Terapie cu delfini în vacanță. Locuri unde poți înota cu inteligentele mamifere marine

Terapie cu delfini în vacanță. Locuri unde poți înota cu inteligentele mamifere marine

Terapie cu delfini e magică pentru că ea vindecă. Mădălina Isar ne informează că, ultrasunetele emise de delfini ajută la dezvoltarea creierului. De curând, înotul cu delfini este inclus în terapia copiilor ce suferă de autism. Însă, înainte de toate, o astfel de activitate este distractivă și relaxantă, mai ales când mergi în vacanță alături de cei mici. Iată câteva destinații unde toată familia se poate aventura la o sesiune de înot cu inteligentele mamifere marine …

 

Malta

Insula de Miere, Malta este o destinație prietenoasă pentru toți turiștii indiferent de vârstă. Atracțiile sale, unele dintre cele mai diverse, însumează edificii istorice ce păstrează urmele Cavalerilor Ioaniți, golfuri turcoaz pline de bărcuțe luzzu, sate pescărești tradiționale și plaje stâncoase din prundiș gălbui. Însă Malta mai este atractivă și din alt punct de vedere … aici poți să înoți cu delfinii, o activitate relaxantă care te ajută să combați stresul sau depresia.

 

Terapie cu delfini. Malta

Terapie cu delfini. Malta

 

Cel mai bun loc unde poți să faci terapie cu delfini este la Mediterraneo Marine Park, unde cei mici, tinerii și adulții pot interacționa cu mamiferele inteligente, cu leii de mare, țestoase etc., în unul dintre bazinele special amenajate pentru această activitate. Experiența este unică și durează aproximativ 30 de minute, iar turiștii trebuie să știe să înoate foarte bine.

 

Terapie cu delfini. Malta

Terapie cu delfini. Malta

 

Sejur Malta

Tarife de la 304 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Marmaris

Turcia se laudă cu foarte multe locuri unde poate fi practicat înotul cu delfinii, fie că vorbim despre bazine special amenajate sau în parcurile marine. În Marmaris se află Institutul de Delfinoterapie, unde înotul cu delfini se face direct în mare. În schimb, dacă pornești într-o croazieră pe Marea Egee vei avea ocazia să admiri cum delfinii fac tumbe în apă, urmând nava.

 

Marmaris

Marmaris

 

Marmaris este cea mai verde stațiune turcească de pe coasta Turciei, unde te așteaptă plaje generoase premiate cu ”Blue Flag”, păduri dese de conifere, atmosferă exclusivistă și numeroase obiective istorice.

 

Terapie cu delfini. Marmaris

Terapie cu delfini. Marmaris

 

Sejur Marmaris

Tarife de la 209 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Terapie cu delfini. Madeira

Madeira este supranumită pe drept Insula Primăverii, datorită temperaturilor constante pe toată perioada anului și a vegetație dese care te încântă cu verdele crud și numărul mare de flori. Orice vizită în acest paradis portughez nu se poate încheia până nu vezi delfinii și balenele, pentru care este cunoscută Madeira în toată Europa.

 

Terapie cu delfini. Madeira

Terapie cu delfini. Madeira

 

Madeira găzduiește delfinarii sau parcuri unde se organizează show-uri cu delfini sau păsări sălbatice, dar dacă înoți în apele ca safirul ale Atlanticului, ai șanse foarte mari să observi delfinii cum înoată sub picioarele tale.

 

Terapie cu delfini. Madeira

Terapie cu delfini. Madeira

Sejur Madeira

Tarife de la 716 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Egipt

Țara Faraonilor, Egipt oferă combinația perfectă între vizite istorice și relaxare la plajă, astfel că după ce străbați deșertul într-un jeep safari la piramidele ce sfidează timpul, te poți răcori în Marea Roșie.

Egipt este locul perfect unde poți să înoți cu delfinii sau să fotografiezi bancurile de pești multicolori. O grădină a raiului unde vei avea șansa să observi țestoase, delfini, caracatițe și recife de corali este Insula Giftun, înconjurată de plaje sălbatice cu nisip alb și palmieri bătrâni.

 

Egipt

Egipt

Un alt loc mai îndepărtat, dar acaparant la propriu este celebra Gaură Albastră a Egiptului. În ultimii ani, tot mai mulți turiști din toate locurile lumii pornesc din Hurghada sau Sharm el Sheik spre Dahab (aproape de Peninsula Sinai), pentru a înota în cele mai albastre ape, înconjurată de o imensă barieră de corali, pentru a observa specii marine care pot fi întâlnite doar în acest loc.

 

Terapie cu delfini. Egipt

Terapie cu delfini. Egipt

 

Sejur Hurghada

Tarife de la 475 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Israel

Pe coasta Mării Roșie, în stațiunea balneoclimaterică Eilat, copiii pot observa sau mângâia delfinii în timpul unei sesiuni de snorkeling în Golful Aqaba. Dolphin Reef Eilat este o zonă unică în Israel unde poate fi practicat înotul alături de mamiferele marine, în habitatul lor natural.

 

Terapie cu delfini. Israel

Terapie cu delfini. Israel

 

Întreaga zonă este paradisiacă, apele sunt turcoaz și clare, plajele din nisip fin sunt mărginite de palmieri și stânci maronii (locul preferat al caprelor ibex), iar tabloul unic este completat de vederile fascinante spre Iordania și Egipt. Dacă ai chef de aventuri, după terapia relaxantă cu delfini, te poți îndrepta spre Marina Park, unde poți să dai nas în nas chiar și cu rechinii.

 

Terapie cu delfini. Israel

Terapie cu delfini. Israel

 

Circuit Israel

Tarife de la 495 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Skiathos

Între Skiathos și Skopelos se întinde Parcul Național Marin Alonissos (primul parc natural din Grecia), fiind o zonă protejată încă din anul 1992 datorită numeroaselor exemplare de delfini și lei de mare dintr-o specie rară, ce pot fi întâlnite aici. Întreaga coastă a insulei pitorești Alonissos ascunde plante pe cale le dispariție și reptile protejate, pădurile vaste de pini, măslini, migdali și stejari se întind pe kilometri și cuprind peșteri stâncoase și grote garnisite cu stalactite.

 

Skiathos

Skiathos

 

Într-un sejur în Skiathos, ai ocazia perfectă să înoți în apele turcoaz ale Mării Egee alături de delfini sau țestoase, iar dacă mergi pe celebra plajă Koukounaries vei putea observa și numeroase păsări sălbatice chiar și lebede ce se răcoresc în apele de mici adâncimi.

Sejur Skiathos

 

Terapie cu delfini. Skiatos

Terapie cu delfini. Skiatos

 

Tarife de la 364 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Dubai

Cel mai futurist oraș al lumii, Dubai este locul unde orice activitate poate fi posibilă chiar și aceea de a schia în deșert (cel mai mare mall din lume găzduiește cea mai mare pistă de ski indoor din Orientul Mijlociu). Tot aici, ai ocazia să înoți cu delfinii în Dubai Dolphinarium aflat în complexul Atlanis the Palm. Ședința de terapie durează aproximativ 20 de minute, lecțiile sunt private, asigurate de un instructor specializat.

 

Dubai

Dubai

 

Sejur Dubai

Tarife de la 583 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Terapie cu delfini în vacanță. Locuri unde poți înota cu inteligentele mamifere marine

Terapie cu delfini în vacanță. Locuri unde poți înota cu inteligentele mamifere marine

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents