Scubadiving în Europa. Surprinde cele mai spectaculoase peisaje marine!

Scubadiving în Europa. Surprinde cele mai spectaculoase peisaje marine!

Scubadiving în Europa. Cum suna? Mădălina Isar ne asigura ca  scubadiving-ul reprezinta o experiență memorabilă, de care poți avea parte în vacanța de vară. Partea bună este că nu trebuie să călătorești până la capătul lumii pentru o sesiune de scufundări, pentru că Europa se mândrește cu numeroase lagune și golfuri cu ape clare, turcoaz și pline de bogății marine.

 

Dacă nu ai în minte un altfel de loc, am pregătit un top al celor mai bune destinații pentru diving de pe bătrânul continent, luate cu asalt de turiștii din toată lumea.

Laguna Inland Sea – Insula Gozo

A doua cea mai mare insulă din arhipelagul maltez, Gozo este destinația pe care nu o poți rata în această vară. Sunt o mulțime de locuri care te vor fascina aici, micul paradis fiind cunoscut în toată lumea îndeosebi pentru Azure Window – o stâncă cu forma unei ferestre, care din păcate s-a surpat în urmă cu doi ani.

 

Laguna Inland Sea - Insula Gozo

Laguna Inland Sea – Insula Gozo

 

Insulița din Mediterană, Gozo te așteaptă cu o coastă stâncoasă presărată cu plaje mici, retase, cu lagune turcoaz și golfuri de smarald numai bune pentru scufundări. Un loc popular unde poți practica scuba diving este Inland Sea, o lagună ce comunică printr-un tunel stâncos cu marea, și unde vei descoperi numeroase formațiuni și corali, bancuri de pești multicolori și meduze. În plus, apele sunt calde, nu foarte adânci și liniștite, perfecte dacă ești începător în scufundări.

 

Laguna Inland Sea - Insula Gozo

Laguna Inland Sea – Insula Gozo

 

Sejur Malta

Tarife de la 380 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Laguna Albastră – Insula Corfu

Marea Ionică este cunoscută pentru albastrul său turcoaz, iar Insula Corfu este un paradis pentru scufundători.

 

Laguna Albastră - Insula Corfu

Laguna Albastră – Insula Corfu

 

Unul dintre locurile lor preferate este Blue Lagoon – o lagună cristalină aflată între Paxi și Antipaxi, celebră pentru că aici s-au turnat și câteva scene din celebrul film „Laguna Albastră”, cu Brooke Shields și Christopher Atkins în rolurile principale. Zonă este dominată de formațiuni stâncoase ce ascund arici de mare, căluți de mare, stele și numeroase specii de pești, mai mici sau mai mari. Vizibilitatea este fantastică așa că te poți alege cu cele mai bune fotografii.

 

Laguna Albastră - Insula Corfu

Laguna Albastră – Insula Corfu

Sejur Insula Corfu

Tarife de la 450 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 3*, transport autocar, asistenta turistica.

 

Peștera Vela Garska – Insula Hvar

Croația se mândrește cu mai mult de 1000 de insule, fiecare cu farmecul său aparte, cu plajele de poveste și golfurile ca smaraldul, clare și pline de bogății.

 

Peștera Vela Garska - Insula Hvar

Peștera Vela Garska – Insula Hvar

 

Este destul de greu să faci un top al celor mai spectaculoase locuri de văzut aici, însă, Insula Hvar este una dintre destinațiile cele mai vizitate de către turiștii străini. Tot aici se află și Peștera Vela Garska – un fel de gaură albastră cu adâncime maximă de 30 m, populată de bureți, corali, pește clovn sau anemone, devenită un fel de Mecca pentru scafandri.

 

Peștera Vela Garska - Insula Hvar

Peștera Vela Garska – Insula Hvar

 

Circuit Croatia

Tarife de la 534 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, vizite conform programului, asistenta turistica.

