Risotto cu ciuperci si parmezan

Ingrediente:
Orez Arborio -150 g
Ceapa -1/2 buc
Usturoi -1 catel
Unt -2 cuburi
Vin alb – 50 ml
Supa de legume – 200 ml
Ciuperci -2 buc
Parmezan – dupa gust
Mod de preparare:

1. Taie ceapa marunt si caleste-o in putin unt, apoi adauga si catelul de usturoi zdrobit.
2. Adauga orezul si amesteca continuu, pana cand bobul de orez se incalzeste
3. Toarna vinul si supa, putin cate putin, amestecand in continuare.
4. Dupa ce ai incorporat toata supa, trage la tigaie cu putin unt ciupercile, pe care le adaugi apoi in orez (sau le poti cali de la inceput cu ceapa). Orezul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, de aceea nu-l lasa sa se usuce.
5. La final adauga o mana de parmezan.

 

foto Shutterstock.com

My title page contents