Sărbătorile pascale. 7 locuri mitice unde să mergi de Paște.

Sărbătorile pascale. 7 locuri mitice unde să mergi de Paște.

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar aceasta poate fi ocazia potrivită să îți faci planuri de vacanță. Azi, Mădălina Isar îți indică 7 locuri magice unde să îți petreci Paștele. Dacă ești genul de turist ce iubește tradițiile și sărbătorile petrecute pe meleaguri pitorești sau tânjești la o experiență cu iz oriental, iată câteva destinații perfecte pentru o escapadă memorabilă în familie.

 

Bucovina, poarta raiului

Vacanța de Paște în Bucovina poate fi cu adevărat memorabilă mai ales dacă prețuiește tradițiile românești. Sărbătoarea Invierii se celebrează cu smerenie în regiunea istorică a României și însumează unele dintre cele mai frumoase obiceiuri ancestrale care sunt reînviate odată cu Săptămâna Mare.

Sărbătorile pascale la Putna

O escapadă pascală în Bucovina înseamnă plimbări cu căruța pe dealuri molcome pline de căpițe de fân și case cu prispe din lemn, lecții de încondeiat ouă și regăsire spirituală în cele mai frumoase edificii de cult. Fă turul mănăstirilor parte din UNESCO, începând cu Putna, prima ctitorie a Voievodului Ștefan cel Mare, Voroneț, ce păstrează impresionanta frescă religioasă pictată cu celebrul pigment albastru, Moldovița, cu cea mai conservată frescă exterioară sau Sucevița, cunoscută pentru pigmentul verde, simbol al Duhului Sfânt.

 

Bucovina, poarta raiului

Bucovina, poarta raiului

 

Paste Bucovina

Tarife de la 410 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, masa festiva de Paste, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Roma, Cetatea Eternă

Chiar dacă Paștele catolic este cu o săptămână mai devreme, merită să rezervi o escapadă în Roma cu prilejul sărbătorilor, când vei surprinde un oraș cochet ce vibrează de voie bună. Încă mai poți lua parte la frumoasele ceremonii religioase de la Vatican și poți urca în turnul impozantei Basilici Sfântu Petru, de unde vei privi spre la grande bellezza.

Sărbătorile pascale la Roma

7 milioane de vizitatori pe an adună Roma, iar în timpul sărbătorilor nu duce deloc lipsă de turiști, însă cu toate astea vei fi surprins să descoperi o capitală ce își păstrează farmecul boem chiar dacă este aglomerată. Pentru experiențe memorabile vizitează Colosseum-ul cu Forumul Roman, aruncă un bănuț în Fontana di Trevi și plimbă-te în elegantele Piazza Navona și Piazza Spania.

 

Roma, Cetatea Eternă

Roma, Cetatea Eternă

 

Paste Roma

Tarif: 595 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 4*, transport avion, tur de oras conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742. 

 

Creta, Insula Zeilor

Pentru greci, Paștele este cea mai importantă sărbătoare din an, iar obiceiurile sunt unele dintre cele mai frumoase din lume mai ales pe cea mai mare insulă elenă, Creta. Una dintre cele mai frumoase tradiții are loc imediat după slujba de Înviere, când localnicii se strâng în jurul unui foc de tabără unde coc la proțap miel și ciocnesc ouă roșii.

Pentru că este binecuvîntată cu aproape 300 de zile însorite, Creta este perfectă de explorat în timpul Paștelui chiar și dacă vrei să te relaxezi la plajă. Poți să te bucuri de vremea plăcută într-o croazieră ce îți descoperă superba Lagună Balos cu idilica plajă roz Elafonissi, sau să faci o excursie din capitala Heraklion spre Palatele Minoice. Dacă iubești tradițiile cretane și vrei să dansezi sirtaki până în zori, nu poți rata orașele Chania, Rethymnon sau Agios Nikolaos.

