Valentine’s Day. 9 orașe romantice pentru vacanța perfectă

Valentine’s Day. 9 orașe romantice pentru vacanța perfectă

Valentine’s Day se apropie. Și noi, ca în fiecare an,  ne punem veșnica întrebare, unde să petrecem Ziua Îndrăgostiților? Ne răspunde prompt: Mădălina Isar. 

 

Dacă vrei o vacanță într-un oraș boem, atunci ia aminte la destinații precum Paris, Veneția, Praga, Viena sau Lisabona, dar poți alege să descoperi și locuri mai puțin aglomerate, dar la fel de încântătoare.

Valentine’s Day în Haarlem

Pitorescul Haarlem din Olanda poate fi cea mai bună alegere pentru o escapadă de Valentine’s Day. Chiar dacă se află la numai 15 minute distanță de vibrantul Amsterdam, Haarlem este o oază de liniște și romantism, fiind așezat spectaculos pe o limbă de pământ aproape de râul Spaarne. Cu secole în urmă, Haarlem era districtul crescătorilor de lalele fiind cunoscut sub denumirea de BloemenstadOrașul Florilor. În fiecare primăvară aici se desfășoară unul dintre cele mai frumoase evenimente – Parada Florilor. Dalii, lalele, zambile, narcise toate înfloresc aproape în același timp ”pictând” orașul în nuanțe pastelate. Este o adevărată plăcere să te plimbi în acest orășel plin de mori de vânt tradiționale, cu străzi mozaicate și vile colorate clădite pe malul canalului șerpuitor.

 

Valentine’s Day în Haarlem

Valentine’s Day în Haarlem

 

City Break Haarlem

Tarife de la 450 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Valentine’s Day în Split

Croația este o destinație spectaculoasă, iar dacă nu ai mai fost în această țară până acum, îți recomand să începi cu Split – orașul lui Dioclețian, unde poți observa cel mai bine viața dalmată. Mai puțin aglomerat decât în lunile de vară, Split este destinația numai bună pentru o escapadă romantică de Ziua Îndrăgostiților, când vremea este prietenoasă, iar peisajele memorabile. O plimbare pe Riva, promenada înțesate de palmieri, o vizită la Palatul Dioclețian ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, panoramele surprinse din turnul Catedralei Svetog Dujma și îmbrățișări tandre pe cea mai strâmtă stradă din Europa – Pusti me da prodjem, sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura alături de jumătatea ta, în Split.

 

Valentine’s Day în Split

Valentine’s Day în Split

Sejur Split 

Tarife de la 266 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Valentine’s Day în Wrocław

Wroclaw este una dintre cele mai frumoase destinații din punct de vedere arhitectural, păstrând încă amprenta vremurilor trecute când orașul se numea Breslau și era populat de nemți. Cel mai romantic loc din Wroclaw este Piața Rynek, căptușită de numeroase vile baroce, gotice și renascentiste cu fațade pastelate și cafenele cochete unde poți simți cel mai bine pulsul orașului. Simbolul locului este Catedrala Sf. Elisabeta, o bijuterie gotică din secolul al XIV lea, cu un turn de 91 de metri, în vârful căruia poți ajunge abia după ce urci cele 300 de trepte spiralate. Efortul merită cu desăvârșire pentru că sus vei fi răsplătit cu cele mai bune priveliști asupra orașului.

 

Valentine’s Day în Wrocław

Valentine’s Day în Wrocław

City Break Wrocław

Tarife de la 339 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Valentine’s Day în Marrakech

Cel mai seducător oraș din Africa de Nord, Marrakech vibrează de voie bună în această perioadă, găzduind o sumedenie de evenimente culturale dintre care Festivalul de Artă Marrakech și Festivalul Tribului Berber. În plus, temperaturile sunt foarte prietenoase în luna februarie, perfecte pentru promenade romantice în Grădinile Jardin Majorelle – oaza de relaxare și inspirație a pictorului francez Yves Saint Laurent, ce găzduiește colecțiile impresionante de plante exotice și arbori de migdali, mandarini, portocali și palmieri. Dacă alegi o vacanță în Orașul Roz cu prilejul Zilei Îndrăgostiților, trebuie să vizitezi neapărat și El Badi Palace, unul dintre ”palatele incomparabile” ale Marocului, cu 360 de camere și saloane decorate cu fildeș, marmură, aur și pietre semiprețioase.

