Nu ai idei de cadouri pentru 1 Iunie? Stai așa că îți dăm noi!

Se apropie Ziua Copilului și mai mult ca sigur că nu o vei lăsa să treacă nemarcată. Piciul tău așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce îi dăruiești. Nu ai idei de cadouri pentru 1 Iunie? Stai așa că îți dăm noi!

Să lămurim în primul rând două aspecte importante. În primul rând, acela că părinții și bunicii se grăbesc să le cumpere celor mici, cu absolut orice prilej, jucării. Și uite așa se face că ajunge să aibă prea multe. Cutii întregi. Jucării prin toată casa, cărora nu le mai faci față să le strângi, cu care te afli într-un război permanent. Deși copilul nici măcar nu se mai atinge de multe dintre ele. A doua mare obsesie sunt dulciurile. Și în special ciocolata. De parcă sănătatea orală a copilului sau greutatea lui nu ar prea conta. Anul acesta schimbă registrul! Inspiră-te și alege idei de cadouri pentru 1 Iunie, non-jucării.

Idei de cadouri pentru 1 iunie

Un cadou nu este neapărat nevoie să fie un obiect. Adică o jucărie. La fel de bine poate fi o activitate sau ceva util ori educativ. Ar fi chiar mult mai bine să fie așa. Trebuie doar să ții cont de vârsta copilului, de pasiunile și preferințele lui. Iată ce îi poți dărui de 1 Iunie:

Mișcare

Sună ciudat, nu? Să știi că doar pentru tine. Dacă îi oferi copilului mâine câteva ore de distracție pe un teren de mini-golf, la un patinoar artificial, la trambuline, popice, mașinuțe electrice și tot ce mai poftește el, garantat că va fi fericit. Și nu doar pentru activitate în sine ci pentru faptul că veți fi împreună, iar el este în centrul atenției. Copilul se bucură teribil de timpul pe care i-l oferi.

Vizite educative

Muzeul de Istorie, de Istorie Naturală, al Literaturii, Militar, al Ceasului sau chiar Muzeul Jucăriilor, Grădina Zoologică sau Ferma Animalelor. Oriunde v-ați afla, cu siguranță că găsiți în preajmă un obiectiv de vizitat. Este și acesta tot un dar!

Cărți, audiobook-uri

Toți ne dorim sa avem copii care, crescând, să iubească lectura. Dar dragostea asta nu vine așa, din cer, dintr-o dată. Ea trebuie cultivată de la cele mai fragede vârste. Așadar cărțile vor fi întotdeauna un dar minunat.

Echipament sportiv

Dacă ai observat că este atras de sport, oferă-i un cadou exact din zona asta: o minge, o rachetă de tenis sau palete de badminton, role sau patine pentru gheață, bicicletă sau schiuri.

Obiecte pentru cameră

Unui școlar îi va fi mai utilă o lampă de birou, un ceas deșteptător amuzant sau niște rafturi în plus pe perete, pentru etalarea creațiilor sale Lego.

Articole vestimentare

Niciodată nu are destule tricouri sau rochițe. Oricum, nu destule încât să refuze unul/una în plus. Însă fiind sărbătoritul/sărbatorita zilei, oferă-i ocazia de a-și alege exact ce vrea. Abține-te de la orice comentarii și lasă copilul să își aleagă exact ce dorește. Chiar dacă ție nu îți place.

Un album foto

Sigur, fotografia digitală este regina. Dar asta nu înseamnă că pozele nu pot fi scoase pe hârtie fotografică. Oferă-i copilului în dar un album și dă-i ocazia să îl „populeze” cu ce fotografii vrea el.

O pușculiță sau un cont de economii

Este un cadou sinonim cu o invitație la a fi chibzuit. Este poate începutul unui exercițiu financiar, o lecție învățată „din mers” despre valoarea și importanța banilor.

Jocuri

Dacă am spus NU jucăriilor, nu înseamnă că este valabil și pentru jocuri. Pentru că jocurile pot fi educative, creative. În funcție de vârsta copilului alege un joc care să îi stimuleze abilitățile sau să îi aducă informații noi, care să îi pună imaginația sau îndemânarea la încercare.

My title page contents