 

Creta, Insula Zeilor

Creta, Insula Zeilor

 

Paste Creta

Tarif: 379 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, tranfer feribot, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742. 

 

Cappadocia, Ținutul Cailor Frumoși

Ce ocazie mai potrivită să zbori cu balonul deasupra celui mai selenar ținut al Turciei, dacă nu în vacanța de Paște? Cappadocia este una dintre cele mai impresionante regiuni din toată lumea, care te așteaptă cu sate subterane, mănăstiri ascunse între dealuri și case săpate în rocile calcaroase. Și chiar dacă nu vei putea lua parte la frumoasele obiceiuri creștine, aici te poți bucura de o mulțime de experiențe unice.

Calcă pe urmele vechilor hitiți în Göreme, cel mai mare muzeu în aer liber din Turcia, ia parte la superbele dansuri ale dervișilor rotitori în localitatea Uchisar sau traversează tunelurile secrete ale satului subteran, Derinkuyu.

 

Sărbători pascale în Cappadocia, Ținutul Cailor Frumoși

Sărbători pascale în Cappadocia, Ținutul Cailor Frumoși

 

Circuit Cappadocia

Tarif: 495 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, tururi si excursii conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742. 

 

Barcelona, Orașul lui Gaudi

Capitala Cataloniei, Barcelona este mai spectaculoasă ca oricând în perioada sărbătorilor de Paște când aici au loc o mulțime de parade, procesiuni religioase și festivaluri colorate. Poți participa la colorata paradă El Paso de la Borriquita, la procesiunea ”Fecioarei de la Macarena” și la Carnavalul de Paște, fiecare eveniment comemorând Învierea Domnului într-un mod unic.

După ce faci cunoștință cu frumoasele obiceiuri catalane, te poți plimba pe eleganta Las Ramblas, ce vibrează de voie bună în acestă perioadă a anului, și în Parcul Guell, cunoscut pentru căsuțele fanteziste realizate de marele Gaudi. La fel de bine, poți admira capodopera nefinalizată, Sagrada Familia, iar la finalul serii să iei parte la show-ul de lumină și muzică al Fântânilor Magice de pe Dealul Montjuic.

 

Barcelona, Orașul lui Gaudi

Barcelona, Orașul lui Gaudi

Paste Barcelona

Tarif: 625 euro/persoana, 5 nopti cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, tururi conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742. 

 

Balcic, Orașul Alb al Bulgariei

Dacă plănuiești o escapadă de Paște dar nu vrei să pleci prea departe de casă, o variantă excelentă poate fi o excursie la Balcic, o stațiune cochetă de pe malul Mării Negre ce a aparținut la un moment dat și României. Bucură-te de vremea bună pe idilica plajă de pe Coasta de Argint a Bulgariei și vizitează elegantul Palat Cuibul Liniștit al Reginei Maria înconjurat de cele mai frumoase grădini terasate din Europa de Est.

 

Balcic, Orașul Alb al Bulgariei

Balcic, Orașul Alb al Bulgariei

 

Paste Balcic

Tarif: 106 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu pensiune completa, cina festiva de Paste, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742. 

 

Praga, Orașul de Aur

Un city break în Praga este obligatoriu pentru orice iubitor de istorie și cultură, cu atât mai mult în timpul sărbătorilor de Paște când poți participa la câteva evenimente tradiționale și vei descoperi un oraș cosmopolit.

Bate la pas cea mai mare cetate medievală a Europei, Prazsky hrad, ia parte la un concert de muzică clasică în impozanta Catedrală Sfântul Vitus, captează cele mai frumoase priveliști spre orașul vechi din Turnul cu Ceas Astronomic și fă o croazieră pe Vltava la ceas de seară, moment oportun să observi Podul Carol frumos luminat.

 

Praga, Orașul de Aur

Praga, Orașul de Aur

Paste Praga

Tarif: 495 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, tururi si transferuri conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents