Romania vindecatoare. Unde sa mergi cu copiii cu probleme respiratorii

Romania vindecatoare. Unde sa mergi cu copiii cu probleme respiratorii

Romania vindecatoare. Romania magica. Țara de poveste care gazduieste zeci de statiuni balneare recunoscute pentru calitatea aerului bogat in ioni negativi. Romania izvoarelor termale sau a namolului terapeutic. Romania pe care turistii din toata tara o cauta pentru tratament si relaxare. Romania in care sa mergi cu copiii cu probleme respiratorii. In locuri pe care doar Madalina Isar ti le poate recomanda.

 

Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru vacanta de vara alaturi de cel mic, pentru ca sufera de astm sau alte probleme respiratorii, uite. Azi, poti lua in calcul o escapada de tip balneo in cele mai populare stațiuni.

Turda

Considerata un adevarat muzeu salin subteran, Salina Turda din Durgau-Valea Sarata, este una dintre cele mai bune zone unde se trateaza diverse afectiuni ale aparatului respirator. Salina Turda se afla pe listele monumentelor istorice din Cluj. Uite asa, o vizita de sanatate cu cel mic, poate devenit pentru tine un bun prilej pentru a descoperi istoria acestui loc interesant.

 

Turda

Turda

 

Praid

Satul Praid din Harghita este recunoscut pentru ca aici se gaseste una dintre cele mai populare saline cu acelasi nume. Factorii naturali de cura cu un climat puternic ozonat ajuta in terapiile contra episoadelor repetate de bronsita acuta sau a celor de astm survenite la copii, luptand si contra sinuzitelor sau rinitelor alergice.

 

Praid

Praid

 

De altfel, in zona Praid se gasesc foarte multe centre si pentru alte probleme de sanatate, unde sunt oferite tratamente la izvoarele hipertermale care ating temperaturi de pana la 49 grade Celsius, sau la izvoarele sarate. Apele sulfuroase contribuie la regenerarea mucoasei respiratorii, iar copiii care sufera de sinuzita sau astm, isi pot gasi aici remediul.

 

Praid

Praid

 

 

Slanic Prahova

Baile sarate din Slanic Prahova, alaturi de salina Slanic numita si Mina Unirea sunt locuri cu microclimat specific puternic ozonat. De altfel, se spune ca Salina Slanic Prahova are cel mai pur aer de pe planeta, fiind totodata si cea mai mare din Europa.

 

Slanic Prahova

Slanic Prahova

 

In cele 14 camere de sare se fac tratamente care combat suferintele respiratorii, tuberculoza sau astmul bronsic. In statiunea Slanic Prahova se gasesc 7 lacuri sarate bogate in namol sapropelic, benefic pentru persoanele care sufera in special de boli reumatismale.

 

Slanic Prahova

Slanic Prahova

 

Sejururi individuale Romania

Oferte la cerere in functie de destinatia aleasa! Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Govora

La 21 km de Ramnicu Valcea, situat la o altitudine de 380 de metri pe o colina muntoasa imprejmuita de paduri de conifere, se gaseste statiunea balneara Govora renumita in Romania pentru ca aici se trateaza deficientele respiratorii ale copiilor, de foarte multi ani. Boli precum bronsita, astm, rinita, faringita sau sinuzita, sunt tratate in baile cu ape minerale iodurate si sulfuroase. De altfel, aici exista si un sanatoriu pentru boli respiratorii si reumatice pentru copii. Apele minerale de la Govora sunt recunoscute pentru proprietatile lor inca din anul 1879, iar in 1910, Govora a fost declarata oficial statiunea balneclimaterica.

 

Govora

Govora

 

Mangalia

Cea mai sudica statiune romaneasca de pe litoralul Marii Negre renumita pentru clima blanda, Mangalia detine mai multe izvoare minerale, sulfuroase si mezotermale, renumite pentru proprietatile lor benefice inca din antichitate. La Sanatoriul balnear se practica curele cu tratament care combina apa de mare, cura heliomarina si namolul sapropelic, unde sunt tratate diverse afectiuni de sanatate, inclusiv cele respiratorii ale copiilor.

 

Mangalia

Mangalia

 

 

Oferte Circuite Romania

Oferte la cerere in functie de destinatia aleasa! Detalii pe www.besttourism.ro, call center 0735.314.742.

My title page contents