Revista 24life.ro a sarbatorit 1 an de existenta online printr-un eveniment dedicat (cum altfel?:) stilului de viata sanatos.

Sponsorii evenimentului (desfasurat la Cafepedia) au fost: Romaqua Borsec – cel mai cunoscut brand de apa imbuteliata din tara si printre cele mai longevive branduri de apa din lume; Elcomex Agroindustrial – producatorul lactatelor de capra Zana si LactIQ; Pfanner – cunoscutul brand austriac de sucuri naturale din fructe; Cardioclinic din Bucuresti – clinica specializata in cardiologie.

Invitat special al evenimentului a fost conf dr Lygia Alexandrescu, specialist in nutritie, de la care am am aflat, printre altele, ca

  • mitul celor 2 litri de apa pe zi este fals, organismul avand nevoie de 35/40 ml de apa/kg corp/zi
  • setea este primul semnal de deshidratare
  • gresim atunci cand alegem apa de baut cu reziduul sec cel mai scazut, cand, de fapt, organismul are nevoie de toate acele minerale si oligoelemente care alcatuiesc reziduul sec (reziduul sec este cantitatea de particule solide care raman in apa dupa ce aceasta a fost adusa la temperatura de 180 grade Celsius).

Informatiile interesante despre nutritie au fost „consumate” impreuna cu gustari gourmet din branzeturi de capra „asortate” cu legume, fructe, nuci, iar surpriza (foarte placuta!) a serii a fost kefirul din lapte de capra (Lact IQ).

Kefirul de capra e o bautura excelenta, hranitoare, care se asimileaza usor datorita dublei fermentatii, cu proprietati benefice asupra tranzitului digestiv si sanatatii colonului. Bun la gust, acrisor, acidulat, un adevarat energy-booster, recunoscut din antichitate ca bautura cu proprietati miraculoase (prelungeste viata, intarzie imbatranirea, memoria, creste imunitatea), kefirul a fost laudat, pe buna dreptate, de invitatii la eveniment, dar si de nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Dupa ce am mancat si baut sanatos, am ajuns la concluzia ca nu ne-ar strica un consult cardiac de specialitate. Nu de alta, dar statisticile sunt sumbre si spun ca in fiecare zi, in Romania mor 40 de oameni de infarct miocardic! Asa ca pe principiul „mai bine sa previi, decat sa tratezi”, Toma Vasile, directorul Cardioclinic, prezent la evenimentul 24life.ro, a oferit unuia dintre cei prezenti (prin tragere la sorti), un voucher pentru examinare cardiaca – castigat de Florian Micsan Popa.

Multumim 24life.ro pentru invitatia la un eveniment interesant si iti uram „la multi..cititori!”:)

 

My title page contents