Beneficiile brânzei feta. 7 proprietăți incredibile ale brânzei grecești

Beneficiile brânzei feta. 8 proprietăți incredibile ale brânzei grecești

Ai auzit de beneficiile brânzei feta? Sursă excelentă de proteine, săruri minerale și vitamine, feta este o brânză care are avantajul de a fi produsă conform unei metode care nu necesită adăugarea de conservanți și aditivi.

Ce face ca brânza feta să fie unică?

Care sunt beneficiile brânzei feta? Iată principalele 8 care merită, cu siguranță, atenția:

1. Ajutor în caz de anemie

Concentrația ridicată de vitamina B12 face din feta un aliat natural pentru a contracara anemia. De asemenea, conținutul probiotic din acest tip de brânză este considerabil. Prin urmare, permite păstrarea sănătății intestinului și îmbunătățirea stării întregului organism.

Mai mult, feta este bogată în proteină alfa-lactalbumină care se leagă de calciu și zinc, promovând o acțiune antibacteriană și antitumorală. Fiind bogată în vitamina B2, această brânză este un remediu natural pentru durerile de cap și migrene. Un alt beneficiu al riboflavinei (vitamina B2) este că protejează sănătatea ochilor și previne bolile degenerative, cum ar fi cataracta, glaucomul și alte sindroame de îmbătrânire.

2. O sursă excelentă de calciu

Ajută oasele. Feta, ca multe alte brânzeturi și precum iaurtul grecesc, conține calciu, un mineral care ne întărește oasele și promovează dezvoltarea lor.

O altă proteină valoroasă din feta este histidina, care îmbunătățește și întărește sistemul imunitar atunci când este combinată cu vitamina B6.

3. Ușor de digerat

Procedura specială cu care este preparată brânza feta, și calitatea laptelui de capră și oaie din care se face, fac din feta o brânză foarte ușor de digerat.

4. Este bună pentru intestin

Celebra brânză grecească conține probiotice, bacterii care echilibrează flora intestinală și previn unele probleme ale intestinului.

5. Conține super proteine

Dintre numeroasele brânzeturi, feta conține un nivel foarte interesant de proteine ​​de înaltă calitate. Acestea ne oferă toată energia de care avem nevoie, mai ales dacă practicăm o activitate fizică intensă!

6. Conține puțină lactoză

În comparație cu alte brânzeturi, feta conține mai puțină lactoză și este potrivită și pentru cei care suferă de intoleranțe ușoare. Atenție însă, consultă întotdeauna medicul, înainte de a consuma această brânză într-o cură intensă.

7. Bogată în nutrienți

Pe lângă toate avantajele prețioase și proprietățile oferite de brânza feta se află și conținutul interesant de vitamine și de săruri minerale.

8. Este foarte versatilă

Plăcută la gust și iubită de multă lume, feta este o brânză cu adevărat versatilă, care poate fi folosită în cele mai diverse rețete: burgeri cu legume și feta, salată cu avocado și feta, vinete la cuptor cu feta, pizza, feta la grătar, plăcintă cu feta etc.

Te-au cucerit proprietățile oferite de feta? Încearcă s-o consumi cât mai des și bucură-te de beneficiile oferite de aceasta.

 

 

 

My title page contents