Vacanță la schi. Ianuarie pe schiuri

Vacanță la ski? Desigur, spune Mădălina Isar. Unde? Oriunde, din Bulgaria, Austria, Franța, Elveția sau Italia sunt doar câteva dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa.

 

 

Aici vei găsi numeroase pârtii premiate cedispun de zeci de teleschiuri, telescaune, telegondole, instalații de iluminat și tunuri de zăpadă, dar și centre de pregătire și perfecționare în domeniul sporturilor de iarnă. În plus, în aceste țări se organizează și diverse competiții de schi sau snowboard, iar în unele locuri doritorii se pot experimenta în sporturi ca alpinism extrem pe gheață, sărituri cu parapanta, patinaj sau snowshoeing.

 

Vacanță la schi. Ianuarie pe schiuri

Vacanță la schi. Ianuarie pe schiuri

 

Pârtii și veselie

Dacă ești pasionat de schi, ianuarie este luna perfectă pentru aventuri pe pârtie. Iată câteva destinații pe care le poți lua în calcul pentru o vacanță de neuitat.

 

Vacanță la schi la Bansko

Poziționat la poalele Muntilor Pirin la o altitudine de 925 de metri, Bansko este unul dintre cele mai aglomerate orașe din Bulgaria în sezonul rece și nici nu este de mirare de ce. Printre crestele înzăpezite ale semeților munți, o salbă de pârtii premiate îți oferă condiții excelente pentru schi și snowboard, în plus aici poți să îmbini aventurile pe munte cu vizitele culturale.

 

Vacanță la schi la Bansko

Vacanță la schi la Bansko

Dacă ești începător în acest sport, poți aluneca pe cea mai populară și ușoară pârtie Plato-North, care are o lungime totală de 1730 de metri. În plus, tinerii pasionați de snowboard se pot aventura în primul parc de distracții de iarnă din Balcani.

Sejur Bansko

Tarife de la 196 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Vacanță la schi la Zermatt

Elveția, țara lui Heidi este un adevărat paradis indiferent de stațiunea unde decizi să-ți petreci vacanța. Îți propun să descoperi în luna ianuarie, Zermatt – una dintre regiunile aflate la cele mai mari altitudini din lume, fiind dominată de vârful montan Matterhorn ce atinge 3883 metri. Sezonul de schi se încheie aici abia la finalul lunii mai fiind totodată și una dintre cele mai populare destinații din Europa.

O altfel de iarnă

În Zermatt este închis traficul cu automobile, însă poți ajunge aici cu trenul montan din Tasch și chiar dacă are reputația de stațiune scumpă, serviciile și condițiile oferite sunt de top aici. Zermatt se află în cantonul Valais la poalele Muntelui Matterhorn, fiind o atracție majoră pentru schiorii experimentați dar și pentru pasionații de drumeții.

 

Vacanță la schi la Zermatt

Vacanță la schi la Zermatt

Sejur Zermatt

Tarife de la 470 euro/persoana, 5 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Best Western Butterfly 3*, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Vacanță la schi la Chamonix

Una dintre cele mai vechi stațiuni de schi din Europa, Chamonix a găzduit prima Olimpiadă de Iarnă în anul 1924. Dacă faci schi de performanță aici te poți aventura pe pârtii aflate la altitudini de până la 3842 metri.

 

Vacanță la schi la Chamonix

Vacanță la schi la Chamonix

 

Domeniul schiabil din Chamonix este remarcabil, 168 de km, dacă Brevent-Flégère este considerată cea mai mare arie schiabilă, Domaine de Balme este recomandată în special familiilor cu copii. Stațiunea Chamonix este renumită însă pentru La Vallee Blanche, pârtia lungă de 20 km, de unde poate fi observată Marea de Gheață – ghețarul aflat în partea nordică a versantului Mont Blanc.

Sejur Chamonix

Tarife de la 469 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la hotel 4*, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Courmayeur

Dacă traversezi tunelul Mont Blanc din Chamonix ajungi cât ai clipi în Courmayeur. Stațiunea populară și pitorească din Valea Aosta a Italiei, însumează 50 de km de schi deservite de 20 de instalații pe cablu, un snowpark și numeroase locuri unde poți face patinaj, plimbări cu sania trasă de câini husky sau parapantă. Peisajele din Courmayeur sunt impresionante datorate Masivului Mont Blanc. Visul schiorilor este pârtia Youla, iar cei mici sunt invitați în snowparcul din Dolonne.

 

Ski la Courmayeur

Ski la Courmayeur

Sejur Courmayeur

Tarife de la 263 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Vacanță la ski la Innsbruck

Capitala Tirolului și cel mai pitoresc oraș din Austria, Innsbruck nu poate fi ratat în luna ianuarie dat fiind și faptul că este cea mai mare stațiune de schi din Alpi. În plus, aici au fost găzduite de două ori ”Jocurile Olimpice de Iarnă”, alături de alte competiții sportive prestigioase.

Pârtii și instalații cât vezi cu ochii

Domeniul schiabil din Innsbruck cuprinde 295 de km de pârtii certificate și aproape 90 de instalații pe cablu, inclusiv instalații nocturne pentru aventurieri. Partea bună este că sportul de iarnă se combină cel mai bine cu relaxarea la SPA. Innsbruck se lăudă cu câteva centre renumite unde poți să faci masaje sau jacuzzi. De altfel, centrul orașului este unul dintre cele mai frumoase din Austria, cu superbe vile baroce în nuanțe pastelate. Simbolul locului este Palatul Imperial Hofburg, bijuterie a a stilului Rococo ce găzduiește portretele Mariei Tereza și a altor membri ai familiei regale.

 

Vacanță la ski la Innsbruck

Vacanță la ski la Innsbruck

 

Sejur Innsbruck

Tarife de la 341 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

My title page contents