Turcia – destinația anului 2019! Țara perfectă pentru escapade romantice, vacanțe în familie și aventurieri!

Turcia - destinația anului 2019! Țara perfectă pentru escapade romantice, vacanțe în familie și aventurieri!

Turcia – destinația anului 2019! Și, Mădălina Isar știe ce spune. Ei bine, da, Turcia este o destinație tot mai căutată de către români. Motivul? Este o țară care oferă o mare varietate de locuri de explorat pe toată perioada anului și pentru toate categoriile de turiști.

 

Turcia are orașe aglomerate care păstrează atmosfera desprinsă din poveștile cu sultani și cadâne, dar și regiuni cu peisaje selenare, iată câteva locuri încântătoare care îți promit o vacanță de neuitat în Turcia.

Istanbul, fosta capitală a trei imperii

Istanbul este cel mai savuros oraș din Turcia, singurul care se întinde pe două continente fiind punct de legătură între Occident și Orient. Istanbul a fost pe rând capitala Imperiului Bizantin (Byzantium), capitala Împeriului Roman de Răsărit (Constantinopol) și centrul Imperiului Otoman, adunând peste 7 milioane de vizitatori în fiecare an.

 

Istanbul, fosta capitală a trei imperii

Istanbul, fosta capitală a trei imperii

 

Turcia – destinația anului 2019! Istanbul

Cel mai bun mod prin care poți observa cele două părți ale orașului Istanbul este o croazieră pe Bosfor și Marea Marmara. Însă poți traversa și Podul Galata de peste Cornul de Aur, ce face legatură între centrul istoric și cartierul Eminonu. Vizitează simbolurile metropolei: Marea Moschee Albastă, singura din lume cu șase minarete, Hagia Sofia cel mai mare muzeu al lumii creștine, Palatele Dolmabahce și Topkapi sau enigmatica Basilica Cisterna – Palatul Scufundat cu cele 330 de coloane din marmură.

 

Turcia - destinația anului 2019! Istanbul

Turcia – destinația anului 2019! Istanbul

Circuit Istanbul

Tarif: 160 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, croaziera pe Bosfor, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Insula Cleopatrei, colț de paradis

La aproximativ jumătate de oră de Marmaris, în golfulețul Gokova dai cu ochii de o insuliță idilică înconjurată de vegetație deasă ce poartă numele Reginei Cleopatra.

 

Insula Cleopatrei, colț de paradis

Insula Cleopatrei, colț de paradis

 

Povestea spune că Marc Antoniu a amenajat acest loc special pentru frumoasa Cleopatra, plaja este compusă cu  nisip auriu adus tocmai de pe malurile fertile ale Nilului. Insula Cleopatrei este astăzi un refugiu pentru îndrăgostiții atrași de peisajele cu iz exotic, de apele ca smaraldul și de atmosfera tihnită a locului.

 

Insula Cleopatrei, colț de paradis

Insula Cleopatrei, colț de paradis

 

Turcia – destinația anului 2019! Oludeniz, cea mai frumoasă plajă din Turcia

Uită pentru câteva momente de Antalya și de răsfățul din resorturile de 5 stele și evadează câteva momente în Oludeniz, o plajă din nisip alb și moale ca zăpada, întinsă ca o limbă într-o lagună ascunsă din Marea Egee, la umbra unui deal acoperit de pini.

 

Turcia - destinația anului 2019! Oludeniz, cea mai frumoasă plajă din Turcia

Turcia – destinația anului 2019! Oludeniz, cea mai frumoasă plajă din Turcia

Oludeniz este locul pe care turcii îl numesc ”Raiul lui Allah”, iar europenii care au ajuns aici spun că nicăieri în Turcia marea nu are o culoare de albastru mai frumoasă… Oludeniz face parte din provincia Mugla și se află la intersecția satelor Ovancik şi Hisaronu, pe Coasta de Turcoaz a Turciei, și poate fi explorată într-o excursie opțională și din Marmaris.

Oludeniz, cea mai frumoasă plajă din Turcia

Oludeniz, cea mai frumoasă plajă din Turcia

Sejur Marmaris

Tarife de la 259 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Cappadocia, ținutul Cailor Frumoși

Zborul cu balonul deasupra conurilor vulcanice din Cappadocia, este o activitate pe care nu ți-o poți refuza dacă ajungi în acest an în Turcia. Regiunea din Anatolia cu peisaje selenare, numără aproximativ 30 de așezări dezvoltate în subteran, pasaje ascunse săpate de hitiți în urmă cu 3000 de ani, biserici cioplite în stâncă și case cu hornuri din tuf ce amintesc de filmele fantastice. Cappadocia face parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind un muzeu al naturii dominat de stânci de lavă care au căpătat cele mai ciudate forme.

 

Cappadocia, ținutul Cailor Frumoși

Cappadocia, ținutul Cailor Frumoși

 

Circuit Cappadocia

Tarif: 199 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*-5*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Turcia - destinatia anului 2019! Cappadocia

Turcia – destinatia anului 2019! Cappadocia

 

Anticul Efes, locul pasionaților de istorie

Pe coasta de vest a Turciei, în provincia Izmir se află unul dintre cele mai impresionante orașe antice construite de greci – Efes. Aici se afla cândva Templul Zeiței Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Legenda spune că atunci când templul a fost distrus de către Herostratus, Zeița Artemis era ocupată cu nașterea lui Alexandru cel Mare așa că nu a putut proteja impresionanta clădire.

 

Anticul Efes, locul pasionaților de istorie

Anticul Efes, locul pasionaților de istorie

 

Efes deține încă cea mai mare colecție de rămășițe romane din Mediterană, printre care și Biblioteca lui Celsus, a treia cea mai mare bibliotecă a lumii antice, Odeon, teatrul lui Antonius, Templul lui Hadrian și numeroase coloane romane din marmură îngălbenită de vreme.

 

Turcia - destinatia anului 2019! Efes.

Turcia – destinatia anului 2019! Efes.

 

Pamukkale, piscinele de bumbac

Unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din lume, Pamukkale se află în regiunea Denizli destul de aproape de Kusadasi, și adună în fiecare sezon sute de mii de turiști. Pamukkale este o regiune străbătută de numeroase izvoare termale bogate în carbonat de calciu ce își croiesc drum printre bazine și vane calcaroase ce au un aspect fascinant de parcă ar fi înghețate. Apele au o temperatură constantă de 33 de grade Celsius ceea ce înseamnă că turiștii pot să facă baie la Pamukkale timp de 6 luni din an.

 

Pamukkale, piscinele de bumbac

Pamukkale, piscinele de bumbac

 

Întreaga zonă face parte din patrimoniul mondial UNESCO, iar peisajele îți taie la propriu respirația mai ales la apus, când portocaliul se pierde între terasele albe ca bumbacul.

 

Turcia - Destinatia anului 2019! Pamukkale

Turcia – Destinatia anului 2019! Pamukkale

Sejur Kusadasi

Tarife de la 299 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

My title page contents