Hai sa vezi Oceane la microscop!

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti va invita sa vedeti ”OCEANE LA MICROSCOP”. Vernisajul expozitiei foto de plancton marin are loc miercuri, 13 mai 2015, de la ora 18.00, in holul principal al Muzeului de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”.

Cele 41 de planse avand drept tema de studiu planctonul vor ramane expuse in sala dedicata etnografiei mondiale si anatomiei omului din cadrul circuitul expozitiei permanente a Muzeului ”Antipa” pana pe data de 7 iunie 2015. Expozitia a fost prezentata in nu mai putin de 13 tari de pe mapamond, iar in Romania face parte din seria evenimentelor ce marcheaza conferinta Paris Climat 2015.

Intrarea la vernisaj este libera. Publicul va putea vizita aceasta expozitie in mod gratuit si pe 16 mai, cu ocazia Noptii Muzeelor.

Organizatia nonprofit Tara Expéditions coordoneaza, inca din 2003, misiuni stiintifice de explorare a marilor si oceanelor lumii, in scopul constientizarii efectelor incalzirii climatice asupra ecosistemelor. Peste 500 de cercetatori au participat, timp de 10 ani, la expeditiile TARA; s-au parcurs 300.000 km in Groenlanda, Antarctica, Patagonia, Georgia de Sud, si in oceanele lumii (Tara Arctic – in Oceanul Arctic 2006-2008, Tara Oceane in 2009-2012). ”Nu stim aproape nimic despre oceane, chiar daca viata noastra este legata in mod intrinsec de ele”, afirma Etiene Bourgois, cel care, alaturi de Agnes B. a initiat acest proiect. Tara Expéditions este un proiect sustinut de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu. In 2015 Tara Expéditions a obtinut statutul special de Observator pe langa ONU, cu un reprezentant permanent in Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite (ECOSOC).

My title page contents