De ce sa te lasi de fumat? Atunci cand fumezi mai bine de jumatate din viata ta inseamna ori ca iti place la nebunie, ori ca esti pe pilot automat. Si totusi ce te mana in lupta renuntarii la un obicei care aproape ca te reprezinta?

Am fumat in jur de 16 ani. La inceput din inconstienta, apoi pentru ca imi placea, pur si simplu. Din luna februarie am renuntat. Si nu am regretat nicio secunda.

Cand am inceput sa fumez? Eram in clasa a 9-a, toate prietenele mele cool fumau, iar eu nu vroiam sa fiu mai prejos. Dupa cateva saptamani de “prosteala”, am reusit! Eram si eu in rand cu lumea. Fumam pe bune si simteam ca asta ma va ajuta sa ating mai repede visul oricarui copil, acela de a deveni adult.

De ce sa te lasi de fumat?

Mereu am fumat de placere. Si intotdeauna  “asortam’ tigara cu ceva de baut. Tocmai de aceea, atunci cand am hotarat sa renunt, am avut o revelatie. Si m-am gandit: Doamne, cum o sa beau acum o cafea? Asa “pe uscat”?

Daca am sta putin sa ne analizam, ne-am da seama ca noi putem orice si ca sigurul „zid” de care ne-am putea lovi e acela ridicat tot de noi…asa ca mi-am analizat starea, felul in care ma trezeam dimineata, cum ma simteam dupa ce fumam, dupa cum miroseam si mi-am dat seama ca nu e ok. Asa am decis sa ma opresc. Iar din momentul acela, asta am si facut. Fara niciun regret.

Continuarea o poti citi aici http://stiridelifestyle.ro/motive-pentru-care-sa-te-lasi-de-fumat/.

My title page contents