 

Valentine’s Day în Marrakech

Valentine’s Day în Marrakech

 

City Break Marrakech

Tarife de la 390 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Valentine’s Day în Riga

Dacă nu vrei să vezi Parisul în această perioadă, din cauza conflictelor politice, atunci poți da o fugă în Riga – orașul supranumit Parisul Nordului, de pe malul Marii Baltice. Capitala Letoniei are un farmec aparte, fiind extrem de tentantă pentru cuplurile de îndrăgostiți. Centrul istoric găzduiește cele mai multe construcții în stil Art Nouveau din Europa și face parte din patrimoniul UNESCO, aceasta este de altfel și cea mai frumoasă zonă a orașului. Admiră Riga din cel mai înalt punct: turnul Bisericii Sf. Petru, culege chihlimbar de pe plajele retrase. Călătoria se poate încheia într-un mod și mai romantic la o plimbare cu barca pe lacul Parcului Pilsetas și o fotografie pe Podul Îndrăgostiților.

 

Valentine’s Day în Riga

Valentine’s Day în Riga

 

City Break Riga

Tarife de la 379 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Valentine’s Day în Bari

Așezat fix în tocul cizmei italiene, Bari este un oraș pastelat, cochet și destul de liniștit mai ales în luna februarie, când turiștii nu sunt atât de numeroși chiar dacă temperaturile sunt destul de prietenoase. Dacă cauți o destinație romantică dar vrei să eviți locurile mult mai populare ale Italiei, Bari pare a fi cea mai bună variantă. În Bari Vecchia, atmosfera de ”bella vita” s-a păstrat foarte bine, orașul istoric întinzându-se între portul vechi și cel nou, iar pe o suprafață foarte mică reușește să comprime o mulțime de edificii de patrimoniu. Pe labirintul de străduțe romantice se înalță Castel Normanno-Svevo, la mică distanță de mare găsim Fortul San Antonio, iar la ieșire din cetate se întinde Passeggiata Lungomare, cea mai cosmopolită faleză din oraș – acestea sunt doar câteva dintre locurile din Bari pe care orice îndrăgostit trebuie să le vadă.

 

Valentine’s Day în Bari

Valentine’s Day în Bari

City Break Bari

Tarife de la 216 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Valentine’s Day în Annecy

Romantica Veneție a Italiei este împânzită de mii de turiști în această perioadă a anului, așa că ar fi bine să eviți orașul dacă tânjești la o vacanță liniștită. Dar … ai putea totuși să mergi în Veneția dar fără să fii în Veneția propriu zis. Îți recomand să descoperi Annecy – orașul supranumit Veneția Franței, dezvoltat pe marginea Lacului d’Annecy și traversat de numeroase canale umbrite de clădiri din piatră vechi de sute de ani. O plimbare romantică pe Canalul du Thiou completează cu succes o vacanță în doi de Ziua Îndrăgostiților în Annecy.

 

Valentine’s Day în Annecy

Valentine’s Day în Annecy

City Break Annecy

Tarife de la 489 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform programului, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Valentine’s Day în Valletta

Cu un farmec medieval aproape ireal, Valletta este fără îndoială cel mai romantic loc din Malta, fiind supranumit orașul de miere datorită clădirilor din piatră îngălbenită de vreme. Întreaga capitală malteză este concentrată în jurul istoriei Cavalerilor Ioaniți, aici aflându-se și impozantul Fort St. Elmo clădit pe coasta Mediteranei, sute de biserici (cele mai multe pe metru pătrat din Europa) și numeroase vile fortificate. Cele mai boeme priveliști pot fi surprinse în zona celor două porturi Grand Harbour și Marsamxett, iar o plimbare în Grădinile Barrakka de Sus și de Jos este obligatorie pentru îndrăgostiți.

Valentine’s Day în Valletta

Valentine’s Day în Valletta

City Break Valletta

Tarife de la 477 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Valentine’s Day în Rothenburg Ob der Tauber

Aflat pe Drumul Romantic din Bavaria, Rothenburg Ob der Tauber este un oraș desprins din povești, care atrage prin atmosfera cu iz imperial, dar și prin arhitectura caselor cu acoperișuri din țiglă. Datorită clădirilor medievale, Rothenburg și-a primit supranumele de ”Fortăreața Roșie de peste râul Tauber”. Pentru momente de neuitat în doi poți opta pentru o plimbare cu caleașca de epocă pe străzile labirintice până la Piața Centrală, iar la amurg să urci în turnul Catedralei Sf. Jakob pentru cele mai romantice peisaje.

 

Valentine’s Day în Rothenburg Ob der Tauber

Valentine’s Day în Rothenburg Ob der Tauber

City Break Rothenburg

Tarife de la 379 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents