Primul record romanesc la citit simultan a fost stabilit in weekendul care tocmai a trecut, in timpul evenimentului Citim in iarba. Pe pajistea din Parcul Herastrau, la Roaba de Cultura, s-au aflat simultan peste 250 de persoane. Pe parcursul intregii zile, peste 1.000 de participanti au citit in aer liber, au facut schimb de carti, au participat la ateliere si au asistat la piese de teatru.

La initiativa Orange Romania, copiii au participat la ateliere organizate de Salvati Copiii pentru informarea cu privire la siguranta pe internet si la utilizarea noilor tehnologii. La final, Orange a organizat un concurs si a oferit ca premiu o tableta.

Pe tot parcursul zilei au avut loc scurte sesiuni de “treasure hunting” organizate de catre Banca Romaneasca, in cadrul carora cei mici au putut „cumpara” anumite produse folosind bancnotele simbolice (BRON) descoperite pe pajiste. in plus, intreg perimetrul a fost jalonat de pancarte cu informatii accesibile copiilor despre domeniul financiar.

Concursurile de citit-viteza in perechi parinte-copil au fost arbitrate de Zana Norilor, dupa care Zana a moderat Jocul Norilor, un joc de carti in care fiecare carte reprezinta o emotie. Bookblog.ro a asigurat schimbul de carti, editura Litera a adus o biblioteca in aer liber, iar scriitoarea Camelia Cavadia s-a intalnit cu cititorii.

Punctul forte al zilei a fost stabilirea, la ora 17.00, a primului record de citit simultan, in cadrul unui moment asigurat de UNIQA. Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol al Teatrului Zurli.

My title page contents