5 reguli pentru reluarea studiului după o lungă pauză

Descoperă în cele ce urmează 5 reguli pentru reluarea studiului după o pauză lungă! Tocmai ai început să studiezi după o vacanță lungă? Ai stat departe de cărți mai mult timp? Iată un scurt ghid pentru a reveni la studiu cu ușurință!

Revenirea la studiu după o pauză lungă, necesită multă voință și de multe ori nu este ușor să faci asta. Acest mic ghid te va ajuta pentru a-ți putea relua și recupera studiile.

Iată cele 5 reguli pentru reluarea studiului:

1. Organizează-te

Prima regulă și, cu siguranță, cea mai importantă este să-ți organizezi timpul. Îți poate părea banal, dar este important să fii conștient de cât timp ai la dispoziție pentru studiu, dar mai ales cum să-l organizezi. Un prim sfat este să dedici studiului momentul în care creierul este în cea mai bună formă. De exemplu, în cazul unui student care lucrează, este recomandabil să studieze înainte de a merge la serviciu și nu după. La început este posibil să nu fie ușor să înțelegi de cât timp ai nevoie pentru a studia un anumit subiect dar, datorită exercițiului, cu timpul atât tu, cât și fiecare elev va înțelege din ce în ce mai bine propriul moment, de cât timp are nevoie pentru studiu.

2. Pauzele

Împreună cu timpul dedicat studiului este necesar să-ți structurezi și pauzele. Creierul, mai ales după o pauză lungă, trebuie să se deconecteze. A petrece prea multe ore consecutive „cu nasul în cărți” nu este doar dificil, dar de multe ori nu este foarte productiv. Prin urmare, este recomandabil să faci multe pauze mici.

3. Găsește-ți metoda de studiu

Indiferent dacă ai folosit una înainte sau nu, este posibil ca nevoile și obiceiurile tale să se fi schimbat. De aceea, pentru un studiu de calitate, este necesar să-ți găsești din nou metoda de studiu. Fie că este vorba de citit și de repetat, sau doar de citit, de rezumat sau realizat schițe, important este să găsești metoda de studiu cu care poți memora rapid și ușor.

4. Ai răbdare

De fapt, a avea răbdare este cheia învățării. Unora le ia o oră pentru a învăța un concept, în timp ce alții au nevoie de doar zece minute. Important este să perseverezi, să nu-ți pierzi interesul și să cedezi, dar și să nu te prefaci că înțelegi sau înveți totul imediat. Cu practica, recompensele vor crește.

5. Nu studia în locul unde nu ai mânca

Aceasta este o regulă foarte importantă. Nu studia pe pat, în baie, în mașină și așa mai departe. Ai nevoie de un blat, fie că este vorba de un birou sau de o masă, confortabil, dar nu prea mult. Dacă, de exemplu, ești în pat, creierul este obișnuit să ghicească că a sosit timpul să te relaxezi, motiv pentru care studierea în poziția culcat în pat va duce inevitabil la un pui de somn nedorit sau la foarte puțină atenție. Un loc care necesită o poziție confortabilă este de preferat, dar să nu fie prea confortabil. Așezarea la un birou ar fi optimă și permite creierului să înțeleagă că este timpul să se apuce de lucru și să se concentreze.

Așadar, indiferent de pauza luată, înainte de a relua studiul, este indicat să ții cont de aceste 5 reguli de bază, mereu valabile. Cu cât vei studia regulat, cu atât creierul și corpul se vor obișnui cu noul program de funcționare.

My title page contents