Cum îmbraci nou-născutul toamna?

Cum îmbraci nou-născutul toamna? În timpul toamnei, schimbările de temperatură sunt frecvente. De aceea, poate că te întrebi cum să îmbraci nou-născutul astfel încât să fie întotdeauna bine protejat? Să descoperim împreună câteva reguli de bază!

Pentru a te asigura că bebelușului nu-i va fi prea rece sau prea cald, iată câteva sfaturi despre cum să-l îmbraci corect în timpul toamnei.

De unde știi dacă bebelușului tău îi este cald sau rece?

Să ne amintim că temperatura nou-născutul este în jur de 37 ° C, care este mai mare decât cea a unui adult. Prin urmare, este mai probabil ca acesta să sufere de căldură. De aceea, când îl îmbraci, este mai bine să-l îmbraci cu o haină mai puțin. Dacă este necesar, va fi mai ușor să adaugi una pentru a-l proteja în mod corespunzător.

În plus, nou-născuții tind să aibă mâinile și picioarele reci din cauza unui fenomen fiziologic de vasoconstricție. Absolut normal! Nu trebuie să-ți faci griji. Pentru a ști dacă bebelușului îi e cald sau frig, trebuie să pui mâna pe gâtul sau abdomenul bebelușului; două zone care reflectă fidel temperatura reală a corpului.

Îmbrăcămintea în straturi de ceapă funcționează întotdeauna

Este mai bine să îmbraci copilul după principiul cepei, cu mai multe straturi ușoare de îmbrăcăminte. Prin urmare, alege un costum din bumbac (lâna ar putea irita pielea delicată a bebelușului) cu mâneci scurte, cu un tricou și pantaloni deasupra. Este mult mai practic. Nu uita de picioare și învelește-le într-o pereche de șosete moi și calde. Este bine, de asemenea să ai un hanorac și o jachetă la îndemână pentru a-l îmbrăca pe bebeluș în cazul în care, de exemplu, bate vântul sau temperatura scade brusc. Sau în situația opusă, e mai simplu de scos o haină. În ambele cazuri, nu trebuie să fii meteorolog sau ghicitor. Este nevoie doar de puțină atenție și intuiție.

Bine protejat în cărucior

Dacă bebelușul este mic și este plimbat într-un cărucior, nu este nevoie să acoperi căruciorul; acest lucru va fi util în timpul iernii. Scaunul căruciorului este termic în sine și foarte bine adăpostit.

În schimb, dacă ai un copilaș mai mare și îl plimbi cu căruciorul, în acest caz, o jachetă mai grosuță va fi suficientă. Mai târziu poți folosi și o husă specială pentru cărucior sau un sac în care să „îmbraci” copilul.

Mănuși: da sau nu?

Toamna, mai ales cu temperaturile de acum, acestea sunt inutile. Cu atât mai mult dacă crezi că temperatura (rece) a mâinilor este complet fiziologică. Mâinile sunt primul contact al copilului cu lumea exterioară. Dacă le-am acoperi cu mănuși, l-am priva de un simț, acela al atingerii, care este foarte important pentru el.

În cazul picioarelor, cum procedăm? Este mai bine să-i pui o pereche de încălțăminte? Nu, oricum nu este necesară: un nou-născut încă nu merge. Pentru a-și menține picioarele calde, o pereche de șosete mai grosuțe este mai mult decât suficientă.

Și căciula sau pălăria?

Numai atunci când este cu adevărat necesar. Adică, atunci când este rece și copilul nu este la adăpost într-un cărucior. Cu toate acestea, multe mame prea grijulii preferă să-i pună bebelușului o căciuliță și toamna. Este în regulă, dar ai grijă ca aceasta să fie din bumbac, nu din lână. Copilul s-ar încălzi mult prea tare.

Cum să îmbraci nou-născutul toamna acasă?

Dacă nu lași ușile și ferestrele deschise, temperatura interioară ar trebui să fie constantă, între 19 ° și 21 ° C. Dacă, totuși, este deosebit de rece afară și încălzirea din interior nu a atins temperatura potrivită, este mai bine să protejezi copilul cu un pulover călduros din bumbac; ai grijă să-l pui peste body sau tricou!

My title page contents