Cele mai bune 13 alimente pentru plămâni

Cele mai bune 13 alimente pentru plămâni – Corpul nostru primește oxigen cu ajutorul plămânilor. În plus, aceștia sunt și punctul de ieșire pentru substanțele toxice. De aceea, trebuie să învățăm să avem grijă de plămâni, inclusiv prin nutriție.

Sănătatea plămânilor este importantă pentru bunăstarea generală, deci este esențial să ne menținem plămânii sănătoși printr-o nutriție adecvată.

În primul rând este important să bem multă apă: apa este esențială pentru plămâni, pentru a-i menține hidratați și lipsiți de iritații.

Știai că plămânii au două funcții fundamentale: schimbul de dioxid de carbon (risipa metabolismului nostru), cu oxigen (combustibilul tuturor celulelor noastre) și, în consecință, purificarea organismului, cu „eliminarea gazelor de eșapament ”, care sunt toxice dacă se acumulează în corp.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, în plămânii noștri, împreună cu aerul, ajung și particule poluante, alte molecule periculoase și viruși care intră prin nas sau pe gură. Dar, în stare bună de sănătate, plămânii au propriile mecanisme de apărare împotriva acestor molecule sau microorganisme. Pentru o stare bună de sănătate a plămânilor și, în consecință, a întregului corp, avem nevoie de aer pur și de o nutriție adecvată.

Să vedem care sunt cele mai bune 13 alimente pentru plămâni

1. Usturoiul

Acesta este un adevarat antibiotic natural. Acesta poate ameliora astmul și poate ajuta la prevenirea sau depășirea într-un mod rapid, a altor boli pulmonare. Consumă-l din abundență, crud. Sau, dacă te temi de respirație, caută-l în capsule.

2. Ceapă

Pe lângă conținutul său ridicat de quercetin, vitamine B si vitamina C, ceapa este o sursă de antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar. De preferat să o consumi crudă, în salate, pentru a-ți ajuta corpul să lupte împotriva alergiilor, a răcelii și a altor afecțiuni pulmonare.

3. Curcuma

Turmericul este un condiment, poate, mai puțin frecvent pe mesele noastre, dar puternic antiinflamator și antioxidant. Consumă-l din abundență, combinat cu piper, pentru a-i crește absorbția.

4. Morcov

Morcovul este o sursă majoră de beta caroten si vitamina C. Ajută la prevenirea bolilor pulmonare, pentru a îmbunătăți simptomele astmului și în prevenirea apariției tulburărilor respiratorii. Este perfect să-l consumi crud, în salate sau în smoothie-uri.

5. Roșii

Roșia are cel mai mare conținut în licopen, molecula de antioxidant foarte eficient în apărarea împotriva radicalilor liberi și, în consecință, în protejarea împotriva cancerului. Roșiile fierte, cu ulei brut, vor oferi licopen într-o formă care este mai bine absorbită de corpul nostru. Așadar, consumă roșii cât mai mult!

6. Ghimbir

Cu aroma sa picantă, pe lângă faptul că acționează acționează ca un tonic și anti-greață, ghimbirul promovează sănătatea pulmonară. Acțiunea sa antiinflamatorie poate ajuta la protejarea celulelor pulmonare de bolile cronice. Folosește-l pentru a condimenta preparatele sau pentru a prepara ceaiuri de plante.

7. Pește și nuci

Pește gras și în special peștele din mările reci, aceștia conțin Omega-3 (grăsimi bune antiinflamatoare și antioxidanți) și vitamina D, care susține funcția pulmonară. Peștii grași, cum ar fi somonul sălbatic, sunt bogați în acizi grași Omega-3, și sunt buni pentru sănătatea plămânilor. Pentru vegani, nucile sunt o sursă vegetală excelentă de acizi grași Omega-3. Consumul constant de porții de nuci – aproximativ o mână pe zi – poate ajuta la combaterea astmului și a altor afecțiuni respiratorii, conform celor susținute de „Journal of the American College of Nutrition ”.

8. Varză

Varza are un conținut ridicat de glucosinolates, molecule din corpul nostru facilitează eliminarea substanțelor toxice. Acțiunea de protecție împotriva leziunilor pulmonare este, de asemenea, sporită de prezența a numeroși antioxidanți, cum ar fi acidul cafeic, acidul ferulic și quercetina. Adaugă varză în preparatele tale sau folosește-o pentru sosuri vegetariene excelente.

9. Fructe de pădure

Fructele de padure sunt surse de antocianine și resveratrol, un antioxidant puternic, cu efect antiinflamator, care ajută la reducerea stresului oxidativ ESS, cauza principală a bolilor respiratorii cronice și a cancerului pulmonar. Folosește-le în iaurt la micul dejun sau încearcă o salată verde îmbogățită cu fructe de pădure.

Boabele precum afinele sunt bogate în antioxidanți și, potrivit Societății Americane a Cancerului Statele, pot proteja plămânii.

10. Portocale

Portocalele, dar și ardeii, kiwii și grepfruitul, sunt bogate în vitamina C. O vitamină care ajută la absorbția fierului și, prin urmare, la un transport mai bun al oxigenului în tot corpul. În plus, portocalele mai conțin beta-criptoxantină, un antioxidant natural care acționează pozitiv împotriva radicalilor liberi. Poți bea multe sucuri, sau poți pregăti salate sănătoase și delicioase cu ardei, citrice, fenicul și rodie.

11. Mere și suc de mere

Potrivit Edubook, în timpul unui experiment în America, potrivit Edubook, copiii care au băut suc de mere, au avut o senzație mai ușoară de respirație îngreunată decât copiii care nu au băut zilnic. Merele neprelucrate sunt la fel de eficiente pentru sănătatea plămânilor.

12. Caise

Caisele au un conținut ridicat de vitamina A, care susține căptușeala căilor respiratorii și reduce riscul de infecții pulmonare. Consumă caise ori de cîte ori ai ocazia!

13. Fasole

Potrivit Societății Americane a Cancerului, fasolea poate sprijini sănătatea pulmonară. Fasolea neagră și toate tipurile de fasole sunt în general surse bune de antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi, care pot deteriora plămânii.

Alte sfaturi de care să ții cont dacă vrei să ai plămâni sănătoși:

– Nu fuma!

– Încearcă să faci mișcare, pentru a aduce mai mult oxigen în plămâni;

– Deschide ferestrele des!

– Folosește purificatoare de aer acasă.

My title page contents