 

Paris

Paris

 

În plus, funicularul de 108 metri lungime, nu este doar un mijloc de transport rapid și accesibil, ci un bun prilej de a admira cele mai bune panorame asupra boemului Paris.

Sejur Paris

Tarife de la 585 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2* sau 3*, transport avion, transferuri si excursii conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by BestTourism, call center 021.794.75.07.

 

Bergen, Norvegia

Norvegia, țara vikingilor și a fiordurilor, cu cele mai impresionante peisaje montane și jocurile de lumini ale Aurorei Boreală, te așteaptă să o descoperi în toată splendoarea sa. Captează cele mai pitorești priveliști din funicularul Floibanen ce traversează orașul de turtă dulce, Bergen și te duce în cel mai înalt punct al Muntelui Floyen.

 

Bergen, Norvegia

Bergen, Norvegia

 

Orașul Codului, Poarta Fiordurilor sau Veneția Norvegiană, Bergen poartă o mulțime de supranume menite să descrie frumusețea acestui oraș boem situat între crestele a 7 munți. După ce ai admirat peisajele de sus, nu rata o plimbare în Cartier Brygenn ce face parte din UNESCO datorită caselor construite din lemn în stil scandinav, cu fațade colorate și acoperișuri din țiglă.

 

Bergen, Norvegia

Bergen, Norvegia

Circuit Norvegia

Tarife de la 759 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

 

 

My title page contents