Vacanțe tihnite de primăvară. Descoperă perlele Europei

Vacanțe tihnite de primăvară. Descoperă perlele Europei

Vacanțe tihnite de primăvară. Cine nu viseaza la asa ceva? Ei bine, atunci hai sa transformam visele in realitate. Madalina Isar ne indeamna sa descoperim perlele Europei. Mai exact, capitale europene precum Paris, Londra, Berlin sau Roma. Aceste orase atrag an de an milioane de vizitatori din toate colțurile lumii.

 

În ultima perioadă însă, tot mai mulți turiști sunt în căutarea locurilor mai puțin aglomerate, dar cu un farmec aparte. Europa găzduiește o mulțime de comori ascunse unde te poți relaxa departe de aglomerația marilor orașe.

 

Ulcinj, Muntenegru

Marele poet englez Lord Byron obișnuia să spun că ”atunci când Dumnezeu a aruncat pe pământ perlele, cele mai multe dintre ele au căzut în Muntenegru” …. Acest pământ binecuvântat găzduiește o seamă de bijuterii naturale unice în Europa. Are fiorduri, canioane, orașe medievale și plaje de poveste.

Vacanțe tihnite de primăvară in Muntenegru

Dacă vrei să te deconectezi de la grijile cotidiene, poți pur și simplu să poposești în Ulcinj. Este o regiune pitorească cu 18 golfuri stâncoase cu ape de safir ale Mării Adriatice și plaje din nisip alb ca spuma laptelui. Cea mai mare dintre fâșiile de nisip este spectaculoasa Velika Plaza care măsoară 12 km lungime. Poți evada și pe Plaja Femeilor considerată un fel de spa-natural datorită apelor sulfuroase în nuanțe de albastru-lăptos.

 

Vacante tihnite de primavara in Ulcinj, Muntenegru

Vacante tihnite de primavara in Ulcinj, Muntenegru

 

Circuit Muntenegru

Tarife de la 499 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*-3*, transport autocar, ghid roman, excursii prevazute in program. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

San Sebastian, Țara Bascilor

Panorame alcatuite din dealuri învelite în vegetație mediteraneană, golfuri pitorești și plaje virgine, așezări medievale din piatră galbenă și o atmosferă de ”Belle Epoque” … Nu este de mirare de ce San Sebastian este una dintre cele mai frumoase stațiuni spaniole.

Vacanțe tihnite de primăvară in San Sebastian

În jurul anului 1845, Regina Isabela a II a a proclamat vechea așezare de pescari drept stațiune de lux, iar la începutul secolului al XX lea a ridicat aici celebrul Hotel Grand. San Sebastian este gazda unora dintre cele mai pitorești și exotice plaje europene. La Concha și Playa de Ondarreta, late, cu nisipuri fine, aurii și mângâiate de ape cristaline.

 

Vacante tihnite de primavara in San Sebastian, Țara Bascilor

Vacante tihnite de primavara in San Sebastian, Țara Bascilor

 

Circuit Tara Bascilor

Tarife de la 980 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*-3*, transport avion, transferuri și vizite menționate în program, însoțitor de grup.  Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Aveiro, Portugalia

La nici 70 de km depărtare de pastelatul Porto, în fața ochilor se întrevede o așezare fantastică cum rar ți-e dat să vezi, Aveiro. Turiștii care ajung aici au impresia că au poposit cumva într-o Veneție mai puțin comercială. Orașul este împărțit în canale pline de moliceiros (bărci tradiționale pictate manual) cu care poți să străbați orașul.

Frumusete portugheza

Orașul Aveiro este tipic portughez, cu superbe viluțe romanice și obiective istorice, însă dacă vrei să te relaxezi la plajă poți opta pentru cosmopolitele Barra, Sao Jacinto sau Costa Nova.

 

Aveiro, Portugalia

Aveiro, Portugalia

Circuit Portugalia

Tarife de la 870 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, transport avion, transferuri, excursii prevazute in program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Bologna, Italia

Supranumit ”Orașul roșu de teracotă”, Bologna este fără îndoială capitala gastronomică a Italiei. Aici poți oricând să evadezi într-o escapadă gourmet. Să te răsfeți cu celebrele spaghetti bolognese sau lasagna și în același timp să te deconectezi de la grijile cotidiene.

Vacanțe tihnite de primăvară la Bologna

Iar dacă ești pasionat de istorie, găsești în Bologna numeroase construcții medievale: Oratoriul Santa Cecilia – cu ale sale picturi murale unice. Cattedrale di Bologna – un edificiu baroc grandios închinat Sfântului Petru. Plus 20 de turnuri fotificate ce au rezistat cu mândrie timpurilor moderne. Urca cele 500 de trepte ale Turnului Asinelli pentru a surprinde cele mai bune panorame asupra orașului istoric.

 

Bologna, Italia

Bologna, Italia

City Break Bologna

Tarife de la 275 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Lausanne, Elveția

Păzit de trei dealuri luxuriante (La Bourg, Saint Laurent, Cite) și situat în cel mai nordic punct al Lacului Geneva, Lausanne este o oază luxuriantă. Aici, poti sa ai parte de o vacanță tihnită alături de cei dragi. Relaxarea poate fi combinată cu drumeții montane ori plimbări cu hidrobicicleta. Poți urca cu funicularul în cel mai înalt punct al orașului pentru a observa întreaga panoramă a Lacului Geneva.

 

 Lausanne, Elvetia

Lausanne, Elvetia

Circuit Elvetia

Tarife de la 975 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, vizite conform itinerariului, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Portofino, Italia

Dacă ești în căutarea unei escapade romantice departe de aglomerație, Portofino poate fi cea mai inspirată alegere. Pastelatul sătuc din Liguria  atrage celebritățile din toată lumea. Aici și-au petrecut vacanțele personalități precum Richard Burton, Liz Taylor, Guy de Montpassant. Ei si-au găsit refugiul perfect pe micuțele plaje pietroase de la Marea Ligurică.

 

Portofino, Italia

Portofino, Italia

 

Sejur individual Portofino

Tarife de la 405 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Aix en Provence, Franța

La vie en rose în Aix-en-Provence, Franta! Acest oraș al artiștilor este împrejmuit de câmpuri înmiresmate de lavandă fiind o adevărată oază de liniște pentru oricine ajunge aici.

Vacanțe tihnite de primăvară in Provence

Aix en Provence este împărțit în străduțe pietruite medievale dominate de statui, catedrale gotice și clădiri de epocă. O plimbare pe Cours Mirabeau – locația preferată a boemilor încă de pe vremea burgheziei, și un Tur al Vinului în satele din apropierea orașului – sunt activități obligatorii odată ce ai ajuns în Aix.

 

Aix en Provence, Franța

Aix en Provence, Franța

 

Circuit Provence

Tarife de la 850 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, tururi prevazute in program, transferuri, asistenta turistica.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 

 

My title page contents