Scubadiving în Europa. Grotta Azzurra – Insula Capri

Simbolul Insulei Capri este, fără îndoială, Grotta Azzurra – o grotă descoperită întâmplător de catre Împaratul Tiberius care a transformat-o în piscina sa privată. Sub ocupație romană, locul a fost decorat cu numeroase statuete din marmură reprezentând diverse zeițăți, pentru a îmbuna spiritele ce bântuiau acest loc.

 

Grotta Azzurra - Insula Capri

Grotta Azzurra – Insula Capri

 

Grotta Azzurra este astăzi cel mai popular loc de scufundări din Capri, unde vei surprinde cele mai spectaculoase peisaje marine. Razele soarelui ce se strecoară printre crăpături fac ca apa de un albastru-safir să capete sclipiri de arginti, iar pereții grotei luminându-se ușor. Pe fundul său vei putea surprinde o parte dintre sculpturile care decorau locul (distruse în timp de valurile puternice), dar și o bogăție marină fascinantă: corali, țipari, calcani, sepii, pești multicolori sau moluște.

 

Grotta Azzurra - Insula Capri

Grotta Azzurra – Insula Capri

 

Sejur Insula Capri

Tarife de la 639 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica.

 

Stâncile din Etretat – Normandia

Normandia este cunoscută pentru „muzeele sale subacvatice”. Pe fundul mării se ascund epave de nave din cel de-al doilea Război Mondial, bariere de corali, pisici de mare, delfini și câte și mai câte minuni ale naturii.

 

Stâncile din Etretat - Normandia

Stâncile din Etretat – Normandia

 

Pe îndreaga coastă a Debarcării vei putea practica snorkeling sau scuba diving, însă unul dintre locurile speciale pe care trebuie să le descoperi în Normandia este Golful Etretat din fostul sat de pescari cu același nume. Stâncile cu forme neobișnuite îi atrag și pe cei pasionați de fotografii.

 

Stâncile din Etretat - Normandia

Stâncile din Etretat – Normandia

 

Circuit Normandia – Bretania

Tarife de la 980 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, autocar local, tururi panoramice, ghid.

 

Scubadiving în Europa. La Concha –  Insula Fuerteventura 

Arhipelagul Canare este compus din 7 insule de origine vulcanică, dintre care cea mai mare este Tenerife, supranumita și Insula Primăverii Veșnice, urmată de Fuerteventura, așa numita Insulă a Fericirii. Pentru că se află la circa 97 km de coasta Africii, Fuerteventura este scăldată de soare tot timpul anului, plajele sale sunt unele dintre cele mai lungi, late și cu cel mai fin nisip de la Oceanul Atlantic. În timp ce, lagunele cu ape turcoaz sunt luate cu asalt de iubitorii sporturilor nautice.

 

La Concha -  Insula Fuerteventura 

La Concha –  Insula Fuerteventura

 

Orașul El Cotillo se laudă cu 30 de km de coastă presărată cu zeci de plaje și lagune cu ape mici și clare, unde te poți scufunda în tihnă chiar și dacă ești începător în diving. Laguna este protejată de diguri din piatră, iar peștișorii înoată până aproape de mal. Poți ajunge în Fuerteventura într-o croazieră din Tenerife.

 

La Concha -  Insula Fuerteventura 

La Concha –  Insula Fuerteventura

 

Sejur Insula Tenerife

Tarife de la 715 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Golful Laganas – Insula Zakynthos

Golful Laganas face parte din Parcul Național Marin al Insulei Zakynthos – o zonă protejată prin lege datorită speciilor rare ce viețuiesc aici, printre care și țestoasele Caretta Caretta, pe cale de dispariție.

 

Golful Laganas - Insula Zakynthos

Golful Laganas – Insula Zakynthos

 

Le poți admira într-o sesiune de scufundări în jurul Insuliței Marathonissi, locul unde țestoasele își depun ouăle în nisipul fin.

 

Golful Laganas - Insula Zakynthos

Golful Laganas – Insula Zakynthos

 

Sejur Insula Zakynthos

Tarife de la 450 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

 

Oferte de vacanță pe BestTourism. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents