Tenerife – destinația preferată a surferilor

Tenerife – cu valurile sale spumoase și vânturile puternice. Un fel de ”Mecca” pentru pasionații de surfing. Cel mai nou supranume atribuit insulei este Hawaii de Europa, datorită climei blânde pe tot parcursul anului, a plajelor negre și golfurilor azurii. Mădălina Isar ne povestește de ce ar trebui să bifăm musai Tenerife.

 

Tablou exotic pe Insula Eternei Primăveri

Perioada ideală pentru vacanțe în Tenerife, mai ales dacă ești pasionat de sporturile nautice, este la final de primăvară – prilej excelent să te bucuri acum de valuri mari, temperaturi prietenoase și peisaje luxuriante îmbogățite de parfumul de azalee și strelitzia.

 

Tablou exotic pe Insula Eternei Primăveri

Tablou exotic pe Insula Eternei Primăveri

 

Un altfel de Sahara

Dacă partea de sud a insulei Tenerife este cea mai dezvoltată, cu plaje artificiale compuse din nisip auriu adus tocmai din deșertul Sahara și stațiuni moderne pline de viață, nordul e sălbatic. El îți oferă sate de pescari tradiționale, plaje virgine dominate de stânci negre ca abanosul și golfuri cu valuri înalte, numai bune de îmblânzit.

Surferii sunt bine veniți pe oricare parte a coastei Atlanticului, în funcție de preferințe. În Tenerife se găsesc numeroase centre nautice de unde poți închiria echipamentul necesar pentru fiecare tip de sport dorit. În plus, tot aici poți să iei și cursuri de înot, scufundări, windsurfing, parasailing etc, în unele dintre cele mai populare stațiuni din Canare.

Playa de Las Americas

În partea de sud-vest a insulei, se întinde cea mai modernă și vibrantă dintre stațiuni: Playa de Las Americas. În ciuda agitației, popularității și numărului mare de resorturi de 5 stele, aici surferii se simt cel mai bine. Aici e aventura.  Acest lucru se datorează îndeosebi golfurilor adânci, cu valuri spumoase și a vânturilor puternice. Dar și pentru că aici au loc numeroase competiții sportive. Dintre care și popularul Festival European al Surferilor, ce îi adună laolaltă pe cei pasionați de datul cu placa.

 

Playa de Las Americas

Playa de Las Americas

 

Los Cristianos

Cu cele două plaje generoase: una din prundiș negru și a doua artificială (Playa de las Vistas) care se întinde până la Playa de Las Americas, stațiunea Los Cristianos nu poate fi ratată de către turiști. Aici poți practica de la windsurfing, parasailing, snorkeling și până la plimbări cu banana, jet sky, înot cu delfinii ori croaziere spre insula La Gomera.

Las Aguilas Jungle Park

La mică distanță de Los Cristianos, poți explora jungla Las Aguilas Jungle Park. Parcul se  întinde pe 75.000 mp și aici pot fi admirate numeroase specii de animale și plante rare. Aici au loc regulat spectacole cu papagali vorbitori și alte specii de păsări exotice.

 

Los Cristianos

Los Cristianos

 

Puerto de la Cruz

Dacă vrei să domini valurile, dar departe de agitația stațiunilor din sud, o variantă interesantă de vacanță poate fi Puerto de la Cruz. Aici, poți să practici și săriturile de pe stânci, pe lângă nelipsitele sesiuni de surfing. Cele mai înalte valuri ale Atlanticului se înregistrează din februarie până în mai, dar și în sezonul de toamnă.

 

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

 

Nisip negru

Puerto de la Cruz este principala stațiune din nordul insulei, așa că aici vei găsi plaje din nisip negru dotate cu toate facilitățile turistice, inclusiv centre nautice. După sesiunea de sport, poți evada în Loro Parque – o importantă grădină zoo din Europa, potrivită pentru vizitele cu copiii care vor fi încântați să participe la show-urile cu delfini și orci.

Playa El Bollullo

Ascunsă de ochii curioșilor printre plantațiile de bananieri, în partea de nord a insulei, se întinde Playa El Bollullo vizitată mai ales de către surferii experimentați și pescarii locului. Zona este una stâncoasă cu pereți din piatră vulcanică, prundiș negru, ape precum călimara și numeroase plante exotice. Este una dintre cele mai sălbatice din Tenerife. Valurile spumoase sunt extrem de mari pe toată perioada anului, așa că acesta nu este un loc indicat pentru vizitele în familie, însă merită cu sigurantă dacă te pasionează windsurfing-ul.

 

Playa El Bollullo

Playa El Bollullo

 

Spune ”da” pe fundul mării!

La fel de căutat ca și surfing-ul, este diving-ul care vine să întregească un tablou al activităților populare în Tenerife. Lagunele turcoaz cu plaje negre sunt la mare căutare de către scafandrii, dat fiind și faptul că aici se găsesc cele mai multe recife de corali și stânci vulcanice perfecte de admirat. O nouă modă în Tenerife sunt căsătoriile subacvatice, unde mirii pot spune ”da” după ce admiră spectacolul mării. La finalul ceremoniei primesc certificatul de căsătorie valabil câteva zile (activitatea mai mult pentru distracție).

Spune ”da” pe fundul mării!

Spune ”da” pe fundul mării!

Oferte de Vacanta Tenerife

Hotel Alexandre Gala 4* – tarife de la 639 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Hotel Checkin Concordia Playa 4* – tarife de la  599 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu pensiune completa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

My title page contents