Îmbunătățirea sistemului imunitar la copii se bazează pe câteva aspecte simple, care vor da rezultate dacă le respecți cu strictețe!
Nasul înfundat, tunsea și răcelile frecvente sunt o probleme pe care o întâmpină orice părinte în sezonul rece. Totuși, dacă ții cont de câteva sfaturi, vei vedea că îmbunătățirea sistemului imunitar la copii nu este deloc dificlă!
Ce poți face când îți dorești îmbunătățirea sistemului imunitar la copii. Iata cateva sfaturi de la Mindbodygreen.com:
-
Îmbunătățirea sistemului imunitar la copii începe cu o dietă echilibrată!
Copiii sunt înnebuniți după dulciuri și mâncare de tip fast food. Totuși, după cum știi, ele nu sunt sănătoase pentru organism. Nu este o tragedie dacă cel mic mănâncă ciocolată mai mult de o dată pe săptămână, dacă dieta este însoțită și de multe fructe și legume.
Consumul de fructe și legume este extrem de important în dieta copilului tău. Sistemul imunitar poate ceda dacă organismul este agasat cu produse bogate in zahăr, carbohidrați și conservanți. Atunci vin în ajutor vitaminele naturale pe care copilul tău le poate lua din fructele și legumele proaspete.
2. Îmbunătățirea sistemului imunitar la copii se bazează și pe lipsa stresului și a anxietății.
Orele de înot, lecțiile de pian și temele pentru acasă pot avea un impact puternic asupra copilului tău, mai ales dacă este o fire mai sensibilă. Acesta poate deveni stresat și anxios, iar sistemul imunitar va avea de suferit.
Organismul copiilor va avea aceeași reacție în fața stresului, ca al adulților: cortizolul și adrenalina vor crește. În această situație, sistemul imunitar va fi afectat și nu va mai funcționa la capacitate maximă. Astfel, organismul copilului tău va deveni un loc numai bun pentru răceli și infecții.
Încearcă să îndepărtezi cât mai mult stresul și situațiile tensionate de copii. Dacă observi că cel mic este trist sau apatic vă puteți așeza la o cană de ceai să povestiți despre micile probleme care îl apasă.
3. Asigură-te că cei mici se odihnesc suficient!
Cei mai mulți copii nu se odihnesc suficient, iar acesta este una dintre principalele cauze ale unui sistem imunitar slab. În funcție de vârstă, copiii trebuie să doarmă în jur de 14 ore pe zi, pe care le poți combina în somnul de noapte și cel de la prânz.
Mai mult decât atât, mai importantă decât timpul dormit, este calitatea somnului. Pentru un aport eficient de melatonină, cei mici trebuie să doarmă în întuneric. Înainte de culcare, asigură-te că nu există surse de zgomot sau lumină, care să-l deranjeze pe copilul tău.
4. Îmbunătățirea sistemului imunitar la copii cu ajutorul suplimentelor:
Cele mai bune suplimente pentru creșterea sistemului imunitar sunt vitamina D și zincul. Cât despre plante, socul dă rezultate în probleme respiratorii, vitamina C este bună în cazul alergiilor.
O sugestie pe care o poți încerca cu cel mic: amestecă-i în fiecare dimineață sucul de la o lămâie cu o lingurița de miere. Convinge-l să-l bea în fiecare dimineață, pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor.