Cât de gros îmbrăcăm bebelușul

Temperaturile încep să scadă, iar mămicile se îngrijorează pentru bebelușii lor să nu răcească. Plimbarea obișnuită cu nou-născutul, plăcută până de curând, începe să devină extrem de anxioasă pentru unele dintre acestea. Tinerele mame sunt tentate să îmbrace bebelușul foarte gros. Dar oare cât de gros îmbrăcăm bebelușul?

 

A avea de a face cu o mică ființă care nu-și poate exprima sentimentele în cuvinte, este cu adevărat dificil să înțelegi cum să te comporți. Pediatrii sfătuiesc mamele să iasă cu bebelușii cât mai mult la aer, chiar rece, cel puțin în timpul zilelor însorite. Cu toate acestea, de multe ori, odată cu sosirea frigului, mamele se închid în casă, de frica efectelor unui climat rece asupra copilului mic. Sau dacă ies, îl înfofolesc prea tare.

Cât de gros îmbrăcăm bebelușul? Iată câteva sfaturi despre cum să faci față frigului cu un copil mic:

1. Cât de mult să-l acoperi

Punctul de referință este îmbrăcămintea noastră, calculând totuși că bebelușul nu se mișcă la fel de mult ca noi și  rămâne în cărucior. Deci este posibil să fie necesare unele măsuri de precauție suplimentare. Nu uita niciodată fularul, mănușile și căciulița.

2. Cum să-l îmbraci

Îmbracă-l în straturi, precum ceapa: mai multe, dar subțiri, pentru a face față schimbărilor bruște de temperatură. Este important să alegi întotdeauna fibre naturale, cum ar fi bumbacul și lâna de merinos. Asigură-te în permanență că bebelușul nu este transpirat – de exemplu pe frunte, la linia părului.

3. Protejează pielea feței copilului în timpul iernii

Fața bebelușului rămâne expusă aerului și, prin urmare, trebuie protejată cu o cremă specifică. La fel și buzele. Ai grijă, să folosești un produs natural, care să nu prezinte pericol în caz de ingerare.

4. Când să ieși cu copilul dacă afară e frig

Mai bine pe la mijlocul zilei. Dacă l-ai îmbrăcat adecvat și afară nu este vânt puternic sau ploaie, nu ai de ce să te ferești să ieși cu el. Bucurați-vă împreună de cât mai multe plimbări în aer curat. Profită de zilele rare cu soare și ține-l cât mai mult afară. Lasă-l să-și facă provizii de vitamina D!

 

 

My title page contents