Meniul perfect de Craciun pentru copii

Știi care e meniul perfect de Crăciun pentru copii? Începe numărătoarea inversă până la Crăciun: cadourile sunt cumpărate și pregătite, iar meniul de Crăciun este pus la punct. Bine, dar ce facem cu meniul pentru copiii mici?

Adesea, meniurile de Crăciun sau Ajunul Crăciunului includ rețete puțin prea complicate. Astfel că nu e de mirare că sunt lăsate în farfurie de către cei mici, pentru că nu sunt prea sunt potrivite pentru gustul lor. De aceea, poate că ar trebui să ții cont și de gustul celor mici, atunci când pregătești un meniu.

Meniul perfect de Crăciun pentru copii de doi și trei ani

La vârsta de doi și trei ani, copiii au o dietă asemănătoare cu cea a unui adult. De fapt, putem spune că sunt puține alimente care ar trebui evitate. Cu toate acestea, aprobarea unui fel de mâncare de către micuți este legată în mod esențial de gusturile lor personale.

Prin urmare, este mai bine să selectezi câteva rețete pentru copii cu care să nu dai greș și să decorezi preparatul cu multă imaginație. Te poți juca cu diferite forme și culori. Așadar, ai nevoie de câteva feluri de mâncare, câteva ingrediente, și multă imaginație!

Aluat foitaj în formă de brad

Foarte ușor de preparat și perfect pentru copii, Bradul de Crăciun din foitaj este un aperitiv delicios de Crăciun care se poate face cu foarte puține ingrediente. În varianta sa savuroasă, doar cu șuncă, cu șuncă și brânză, sau cu Nutella, în varianta dulce.

Ingrediente pentru 6-8 persoane:

2 rulouri dreptunghiulare de foietaj

200 g șuncă

200 g brânză pentru copii

1 gălbenuș de ou

Procedezi așa: Întinzi aluatul folosind hârtie de copt. Odată desfăcut aluatul, cu ajutorul feliilor de șuncă, crează forma copacului, lăsând câțiva centimetri în partea de jos pentru baza lui. Continuă apoi cu stratul de brânză păstrând aceeași înălțime. Acoperă cu cealaltă foaie de foitaj, apasă bine pe părțile laterale și taie forma copacului cu un cuțit. Pentru a face crengile, taie fasii de aluat de 2 cm grosime, având grijă să lași trunchiul intact și întotdeauna de aceeași dimensiune. Începe să răsucești fiecare ramură închizând întotdeauna partea finală. Odată terminat, unge tot blatul cu gălbenușul de ou (pentru copiii care nu pot consuma ouă, poți să treci peste acest pas) și, la final, coace bradul din foitaj la cuptor pentru 35 de minute, la 200 de grade.

Bradul de Crăciun din foietaj este gata atunci când capătă o culoare aurie, iar ramurile arată umflate și crocante.

Stele de cartofi

Pentru această rețetă ai nevoie doar de câteva prese de cuptor în formă de stea (dar poți alege și alte forme). Pregătește platoul ca și cum ar fi un desen: pune peștele sau carnea în partea de jos și adugă două-trei stele în partea dreaptă sus. Mai adaugă câteva note de culoare, ca niște frunze de salată, pentru a-ți impresiona copilul.

Ingrediente pentru stele de cartofi:

500 g de cartofi

2 ouă

100 g de șuncă

30 g parmezan ras

50 g cașcaval moale

ulei de măsline extra virgin

piper și sare fină

firimituri de pâine

Procedezi așa: Fierbe cartofii curățați de coajă și apoi lasă-i să se răcească, ca să-i poți curăța ușor. Trece apoi cartofii printr-un zdrobitor. Pui totul într-un bol și adaugă ouăle, parmezanul, sare și piper. La final, adaugă șunca tăiată în prealabil în bucățle mici.

Toarnă amestecul în forma de copt, cu un strop de ulei de măsline extravirgin deasupra și adaugă cuburile de brânză pe toată suprafața. Completează cu pesmet. Coace steluțele la 165 ° Celsius, timp de 30 de minute.

Cu același amestec poți face brăduți de cartofi. Odată ce cartofii sunt condimentați, pune amestecul într-un poș cu vârf de stea. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și începe să facei brazi de Crăciun pornind de jos și urcând ușor pentru a crea cercuri mici. Coace copacii timp de 20 de minute, apoi ia niște brânză rasă și pune-o, cu ajutorul unei scobitori, peste vârful puieților tăi, formând o stea de brânză tăiată anterior.

My title page contents