Ce rase de pisici potrivite pentru copii. există

Să ai în casă o pisică este mai comod decât să ai un câine. Pentru că acestuia trebuie să îi acorzi mai mult timp. Dacă te-ai hotărât deja să aduci una, acum probabil că te întrebi dacă există rase de pisici potrivite pentru copii.

 

În primul rând asigură-te că decizia de a avea animal de companie este bine primită de toți membrii familiei. Și tot în primul rând, un animal de companie nu îl iei pentru că vrei să îi oferi copilului o jucărie! Nu îl iei ca să aibă acesta pe cine trage de coadă sau strânge de gât. Exclus! Multe dintre incidentele care au loc nu sunt din vina animalului. Dacă acesta reacționează, este pentru că vrea să se apere în singurul fel pe care îl știe: atacând. După ce ai înțeles aceste lucruri de bază, poți începe să cauți acele rase de pisici potrivite pentru copii. Și, în paralel, să îi repeți celui mic de zeci de ori cum trebuie să se comporte cu noul său prieten.

Cum o crești, așa o ai

Oferindu-i celui mic posibilitatea de a îngriji o pisică, poate fi pentru el o experiență plină de satisfacții. În general, la pisici nu există temperamente chiar atât de bine definite ca în cazul câinilor. Și o pisică de rasă, și una fără rasă, poate la fel de bine să fie mai liniștită sau mai jucăușă, mai prietenoasă sau mai indiferentă față de membrii noii ei familii. Deși se spune că o pisică nu poate fi „educată”, îmi permit să contrazic această afirmație. Ca și în cazul copiilor, este valabilă zicala „Cum o crești, așa o ai”. Dacă este iubită și are parte de un mediu liniștit de viață, așa va fi și ea. Dacă, în schimb, este permanent stimulată și viața ei este o agitație continuă, se va comporta ca atare. Personal recomand o pisică fără rasă. Adoptată sau salvată de pe stradă. O dată pentru satisfacția de a face un bine. Apoi pentru că acest tip de pisici sunt mult mai rezistente din punct de vedere al sănătății.

Rase de pisici potrivite pentru copii

Dacă ai un copil mic, cel mai probabil îți vei dori o pisică sociabilă și jucăușă, care să tolereze bine zgomotele puternice și mișcările bruște. În schimb, dacă este vorba despre un copil mai mare, o caracteristică de luat în seamă este nivelul de energie al pisicii, de preferință mai scăzut, așa încât să nu fie prea obositoare. Iată caracteristicile câtorva rase pe care le poți lua în calcul.

Maine Coon

Este supranumită „gigantul blând” al lumii feline. Iese în evidență prin dimensiunea corpului și lungimea părului, dar de asemenea și prin temperamentul calm și expresivitate.

Norvegiana de pădure

La fel de blândă ca și Maine Coon, Norvegiana de pădure este una dintre cele mai afectuoase rase, fiind o alegere excelentă pentru copii, de a căror companie chiar se bucură. Să nu te miri dacă îți vei surprinde copilul plimbând-o cu căruciorul, de exemplu. Dacă stă e pentru că îi place! Norvegiana tolerează aproape orice.

Ragdoll

Rasă masivă, acesteia i se mai spune și „cățelul de pisică”. De ce? Pentru că îi place să își urmărească stăpânul, de care este foarte atașată și căruia îi este credincioasă, exact ca un câine.

Balineza

Inteligentă, dar fără să aibă un nivel prea ridicat de energie, balinezei îi place interacțiunea cu omul, se bucură de ea, dar cu măsură. Când se retrage din ”joc” înseamnă că „atât a vrut și a putut, atât a făcut”.

Bobtail american

Delicate, încântătoare, aceste pisici adoră compania omului. Și nu doar a proprietarului ei, ci a tuturor oamenilor. Este motivul pentru care este folosită intens ca animal-terapeut.

Persana

Are un temperament atât de liniștit încât preferă să vă studieze pe voi din „regatul” ei decât să răspundă invitațiilor la joacă.

My title page contents